تیتر سه وبلاگها
-
پاسخی به گفت وگوی اخیر مدیرعامل خانه موسیقی با برنامه ارغنون
پنجشنبه گذشته آقای حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی و مدیر روابط عمومی این نهاد رو به فترت، به دعوت برنامهی موسیقیمحور ارغنون، به مدیریت دوست موزیسینمان، آقای رضا مهدوی نکاتی را در پاسخ به برخی انتقادات مطرح کردند.
-
ابهامات درباره آینده موزه موسیقی
درگذشت ناگهانی شادروان علی مرادخانی، خلائی را در ساختار مدیریت موزه موسیقی به وجود آورده است؛ جایگاهی که بیتردید بدون حضور و مدیریت او اسباب انشقاقی میشود که حضورش چنین کاستی ای را بروز نمیداد.
-
یادی از دکتر غلامرضا معتمدی، معمار مبتکر و برجسته
امروز باخبر شدم، دکتر غلامرضا معتمدی، به دیار باقی شتافتند.
-
هوشنگ ظریف؛ تجسم پاکیزگی درون و برون
افرادی که در زندگی مرزهایی دارند و عادت کردهاند از آن مرزها کوتاه نیایند، در فضای کنونی ایران بیشتر آسیب میبینند.
-
صدمین سال تولد عبدالرحیم جعفری و درخواستی از رئیس قوه قضاییه
۱۲ آبان صدمین سالروز تولد استاد عبدالرحیم جعفری، بنیانگذار انتشارات امیرکبیر است.
-
برای موفقیت تازه کیهان کلهر و موسیقی ایران
اوایل ماه آگوست امسال بود که وومکس اعلام کرد کیهان کلهر به عنوان هنرمند، جایزه بیستمین دوره این نهاد معتبر را به خود اختصاص داده است.
-
به شوشتر زدند گردن مسگری؛ در دفاع از همایون شجریان
احتمالا بسیاری از ما ضربالمثل«گنه کرد در بلخ آهنگری/ به شوشتر زدند گردن مسگری» را شنیدهایم. این ضربالمثل را برای کسانی به کار میبرند که برای گناهی ناکرده باید تاوان پس دهند.
-
به بهانه برگزاری پانصدمین نشست شبهای بخارا
زیست بومی به نام علی دهباشی
با برگزاری شب عباس میرزا، شبهای بخارا به عدد ۵۰۰ رسید.
-
نان سنگک خانگی و کلهپاچه در قلب کالیفرنیا
برای ششمین سال درگذشت محمد زهرایی
-
افزایش حق عضویت خانه موسیقی غیرقانونی است
خبر: سایت خانه موسیقی ایران از افزایش حق عضویت خانه موسیقی به مبلغ ۱۰۰ هزار تومان خبر داد. برابر این خبر، افزایش مبلغ به تصویب هیآت مدیره و تایید شورای عالی رسیده است و تا پایان بهار اجرا میشود.
-
یادی از استاد غلامحسین صدریافشار
یکی از دغدغههای همه ما از زندگی میزان و درجه رضایت از آن است.
-
مستند از سپیده تا فریاد؛ تصویری از شجریان شرمنده
به نظر میرسد مستند از سپیده تا فریاد با این انگیزه ساخته شده است که شجریان را هنرمندی تصویر کند که از ورود به عرصه سیاست پشیمان و شرمنده است و با نمایش برهههایی از زندگی او از اهل سیاست هم میخواهد که با او مهربانتر از اینی باشند که اکنون هستند.
-
جشنواره موسیقی فجر؛ افقی پیدا میشود؟
جشنواره موسیقی فجر بعد از سی و سه دوره صاحب آییننامهای رسمی شد. آییننامهای که مجریان آن مدعیاند بر اساس آن رفتار میکنند و منتقدان نیز بر همان اساس رفتارها را میتوانند رصد و نقد کنند.
-
کنسرت علی قمصری؛ حل ماجرا، نه حذف و نه ممنوعیت از فعالیت
سیدابوالحسن مختاباد: در چند روز گذشته اتفاقی برای موزیسین خوشفکر موسیقی ایران، علی قمصری رخداده است که به عنوان یک روزنامهنگار حوزه موسیقی که همهگاه آسیبشناسی و نقد ساختار مدیریتی موسیقی مورد توجهش بوده، باید به آن بپردازم و این آسیب را که سالهاست دامن هنر موسیقی و هنرمندان را گرفته، بار دیگر رسانهای کنم، تا شاید از سوی مسئولان ارشاد به این آسیب توجه شود و برای آن راه حل و چارهای اصولی اندیشیده شود.
-
جدیت و صداقت در کار صنفی/ به بهانه بازنشستگی یک دوست روزنامهنگار
چندی قبل مطلع شدم که دوست روزنامهنگارم، منوچهر(علیرضا) توکلی از روزنامه همشهری بازنشسته شده است. اگر چه میدانم آقای توکلی به رغم بیماری سختسر و سمجی که به جانش افتاده و توانش را ستانده، اهل بازنشستگی و کناره گیری نیست اما این رخداد و نیز همزمانی آن با روز و هفته خبرنگار بهانهای شد تا از او و کارهایی که او در حیطههای صنفی روزنامهنگاری انجام داد، یادی بکنم.
-
ارزیابی سیدابوالحسن مختاباد از نشست تفاهمی خانه موسیقی با منتقدان در گفتوگو با روزنامه سازندگی
استاد فخرالدینی، خانه موسیقی و منتقدان
دعوت استاد فرهاد فخرالدینی از اهل موسیقی و به خصوص منتقدان خانه موسیقی برای نشستی مشترک و رسیدن به راه حلی برای برون رفت از بنبستی که هیات مدیره خانه موسیقی ایجاد کردهاست، موضوع گفت وگوی ما با سید ابوالحسن مختاباد،
-
کو دلی کز حکم حق صدپاره نیست/ به یاد استاد صدریافشار
خبر درگذشت استاد صدری افشار را دوست ناشرم، آقای داود موسایی داد. صبح زود. همانند پتکی این خبر بر ذهنم نشست.چند ساعت بعد که تماس گرفتم گفت: روز قبلش مریض شد.کارش به بیمارستان کشید و آی سی یو و صبح روز سه شنبه دار فانی را وداع گفت. مرگی راحت برای مردی که به قول شاملو«رقصان گذشت از آستانه اجبار، شادمانه و شاکر»
-
فیلسوفی با آرامش درونی؛ بهیاد دکتر داریوش شایگان
دکتر داریوش شایگان برای من نماد فردی بود که خوب زندگی کرد و این زندگی خوب و احساس رضایت از زندگی را میتوانستی از نگاه در چهره آرام و همیشه متبسمش ببینی. افرادی که وقتی به آنها نگاه هم میکنی حسی از خوبی و آرامش به مخاطب انتقال میدهند.
-
ناآرامیهای اخیر و صداوسیما
تو کژ باشی نه آیینه، تو خود را راست کن اول
-
درباره حسین انتظامی؛ مدیری اثرآفرین
دکتر حسین انتظامی را میتوان مدیری اثر آفرین نامید که وبلاگ خبرآنلاین و نخبگانی که در آن مینویسند نقطه عطفی را در آزادی بیان رقم زده است.
-
خرج کردن از اعتبار استاد شجریان تا کی و کجا؟
به مانند گذشته بر این نظرم پای میفشارم که تیم کنونی مستقر در خانه موسیقی بیش از این که دغدغههای صنفی داشته باشند، دغدغههای شخصی دارند و همهگاه منافع جمعی( تعهد و التزام به اساسنامه خانه موسیقی) را بر منافع فردی( در اینجا بهره بردن از نام و جایگاه استاد شجریان برای سرپوشنهادن بر بیتحرکی و رفتارهای غیرصنفی خود) ترجیح دادهاند.
-
آقای معاون هنری وزیر ارشاد! صدای منتقدان را بشنوید
تصویری که از یک مدیر رده بالای میانی در هر نظام دولتی (از جمله نظام جمهوری اسلامی ایران) در ذهن آدمی نقش میبندد این است که پایبند به قوانین وآییننامههای دولتی باشد و اجرای آنها را سرلوحه کار خویش قرار دهد و در نهایت مرجعی اولیه باشد برای رفع اختلافات حوزه کاری که او مدیریت آن را بر عهده دارد. اما تصویری که علی مرادخانی، معاون هنری سابق وزیر ارشاد، از خود نزد اهالی هنر، به خصوص اهالی موسیقی نقش زد، تقریبا خلاف این مشی و منش بود.
-
طناب پوسیده مغرضان
سرمقاله و گزارش روز هفتم آذرماه روزنامه جامعه فردا بهانهای را به دست منتقدان مغرض داد تا بار دیگر علم اغراض خود را بر افرازند و طناب پوسیدهای را به دست برخی مسئولان دهند که شاید آبی بر عطش کوتهبینی آنها بنشاند.
-
بازخوانی ماجرای دفاع از حقوق مولف و مصنف در آثار فرهاد مهراد
هنرمندان موسیقی و کپی رایت: شهر خالی است ز عشاق
با اتفاقی که در پی شکایت وکیل آقای اردلان سرفراز از سه خواننده به نظرم فصلی دیگر در نگاه به حقوق هنرمندان موسیقی شروع شده است. یادداشت زیر یکی دو ماه قبل و به مناسبت زادروز وفات فرهاد مهراد نوشته شد که بعد از فوتش بنیاد ایشان شکایتی را در زمینه عدم رعایت کپی رایت از صدا و سیما کلید زد که در دوره خود ماجراهای بسیاری پدید آورد.
-
۲ خاطره از علیرضا رجایی و محمدرضا شجریان
یکم مهرماه هر سال با تولد اسطوره آواز ایران، استادمحمد شجریان همراه است و هر کسی به فراخور حالش به این مناسبت مطلبی مینگارد تا فرهنگ یادکرد از این بزرگ آواز و موسیقی ایران زنده و مانا شود. نگارنده تولد استاد را بهانهای کردهام تا به دو خاطره مشترک که به نوعی با استاد از یک سو و از دیگر سو با دوست خوب و فرهیختهام، علیرضا رجایی مرتبط است بپردازم.
-
حاشیهای بر سخنان اکبر گلپایگانی و گلایههایش از شجریان
سخنان استاد اکبر گلپایگانی و گلههایش از استاد شجریان و گروهی دیگر از موزیسینها بازتاب بسیاری داشت و محل بحث و نزاع مخالفان و موافقان قرار گرفته است.
-
نقل خاطرهای بهمناسبت سالروز تولد آیتالله هاشمیرفسنجانی
شجاعت و خطرپذیری هاشمیرفسنجانی به همراه توبیخ مسئولان
سوم شهریور ماه با سالروز تولد مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی همزمان بود و امسال نخستین سالی است که تولد این سیاستمرد نامدار، مبارز و جسور را بیحضور او گرامی میداریم. همچنانکه امسال نخستین سالی است که روزنوشتهایش را بی او مرور میکنیم.
-
زهرایی و پراکندن عطر اهل قلم/ برای چهارمین سال درگذشت محمد زهرایی
با خود عهد کردهام که هر ساله به یاد محمد زهرایی یادداشتی بنگارم و یاد آن ناشر بینظیر را زنده نگاه دارم. اگر چه فرزندانش و کتابهایی که او بنای آن را گذاشت و نشر کارنامه در چراغی تازه افتاده و به پیش میرود.
-
گزارش - یادداشت مراسم تدفین مریم میرزاخانی در آرامگاه لوس گتوس کالیفرنیا
قرة العین من آن میوه دل یادش باد/ بر مزار مریم میرزاخانی
گزارش - یادداشت زیر حاصل نظاره ای مختصر از مراسم تدفین مرحومه مریم میرزاخانی است که به همراه بیان احساسی شخصی آمده است.
-
اشعار مداح روز عید فطر و پروژه آزادی بیان
اشعار روز عید سعید فطر در مصلی که از سوی یک از مداحان خوانده شد، بازتابهای بسیاری داشت. جدای از کیفیت پایین و نازل و غیرادبی شعر، نگارنده میخواهد از زاویهای متفاوت به آن نظر کند و آن، فراهم کردن چنین بسترهایی برای کسانی است که دیدگاهی مخالف با این دیدگاه دارند.