تیتر سه وبلاگها
-
زمینهها و فواید اجلاس مجازی منطقهای!
به دلیل اوضاع کرونائی جهان بیشتر رایزنیهائی که عموما" در حاشیه جلسات منطقه ائی و بین المللی و یا حتی دو و سه جانبه دیپلماتیک با تعیین وقت و یا سرپائی انجام میشد، الان مجازی و یا تلفنی است.
-
توفیقات، ضعفها و چالشهای سیاست خارجی
سال گذشته سیاست خارجی کشور از مشکلات ساختاری نظیر گسل در سیاست خارجی و عدم پیوند طبیعی سیاسی اجتماعی اقتصادی با جهان است، رنج برد.
-
اهداف تحرکات و اقدامات رسانهای و روانی آمریکا در خلیج فارس
اگر چه بیانیه مورخ ۳۱ فروردین ۹۹ روابط عمومی سپاه در زمینه اتفاقی که بین ناوچه های ایرانی و ناوهای آمریکائی افتاده بود کمی دیر صادر شد و موضع گیری بعضی مسئولین سپاه نیز دیرهنگام و نوشداروی بعد از مرگ سهراب بود!
-
منابع افغانستان برای آمریکا اشتهاآور است/ آمریکا، افغانستان را رها نمیکند
یک دیپلمات پیشین کشور میگوید: مسائل داخلی افغانستان به خصوص منابع اقتصادی، منابع معدنی، ظرفیتها و پتانسیلها مخصوصا یک سلسله معادن حساس از جمله نفت و گاز برای آمریکا اشتها آور است که به راحتی افغانستان را حتی از منظر نظامی، رها نکند. گفتگوی خبرگزاری برنا با نصرالله تاجیک را میخوانید:
-
شیخ سیاست خارجی!
فایل اسلام سیاسی را باز کردم تا در باره مرحوم سید هادی خسرو شاهی بنویسم که خبر فوت حسین شیخ الاسلام آمد! خسرو شاهی به دلیل علاقه ، تسلط ، تالیفات و فعالیتهایش سمبل اسلام سیاسی در منطقه و ایران بود. اسلامی که یک پیوند طبیعی در خاورمیانه بوجود اورده بود.
-
سیاست خارجی عمان و رابطه اش با ایران
قابوس ۲۹ ساله فارغ التحصیل آکادمی نظامی سلطنتی سند هرست انگلیس که محل تحصیل بسیاری از رهبران خاورمیانه و از جمله ملک عبدالله پادشاه اردن بوده است.
-
عمان چگونه روند بین المللی شدن را طی کرد؟
بعد از اخذ حکم برائت استرداد از انگلیس به آمریکا از دادگاه عالی اقدامات اولیه برای بازگشت به ایران را آغاز کردم.
-
گشودن جبهه جدید کمک به ترامپ است!
مواد متعددی از کنوانسیون ۱۹۶۱ وین در زمینه وظایف مامورین دیپلماتیک در محل ماموریت صحبت میکند اما سه مادهٔ ۹، ۴۱ و ۴۲ در زمینه اقدامات مامورین دیپلماتیک و عنصر نامطلوب خواندن آنها وجود دارد که عموما" نیز وزارت امور خارجه کشورها حداقل در ظاهر مسئول تشخیص این امر هستند.
-
از راهبرد «مکرون»نهایت استفاده را ببریم
اختلاف اروپا و آمریکا سابقه طولانی دارد.
-
کارکرد داعش برای آمریکا
کشته شدن سرکرده داعش را از چند منظر میتوان مورد توجه قرار داد.
-
تکرار تجربه شکست خورده ورشو
نشست دو روزه امنیت دریایی در منامه پایتخت بحرین، دومین نشست از این سری است و نشست قبلی در فوریه سال جاری (بهمن ماه) در ورشوی لهستان برگزار شد.
-
چرا عربستان به دنبال میانجیگران منطقهای است؟
چندی پیش عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق به عربستان سفر کرد. بحث مهمی که در رسانه ها در رابطه با این سفر مطرح شد میانجی گری او برای بهبود روابط ایران و عربستان بود.
-
پایان جنگ در یمن چطور رقم میخورد؟
جنایاتی که در طول بیش از چهار سال بر مردم یمن رفته قابل چشم پوشی نیست.
-
سه عامل در تغییر رویکرد عربستان
بهنظر میرسد سعودیها علاقهمند به مصالحه سیاسی هستند و برخلاف سه، چهار سال گذشته که تمام ابتکار عمل جمهوری اسلامی مبنیبر نشستن و مذاکره کردن را بدون پاسخ گذاشته بودند، حالا از طریق کشورهایی که با هر دو طرف رابطه دارند پیام مذاکره میفرستند
-
آیا ائتلافی با محور عربستان علیه ایران شکل میگیرد؟
جنگ یمن در هر صورت لکه ننگی بر تاریخ خاندان آل سعود است.
-
حذف بولتونیزم از روابط ایران و آمریکا؟!
نقش گروه بی در سیاست خارجی امریکا نسبت به ایران گویا رو به افول است و این را باید غنیمت شمرد که برای حل متمدانانه مشکلات دو کشور به دیپلماسی فرصت عرض اندام بدهد!
-
هدف ترامپ از مذاکره با ایران چیست؟
ایالات متحده در عرصه سیاستگذاری خارجی بالاخص در ارتباط با ایران درگیر پارادوکس شده است.
-
عمان میانجیگر نیست، پیامآور است
مذاکره دو کشوری که دارای منافع مشترک و یا دید مشترک به مسائل هستند هیچ گاه منفی و چالشی نیست؛ یعنی چیزی نیست که عمانی ها خطوط قرمز برای ما ترسیم کنند یا ما برای عمانی ها که در نهایت به مسائل چالشی تبدیل شود.
-
پیشنهاد بریتانیا، ائتلاف از سر ناچاری
پیشنهاد بریتانیا برای تشکیل یک ائتلاف نظامی اروپایی برای حفاظت از امنیت خلیج فارس اصولا یک پیشنهاد جدی و عملی نیست.
-
ترامپ میخواهد چرخ را از نو اختراع کند!
از مباحثی که این روزها برخی مطرح می کنند، موضوع «مذاکره یا عدم مذاکره با ترامپ» است؛ اما قبل از اینکه به این موضوع بپردازم، آن را رویکردی می دانم که فرض بر یک استراتژی مهم تر است.
-
مدل ترامپ-اون درباره ایران جواب نمیدهد
سخن آقای پمپئو مبنی بر مذاکره با ایران بدون شرط را با دو رویکرد بدبینانه و خوشبینانه میتوان تلقی کرد. از آنجا که سیاستها، اهداف، نیات و طراحیهای آمریکا برای منطقه به طور عام و ایران به طور خاص: روشن، شفاف، سازنده و خیرخواهانه نیست لذا ممکن است از آنجا که مقامات ایرانی اعلام کردهاند که نیاز به مذاکره با آمریکا ندارند، پمپئو در صدد کسب وجاهت برای آمریکا و اتخاذ ژست صلحخواهانه است!
-
منطقه روی بشکه باروت؛ مسئولیتپذیری کشورها، راه عبور از بحران
کشورهای فرا منطقهای درصدد هستند که شرایطی را در منطقه به وجود آورند که هم تسلیحات آنها به فروش رسد و هم اهداف سیاسی و امنیتی خود را تأمین کنند.
-
شوی تبلیغاتی ترامپ و نتانیاهو
به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی، اثر حقوقی ندارد
اقدام اخیر رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی، ادامه استراتژی اول آمریکا، از سوی دونالد ترامپ است که هیچ اثر حقوقی ندارد.
-
الزامات شعار رونق تولید
در حالی که مدیریت سازمانها روندی است که از طریق برنامهریزی، به کارگیری، سازماندهی و استفاده صحیح از منابع (مالی، فیزیکی، انسانی و فنآوری) برای رسیدن به یک یا چندین هدف مشخص ایفای نقش میکند، رهبری سازمانها توانایی اعمال نفوذ بر افراد یا گروههای انسانی است در جهت دستیابی به اهداف سازمان از طریق تاثیرگذاری بر تصمیمگیری افراد برای ایجاد تغییر و عمل خلاقانه.
-
ایران و عراق؛ عمق استراتژیک مضاعف
کمتر دو کشوری را میتوان یافت که هر یک عمق استراتژیک دیگری باشد. عراق و ایران عمق استراتژیک یکدیگر هستند و این مساله برای هر ۲ کشور دوجانبه است.
-
روشن نگه داشتن ماشین دیپلماسی
من دستگاه نیتخوانی ندارم اما استعفای ناشی از دلشستگی ظریف اگر رسمی شود که نمیشود! و اگر پذیرفته شود که نمیشود! فقط نوک کوهی یخی است از کجسلیقگیهای بخشینگری حاکم بر سیاست خارجی کشور در این چهل سال که در دهه اخیر و در پی تحولات بهار عربی بیشتر رخ مینماید!
-
چگونگی مدیریت تحولات کشور در روند جهانی شدن؟!
اگرچه اختلاف نظر نسبت به لوایح مربوط به کنوانسیون اف ا تی اف همچون پالرمو(مبارزه با جرائم سازمان یافته) و سی اف تی (مبارزه با پولشوئی) بستگی به رویکرد افراد نسبت به روند جهانی شدن و نحوه مدیریت تحولات سیاسی اجتماعی کشور دارد اما بیشتر سیاسی و شاید جناحی شده تا کارشناسی و تخصصی.
-
سوچی یا ورشو: راه درست امنیت خاورمیانه؟
اگرچه هیچ زمانی با قطبیسازی روندهای سیاسی اجتماعی، امکان حل بحرانها، چالشها و مشکلات وجود ندارد، اما راهی که ترامپ و تیمش انتخاب کردهاند روزبهروز اوضاع منطقه را وخیمتر میکند و تا آنجا پیش میرود که حتی برای اهداف آمریکا که حفظ حداکثری امنیت رژیم صهیونیستی است نیز نقض غرض خواهد بود.
-
راهبرد تعامل ۲ ستونه با اروپا؟!
سناریوی اصلی و کنونی سیاست خارجی ایران در مقابل اروپا باید این باشد که چطور می تواند مشکلات و مسائلی که با اروپایی ها داریم را در بُعد سیاست خارجی و روابط بین الملل به گونه ای مدیریت کند که این دو موضوع با یکدیگر مخلوط نشوند.
-
چگونگی تبدیل «ابزار حمایت از مبادلات تجاری» اروپایی به فرصت؟
بالاخره ۳ کشور اروپایی انگلیس آلمان و فرانسه و نه اتحادیه اروپایی با تاخیر ناشی از اختلافات درونی و نیز فشارهای ترامپ و تا حدی راهبرد کسب امتیاز حداکثری از ایران، سازوکار ویژه خود را اعلام کردند.