به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «اَلقُرآنُ غِنًی لاغِنی دونَهُ وَ لا فَقرَ بَعدَهُ» قرآن، توانمندی است که هیچ توانی جایگزین آن نمیشود و پس از آن هیچ فقری باقی نمیماند.(تفسیرابی الفتوح ۱/۱۰)
بنابر روایت فارس، خدا در صفحه ۱۳۸ قرآن کریم به موضوع ظلم کردن اشاره میکند و آن را از مصادیق شرک معرفی میکند زیرا ظلم فاقد هرگونه قیدی است و خدا در آیه آغازین این صفحه میفرماید که امنیت و آسایش آخرت نصیب کسانی میشود که ایمان خود را به ظلم آلوده نکنند که از مصادیق شرک است.
خدا در این آیه به برخی گناهان کبیره اشاره میکند و این امر نشان میدهد که این گناهان از مصادیق ظلم هستند و شرک به حساب میآیند. حتی به اذعان این آیه برخی گناهان صغیره هم از مصادیق شرک هستند.
در ادامه خدا به استجابت یکی از دعاهای بزرگ ابراهیم(ع) اشاره میکند. حضرت پس از بازسازی کعبه از خدا خواست که ادامه انبیاء را از نسل او برگزیند و خدا با اجابت این دعا نعمت بزرگی به او عطا کرد.
حضرت عیسی علیه السلام هم با اینکه پدر نداشت اما از مادر به حضرت ابراهیم علیه السلام وصل میشد، امامان هم نوادگان دختری پیامبر(ص) بودند.
در ادامه خدا به انواع هدایت اشاره میکند اول هدایتی که خود انسان با اراده آن را میپذیرد. دوم هدایتی که خدا به انسان عنایت میکند یعنی به او پاداش میدهد و قلب او را به ایمان علاقهمند میکند و سوم هدایتی که مخصوص انبیاء است که بالاترین درجه هدایت است و خدا قلب پیامبرانش را به امور ملکوتی میگشاید.
در پایان آیه خدا هشدار میدهد که مبادا مومنان غفلت کنند و فکر کنند حال که هدایت شدهاند کار تمام است و مصونیت یافتهاند. باید مراقب باشند و بدانند در هر مرحلهای امکان سقوط وجود دارد.
در پایان این صفحه خدا برنامههای پیامبران قبلی را به عنوان الگو به پیامبر معرفی میکند و میفرماید که از اصول پیامبری تسلیم بودن مطلق و توحید و همچنین اعتقاد به معاد و معارف دین است.در ادامه تلاوت ترتیل صفحه ۱۳۸ قرآن کریم شامل آیات ۸۲ تا ۹۰ سوره مبارکه انعام با صدای شهریار پرهیزکار تقدیم میشود.
نظر شما