تیتر سه وبلاگها
-
روند صلح قره باغ؛ تلاش آمریکا برای دورکردن ایران و نقش ترکیه و روسیه
تحرکات دیپلماتیک در قفقاز جنوبی در دوره پسا تجاوز روسیه به اوکراین در راستای حل نهایی بحران قره باغ کوهستانی و تعیین محدوده های مرزی آذربایجان و ارمنستان و امضای سند صلح میان این دو کشور و عادی سازی مناسبات آنکارا- ایروان از سوی باکو، ایروان، تفلیس، آنکارا، مسکو و بروکسل و واشنگتن افزایش یافته و در چند مورد نیز گام های عملی برداشته شده است.
-
باکو به مسئولیت خود درقبال ایران آگاه است
از سال ۱۹۹۴ که آتش بس بیشکک برقرار شد، گروه مینسک (کشورهای روسیه، آمریکا و فرانسه) قادر به حل مناقشه قره باغ نبوده اند. در آوریل سال ۲۰۱۶ نیز ارمنستان تحرکاتی داشت که بار دیگر موجب برافروخته شدن آتش این مناقشه شد.
-
توافق عربها با اسرائیل،پیامی به ایران بود؟
بدیهی است که در آخرین روزهای ریاست جمهوری ترامپ در دور اول دست او در سیاست خارجی کاملا خالی مانده است و برای جبران این وضعیت تلاش کرده تا کشورهای عربی را برای توافق با اسرائیل تحت فشار بگذارد.
-
منتفی شدن انتقال پرونده ایران از شورایحکام به شورایامنیت
گزارش تازه مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان می دهد که ذخائر اورانیوم ایران تا ۱۰ برابر از حد توافق شده در برجام افزایش یافته است.
-
رأی ممتنع اروپاییها حاکی از چیست؟
قبل از اعلام آرای اعضای شورای امنیت در خصوص قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران، واشنگتن انتظار داشت که حداقل چند کشور با واشنگتن همراهی کنند تا بدین شکل ترامپ بی اعتبار نشود.
-
قرهباغ،منطقه را به جنگی تمام عیار میکشاند؟
در روزها و هفته های اخیر بار دیگر درگیری نظامی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان شدت گرفت و گمانه زنی های تازه نسبت به این مناقشه مطرح می شود.
-
قمار واشنگتن برای تهران
خبر جنجال برانگیز نیویورک تایمز مبنی بر تلاش آمریکا برای برای مشارکت در برجام در حالی منتشر می شود که دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور در سال 2018 ایالات متحده آمریکا را به طور رسمی از این توافق خارج کرد و تحریم ها نیز بار دیگر علیه ایران اعمال شدند.
-
آنکارا، تهران و مسکو را حفظ می کند
ترکیه در موضوع سوریه نشان داد که نمی تواند به تعهداتش پایبند باشد. در حالی که تروریست ها در ادلب در حال احیای خود بودند ارتش سوریه به قضیه ورود پیدا کرد و تصمیم گرفت با آنها مبارزه کند که در این زمینه تا حدودی هم موفق عمل کرده اند. از طرفی حضور ترکیه در سوریه با قوانین بین المللی همخوانی ندارد و آنکارا بر حسب یک سری از دغدغه های امنیتی و داخلی حضور خود را توجیه می کند.
-
پروژه انزوای ایران کلید خورده است؟
اجلاس داووس امسال در حالی با حضور کشورهای مختلف برگزار می شود که وزیر خارجه کشورمان در آن شرکت ندارد.
-
«تهدید خطرناک» برای اروپا
از زمان مطرح شدن افزایش بودجه کشورهای عضو ناتو توسط رئیس جمهوری آمریکا، اختلاف ها در بین اعضای این ائتلاف افزایش یافت.
-
چه چیز اردوغان را به دوحه کشاند؟
قطر در سال 2017 با چالش های بزرگی دست و پنجه نرم کرد.
-
یک «برگ برنده» تا پیروزی
روند استیضاح ترامپ در حال حاضر مراحل مقدماتی خود را طی می کند و در همین راستا کمیته های چهارگانه فعال هستند.
-
تقویت مواضع ایران در نشست غیرمتعهدها
هجدهمین اجلاس سران سازمان کشورهای غیرمتعهد روز جمعه سوم آبان در شهر باکو برگزار خواهد شد.
-
عاقبت نامعلوم آنکارا
استقرار تجهیزات نظامی ترکیه در مرز سوریه و گفت و گوی تلفنی رجب طیب اردوغان با همتای آمریکایی در زمینه ایجاد مناطق امن از جمله تحولاتی است که باید با دقت بررسی شود.
-
اگر ترکیه پا را فراتر بگذارد؟
کاروان نظامی ارتش ترکیه طی روزهای اخیر از ترکیه وارد ادلب در شمال غربی سوریه شد.
-
۴ دهه فرازونشیب سیاست «نه شرقی، نه غربی»، از آرمان تا واقعیت
آسیبشناسی ۴ دهه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران
-
برجام و ضرورتهای تاریخی
استراتژی تنشزدایی میتواند بهانهها را از آمریکا بگیرد.
-
خاورمیانه در سالی که گذشت
سفیر اسبق ایران در جمهوری آذربایجان خاورمیانه را در سالی که گذشت تحلیل و بررسی کرده است.
-
تزار قرن ۲۱
انتخاب دوباره پوتین به عنوان رییسجمهور روسیه نه تنها براساس پیشبینیهای آماری بلکه به دلیل نوع تفکر جامعه این کشور کاملا قطعی است.
-
غوطه در خون است
آیا این امریکای مسیحی و متحدین اروپاییش نیستند که با سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن موجب کشتار مسلمین بدست خودشان می شوند و سلاح های خود را بفروش می رسانند و مسلمانان را از قافله توسعه همه جانبه باز می دارند؟
-
ضرورت ارتقای امنیت منطقهای ارایه طرح است
تحلیلگر مسایل منطقه ای و بین المللی گفت: برای تحقق پیشنهاد وزیر امور خارجه درباره ارتقای امنیت منطقه ای باید با شناخت واقع بینانه از واقعیات موجود راهکارهای عملیاتی داشته باشیم.
-
بحران قرهباغ و عملکرد جمهوری اسلامی ایران
دو کشور مسلمان و شیعه مذهب جمهوریاسلامیایران و جمهوری آذربایجان با تمام عوامل همگرایی و زمینههای تاریخی، فرهنگی، مذهبی، جغرافیایی و جمعیتی، روابط متناسب با سطح مورد انتظار را دارا نمیباشند.
-
تهران و دهلی در مسیر جهش مناسبات
رئیس جمهوری ایران در شرایطی به دعوت نخستوزیر هند راهی این کشور شده است که این سفر بیشتر از آنکه در چارچوب روابط دوجانبه مورد توجه قرار گیرد از منظر شرایط خاص منطقهای و جهانی حائز اهمیت است.
-
ترکیه در سوریه به دنبال چیست؟
افشار سلیمانی دیپلمات و سفیر سابق ایران در آذربایجان در گفت و گو با نامه نیوز، به بررسی تحولات اخیر سوریه و حضور ترکیه در شمال این کشور پرداخته است
-
روابط آمریکا و روسیه در یک سالگی ریاست جمهوری ترامپ
دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا، که در مبارزات انتخاباتی خود وعده بهبود روابط با روسیه را داده بود، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۸ آبان ۱۳۹۵ به پیروزی رسید و ورود او به کاخ سفید موجب خرسندی کاخ کرملین شد.
-
بازی جدید آمریکا در سوریه پساداعش
کارشناس مسائل بینالملل گفت: ترکیه با حمله به عفرین، قصد دارد پیوند ژئوپلیتیکی کردهای سوریه را با کردهای ترکیه منقطع سازد تا مبادا کردهای سوریه به سمت غرب فرات پیشروی کنند. چون با پیشروی آنها به سمت غرب فرات، این احتمال وجود دارد به آبهای مدیترانه دسترسی یابند و در نهایت از حالت محاصره خارج خواهند شد و دیگر توانایی مهار آنها وجود نخواهد داشت.
-
پای آنکارا به منبج باز شود، کردها عملیات انجام میدهند
عملیات ترکیه و سکوت مسکو و واشنگتن نشان میدهد که معاملهای در پشت پرده صورت گرفته که ابعاد آن فعلاً مشخص نیست اما به هر ترتیب این حملات تهدیدی برای آنکارا خواهد بود.
-
بالا گرفتن جنگ سهمخواهی در سوریه
تصمیم ایالات متحده مبنی بر تشکیل ارتشی از کردهای مدافع خلق و عربهای ساکن در مناطق مرزی سوریه با ترکیه، عراق و شرق فرات موجب واکنش تند ایران، روسیه و به ویژه ترکیه شد تا آنجا که رییسجمهور، نخستوزیر و وزیر خارجه ترکیه سخنان تهدیدآمیزی علیه نیروهای مورد حمایت آمریکا بر زبان جاری ساختند و حتی برخی تحرکات نظامی را در عفرین سوریه انجام دادند در همین رابطه سوال اساسی این است که اهداف واقعی آمریکا از چنین اقدامی چیست؟
-
گام بعدی صدور قطعنامه است
کارشناس مسائل بینالملل گفت: تصمیم اخیر ترامپ در انتقال سفارت بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته چون میخواهد افکار عمومی را بدین وسیله به سمت خود جلب کند تا بتواند آن مشکلاتی را که در داخل از لحاظ شخصی و سیاسی برای او به وجود آمده، پوشش دهد تا در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا دوباره رأی بیاورد.
-
روسیه پای ناتو و آمریکا را باز کرد
مسکو با بهرهگیری از سیاست سلبی به جای سیاست ایجابی، فضا را برای مانور ناتو و آمریکا در محیط اطراف خود مهیا کرد و همین موضوع در مورد اوکراین هم صادق است.