بهمن کبیری پرویزی: آلمانی ها بودجهای شصت میلیون یورویی را به حفر چاههای عمیقی اختصاص دادهاند که برای استفاده از حرارت درون زمینی کاربرد دارد. هدف از اجرای این طرح، کاهش خطر موثر طرحها است.
هزینه بالای حفاری به دلیلی ریسک عدم وجود داده یافتهها در مورد عمق چاههای زیرزمینی، مانع اصلی سرمایهگذاری بالقوه در طرحهای چاه عمیق زمینگرمایی است. استفاده بازرگانی از حرارت چاههای حرارتی زمینی بهطور سرنوشتسازی به در دسترس بودن مقدار کافی آب با دمای کافی بستگی دارد. سرمایهگذاری بیش از 10 میلیون یورو برای هر طرح دارای ریسک است؛ اما این برنامه پشتیبانی که از سوی وزارت فدرال محیط زیست، گروه بانکی کی.اف.دبلیو. و مونیخ ری به اجرا درآمده، به روشنی کاهش ریسک سرمایهگذاران را در نظر گرفته است.
گروه بانکی کی.اف.دبلیو بهطور مشخص متعهد شده برای چاههای عمیقتر گرمایشی وام اختصاص دهد که به عنوان راهی برای بانکهای بازرگانی پذیرفته شده است. حداکثر 80 درصد از هزینههایی که واجد شرایط این کمک دولتی باشند، بدین نحو تأمین اعتبار میشوند. اگر طرح به نتیجه نرسید، به محض این که طرح به عنوان یک طرح شکست خورده اعلام شد، سرمایهگذار از پرداخت بقیه وام معاف میشود. ریسک مؤثر هر طرح چاه عمیق گرمایشی درون زمینی و این پرسش که آیا این طرح واجد شرایط پشتیبانی است، قبل از اعطای وام بررسی خواهد شد.
علاوه بر بهره متعارف پول، وام هایی که یارانه به آنها تعلق گرفته است شامل ریسک سربار برای ریسک مؤثر است. به علاوه زمانی که وام پرداخت میشود و قرارداد وام امضا می شود، هزینههای استثنا باید پرداخت شوند. در مقابل، سرمایهگذار میتواند یک ارزیابی کارشناسی از طرح چاه عمیق حرارت درون زمینی و پشتیبانی فنی قبل از و هنگام حفاری را به دست آورد.
سیگمار گابریل، وزیر محیط زیست فدرال آلمان در مورد این کمک اظهار داشت: «نیرویی که چاه عمیق حرارتی ارائه میدهد، فرصتهای بزرگی برای عرضه نیروی برق متناسب با محیط زیست و مقرون به صرفه در اختیار ما قرار می دهد. با حمایت بیشتر ارائه شده برای تأسیسات گرمایشی درون زمینی، انگیزه بیشتر و اصلاح قانون انرژیهای نو و تجدیدپذیر، از اول ژانویه دوباره شرایط عمومی برای این فناوری را بهبود بخشیدهایم. برنامه اعتباری جدید، این اطمینان را ایجاد میکند که ریسکهایی را که شرکتها در هنگام عملیات اجرایی با آن روبرو میشوند، کاهش میدهد. این همکاری مثال خوبی است برای اینکه حتی در زمان بحران مالی و از منظر فرصتهای بزرگ اقتصادی که در اختیار قرار میدهد، چگونه سیاستمداران و شرکتهای خصوصی میتوانند برای حفاظت از محیط زیست دست به دست یکدیگر دهند.»
ولفگانگ کروه، از اعضای هیأتمدیره گروه بانکی کی.اف.دبلیو نیز گفت: «این گروه بانکی به عنوان عضو اصلی تداوم طرح تعیین شده است. بهرهبرداری از منابع انرژی تجدیدپذیر ملی در قالب چاههای عمیق گرمایش درون زمینی، دیدگاه حفاظت از محیط زیست و عرضه پایدار انرژی را نشان میدهد و جزء مهم دیگری در گسترده پهناور برنامههای حمایتی ملی و خارجی با هدف حمایت از محیط زیست است.»
توماس بلانک، عضو هیأتمدیره مونیخ ری نیز بیان داشت: «در نظر است این همکاری به منظور تسهیل در تأمین اعتبار طرح در حوزه انرژی آغاز شود. ما تغییرات زیست محیطی را نه تنها به عنوان یک ریسک، که به عنوان یک فرصت میبینیم، چرا که اگر تغییرات زیست محیطی به طور جدی دنبال شوند، ما را به سمت رشد بالقوه سریعی در فناوریهای جدید مانند تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر هدایت خواهند کرد. با تخصص ما در پذیرش ریسک، میتوانیم در کاهش عوامل عدم اطمینان بسیار خاص، همانند تجربیات ما در حوزه بیمه ریسک مؤثر برای چاههای عمیق گرمایش زمینی مشارکت عمدهای داشته باشیم. در چنین مثالهائی، آزمون ریسک مؤثر توسط مونیخری قبل از اعطای وام به طور اخص مهم است. این اهمیت از آنجا ناشی می شود که به خاطر تعدد طرح های واجد شرایط برای اعطای وام، اعطای وام بستگی به میزان موفقیت طرح های جاری دارد.»
انرژی زمینگرمایی، منبعی پایانناپذیر از انرژی را در اختیار قرار میدهد. در کشور آلمان، سه ناحیه به طور اخص برای طرحهای گرمایش درون زمینی مناسب تشخیص داده شدهاند که عبارتند از حوزه ملاسی مونیخ، دره راین علیا و جلگه شمال آلمان. بزرگترین تاسیسات زمینگرمایی آلمان نیز با انرژی خروجی 38 مگا وات، با پشتیبانی دولت آلمان در نزدیکی مونیخ تأسیس شده است و مونیخ ری در این طرح با آنچه که در آن زمان اولین پوشش بیمه ریسک مؤثر بود، مشارکت کرد.
نظر شما