مهر نوشت: در حالی نسخه دولتمردان برای بازگشت رونق اقتصادی در آستانه رونمایی کامل است که فعالان بخش مسکن معتقدند، دیگر زمان آن رسیده است که مسکن به عنوان پیشران اقتصاد از رکود خارج شود.

در حالی این روزها در محافل دولتی و خصوصی بحث خروج اقتصاد از رکود بیشتر بر سر زبان‌ها افتاده که بخش مسکن به عنوان یکی از بازارهای مهم اقتصادی حدود سه سال است که درگیر رکود بوده و این رکود در تمامی بخش‌های خرید وفروش و ساخت و ساز دیده می‌شود.

زئیس جمهور سال گذشته در همایش تبیین سیاست‌های اقتصادی دولت برای خروج از رکود عنوان کرد که براي خروج از شرايط فعلي نياز به لوكوموتيوهايي داريم به عنوان پيشران كه ان‌شاءالله حركت كنند و زنجيره پشت سر خودشان را بكشانند و بتوانند حركت در بخش‌های مختلف به وجود بياورند.

براین اساس، عباس آخوندی وزیر راه وشهرسازی همواره بر این موضوع تاکید دارد که بخش مسکن به عنوان پیشران اقتصادی، یکی از بازارهایی است که می‌تواند کل اقتصاد را از رکود خارج کند؛ به همین دلیل بهترین راهکار برای خروج از اقتصاد از رکود، خارج کردن مسکن از رکود است. بنابراین بازار مسکن که به طور مستقیم با ۱۵۰ شغل ارتباط دارد و می‌تواند صنایع زیادی را از رکود خارج کند، از بازارهایی است که سهم عمده‌ای در خروج از رکود اقتصادی دارد. برهمین اساس، به همین دلیل متولیان این بخش معتقدند که دیگر وقت آن است که اقداماتی برای تحرک این بازار انجام شود.

در حدود سه سال گذشته، صنایع مصالح ساختمانی یکی از بازارهایی بوده که تحت تاثیر مستقیم رکود قرار گرفته و فروش آنها به شدت کاهش یافته است، همچنین کارگران ساختمانی که از این محل کسب درآمد می کنند هم گروه دیگری هستند که از رکود بخش مسکن، زیان دیده اند.

از سوی دیگر، تولیدکنندگان مسکن هم تحت تاثیر این رکود به شدت با مشکل مواجه شده اند به طوری که حجم زیادی از ساختمان‌های احداث شده از سوی انبوه سازان به فروش نرسیده و متقاضیان رغبتی به بازار نشان نمی دهند.

رکود مسکن در صنایع مختلف اختلال ایجاد کرد

در این رابطه جمشید برزگر با انتقاد از ادامه رکود بازار مسکن، اظهار داشت: رکود در بخش‌های مختلف مسکن اختلال ایجاد کرده و کارخانجاتی که از سرمایه ملی کشور تشکیل شده‌اند، با مشکلات زیادی مواجه هستند که این ناشی از رکود صنعت ساختمان است.

وی با تاکید بر اینکه حدود ۴۰ درصد از مردم، اجاره نشین هستند و باید برای تامین مسکن آنها چاره ای اندیشید، افزود: مسکن به عنوان یکی از نیازهای اساسی مردم باید مورد توجه دولت قرار گیرد که در این راه باید تولید مسکن تقویت شده و از بخش خصوصی حمایت کرد.

رئیس کانون سراسری انبوه سازان با تاکید بر اینکه قوانین خوبی در کشور وجود دارد که به درستی اجرا نمی‌شود، گفت: بخش مسکن به طور مستقیم و غیرمستقیم با ۳۰۰ شغل مرتبط است که رونق مسکن می تواند این صنایع را هم با رونق مواجه کند.

تحریک تقاضا در بخش مسکن

همچنین حسن محتشم در خصوص برنامه دولت برای خروج از رکود اقتصاد، گفت: اگر بخواهیم از این شرایط اقتصادی خارج شویم، یکی از راهکارها و اصول به حرکت درآوردن اقتصاد، فعال کردن بخش مسکن است.

وی با بیان اینکه بخش مسکن باتوجه به طولانی شدن دوران رکود سه ساله نیاز به تحریک تقاضا دارد، افزود: باید تقاضا تحریک شود تا آپارتمان‌هایی که در این سه سال ساخته شده است، به فروش برسد، ضمن آنکه به تقاضای انباشته شده مسکن در این مدت، پاسخگو باشد.

رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران با تاکید بر اینکه یکی از اصول اولیه برای خروج از رکود اقتصاد، تحریک بازار مسکن است، اظهار داشت: ما با هر دو سیاست پرداخت تسهیلات به سازندگان و خریداران موافقیم، چرا که در نهایت موجب رونق بازار مسکن می شود.

محتشم با اعلام اینکه هر دو این تسهیلات با استقبال مواجه می شود، گفت: پرداخت تسهیلات به هر دو گروه می تواند شرایط کنونی را تغییر داده و اقتصاد را از حالت رکود خارج کند، درواقع اگر این دو عامل اثر گذار تحریک شود و پول به بخش مسکن بیاید، در بخش تولید با حرکت قابل توجهی روبرو می‌شویم.
3939

کد خبر 468464

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۴
    24 21
    نه اقا جون تا قيمتا واقعى نشه هيچ اتفاقى در مسكن نميوفته
  • بی نام A1 ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۴
    23 5
    دقیقا این تحلیل درست است. والله دیگه خسته شدیم از این رکود وبیکاری.
  • حمید IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۴
    15 5
    همه میدانند واقتصاددانهابهترمیدانندکه موتورمحرک رونوق اقتصادی دربازارمسکن است ولی بدلائلی کاری به ان ندارنددرهیچ کجای دنیاکسی وبخصوص نسل جوان قادربخریدنقدی مسکن نیست وبانکها بایستی وام بدهندکه دربعضی ازکشورها تانوددرصدقیمت انراوام میدهند متاسفانه درکشورمابانکهابرای خریداتومبیل وام سنگین میدهندولی برای مسکن که بسیارضروری است وام اندک ...تمام دولتها افتخاراقتصادیشانربه خروج مسکن ازرکود ورونق ان میداننددراینجا متاسفانه به بهانه های مختلف جلوی ان گرفته میشودواین باعث بیکاری بیشترمیشودبهرهای بانکی ریادهم باعث تنبل شدن سرمایه گذارانی که حال کارندارندشده ووضع رابدترکرده درهرحال برای خروج ازان بیک اراده جدی نیاز است که کارسختی هم نیست.
  • بی نام IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۴
    22 5
    برادر وضع اقتصادی و جیب مردم خرابتر از اینه که با این چیزا درست بشه در جاییکه همه قیمتها نسبت به 3 سال قبل حداقل 3 برابر شده آیا درامد و حقوق و دستمزدهای مردم هم 3 برابر شده ؟ پاسخ خیره چون مجموع افزایش حقوقها در این سه سال کمتر از 40 درصد بوده یعنی توان مردم نصف یک برابر هم نشده پس مردم خیلی عقبتر از افزایش قیمتها قرار دارند و این وامهای چندر غاز مثل فضله موش میماند و هیچ تاثیری ندارد در عین حال مردم هم توان و امکان پرداخت اقساط وامهای بزرگ را ندارند پس راهکار چیست؟ و اما راهکار 1 افزایش شدید تولید مسکن از طرف دولت و به ثمر رساندن هر چه سریعتر مسکن مهر و مسکن اجتماعی 2 کوتاه کردن دست دلالها و خارج کردن مسکن از حالت سرمایه ای و محدود کردن خرید و فروشهای متعدد مسکن توسط افراد و شرکتها
  • رضاا RO ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۴
    14 8
    مسکن تا 5سال مرد