۱ نفر
۱۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۳
کاشت سبزی در گلخانه

در ادامه به شما آموزش خواهیم داد که برای کاشت سبزی در گلخانه، چه مراحلی را باید طی کنید.

رعایت شرایط مناسب پرورش و کاشت سبزی گلخانه‌ای بسیار مهم می باشد. همچنین داشتن برنامه کوددهی مناسب هر محصول، می تواند در رسیدن به هدف شما کمک فراوانی کند. در ادامه به شما آموزش خواهیم داد که برای کاشت سبزی در گلخانه، چه مراحلی را باید طی کنید.

محصولات گلخانه سبزیجات

سبزیجاتی که در گلخانه به خوبی رشد می‌کنند شامل: صیفی جات مانند گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل، بادمجان، کاهو، اسفناج و سبزیجات باغچه مانند ریحان، نعناع و جعفری هستند. انتخاب نوع سبزیجات بستگی به شرایط آب و هوای منطقه و امکانات گلخانه شما دارد.

نحوه کاشت سبزیجات در گلخانه

محیط گلخانه ها برای رشد سبزی و محصولی که قرار است کاشته شود باید مناسب باشد. در ادامه این مقاله شرایط آموزش کاشت و پرورش سبزی در گلخانه را به طور کامل قرار داده ایم تا بتوانید با خیال راحت از طریق گلخانه خود کسب درآمد نمایید.

  • تهیه بستر کشت:

بستر کشت مناسب شامل خاک حاصلخیز، کود و مواد آلی است. می‌توانید از مخلوط خاک باغچه، کمپوست و کود دامی پوسیده استفاده کنید. همچنین می‌توانید از بسترهای کشت آماده مانند پیت‌ماس و کوکوپیت استفاده کنید. خاک را به خوبی زهکشی کنید تا از تجمع آب جلوگیری شود.

  • کاشت بذر یا نشاء:

بذرها را در عمق مناسب (معمولا دو برابر قطر بذر) بکارید. نشاءها را به آرامی از گلدان بیرون آورده و در خاک بکارید. دقت کنید که ریشه ها آسیب نبینند.

  • آبیاری:

آبیاری منظم و مناسب برای رشد سبزیجات ضروری است. خاک را همواره مرطوب نگه دارید، اما از آبیاری بیش از حد که باعث پوسیدگی ریشه‌ها می‌شود، خودداری کنید.

  • نور:

سبزیجات برای رشد به نور کافی نیاز دارند. اگر نور طبیعی کافی نیست، از لامپ‌های رشد مخصوص گیاهان استفاده کنید.

  • دما و رطوبت:

دمای مناسب برای رشد سبزیجات معمولاً بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است. رطوبت مناسب نیز بین ۶۰ تا ۸۰ درصد است. می‌توانید با استفاده از دستگاه‌های رطوبت‌ساز یا تهویه مناسب، رطوبت گلخانه را تنظیم کنید.

  • کوددهی:

برای تأمین مواد غذایی مورد نیاز گیاهان، به طور منظم از کودهای مخصوص سبزیجات استفاده کنید. کود جامع تقویتی ده ایکس شوک و همچنین خرید کود npk برای رشد بینظیر سبزی مناسب است.

  • کنترل آفات و بیماری‌ها:

به طور منظم گیاهان را بررسی کنید و در صورت مشاهده آفات یا بیماری‌ها، از روش‌های مناسب (مانند استفاده از سموم ارگانیک) برای کنترل آن‌ها استفاده کنید.

  • تهویه:

گلخانه را به طور منظم تهویه کنید تا از تجمع رطوبت و گرما جلوگیری شود و جریان هوا مناسب باشد.

در نظر داشته باشید که مراحل مختلف رشد سبزی متفاوت است و بر مبنای همین مراحل باید کوددهی انجام شود.

  • زمان برداشت سبزی:

سبزیجات را در زمان مناسب برداشت کنید تا از کیفیت بالایی برخوردار باشند.

درامد کاشت سبزی در گلخانه

در آمد کاشت سبزی در گلخانه به کنترل شرایط محیطی و نوع محصول انتخابی بستگی دارد. انتخاب سبزیجات مناسب روی مقدار درآمد شما بسیار موثر می باشد. در زیر، برخی از پر سودترین سبزیجات که معمولاً در گلخانه‌ها کشت می‌شوند، معرفی شده است.

۱. گوجه فرنگی:

کاشت سبزی در گلخانه

گوجه فرنگی به دلیل تقاضای بالا و ارزش بازار مناسب یکی از محبوب‌ترین سبزیجات گلخانه‌ای است و می‌توان آن را در انواع مختلف و با طعم‌های متفاوت تولید کرد.

۲. کاشت فلفل دلمه‌ای:

فلفل دلمه‌ای رنگارنگ نه‌تنها زیباست، بلکه قیمت بالاتری نسبت به خیلی از سبزیجات دارد. این محصول معمولا در بازار تقاضای بالایی دارد.

۳. خیار:

خیار یکی دیگر از سبزیجات محبوب است که به دلیل راحتی در کشت و رشد سریع، در گلخانه‌ها به وفور کشت می‌شود. خیارهای ارگانیک معمولا قیمت بالاتری دارند.

۴. کاشت کدو گلخانه ای:

کدوها به آسانی رشد می‌کنند و قیمت بالایی در بازار دارند. این گیاهان به دلیل تنوع بالا و استفاده در غذاهای مختلف محبوب هستند.

۵. سبزیجات برگ‌دار (مانند کلم، اسفناج و کاهو):

سبزیجات برگ‌دار و همچنین سبزی خوردن به سرعت رشد می‌کنند و معمولاً قیمت مناسبی دارند. تقاضای فراوانی برای این سبزیجات در بازار وجود دارد.

۶. بازرگانی و گیاهان دارویی:

محصولات بازرگانی مانند رزماری، نعنا، و ریحان نیز در بازارهای ارگانیک محبوبیت زیادی دارند و به خوبی فروش می‌روند. گیاهان دارویی نیز توسط شرکت های داروسازی خریداری می شوند.

۷. گلابی‌:

از جمله سبزیجات سالم و مغذی که ارزش غذایی بالایی دارد و می‌توان به عنوان یک محصول خاص در گلخانه تولید کرد و به فروش رساند.

۸. سیر و پیاز:

سیر و پیاز نیز از جمله محصولات پرفروش هستند و با کشت گلخانه‌ای علاوه بر کیفیت بهتر، در تمام طول سال از آنها فروش خواهید داشت.

۹. سیب‌زمینی:

سیب‌زمینی در شرایط گلخانه‌ای می‌تواند محصولاتی با کیفیت بالا و قیمت مناسب ایجاد کند و در تمام طول سال متقاضی دارد.

جدول کاشت سبزی گلخانه ای

در این جدول به طور کامل شرایط کاشت برخی از سبزی های گلخانه ای را شرح داده ایم:

سبزیجات

فصل کاشت(ماه)

زمان برداشت(پس از کاشت)

فاصله کشت(سانتی متر)

نکات ویژه

اسفناج

پاییز و بهار(شهریور، تیر،فروردین، اردیبهشت)

۳۰-۴۰ روز

۲۰-۲۵

زمستان ها مقاوم به سرما است

ریحان

بهار و تابستان(فروردین، تیر)

۶۰-۷۵ روز

۲۵-۳۰

به نور کافی و دماهای گرم نیاز دارد

نعناع

بهار و تابستان(فروردین، تیر)

۶۰-۹۰ روز

۳۰-۴۰

نیاز به آبیاری منظم و خاک مرطوب دارد

سیر

پاییز(مهر، آبان)

۹۰-۱۲۰ روز

۱۰-۱۵

بهترین زمان کاشت در هوای خنک است

کاهو

بهار و پاییز(فروردین، خرداد، شهریور، مهر)

۳۰-۶۰ روز

۲۰-۲۵

از آبیاری مناسب و دماهای خنک لذت می برد

کدو

بهار و پاییز(فروردین، خرداد، شهریور، مهر)

۵۰-۷۰ روز

۱۰۰-۱۵۰

به نور و حرارت زیاد نیاز دارد

خیار

بهار و تابستان(فروردین، تیر)

۵۰-۷۰ روز

۳۰-۴۰

به رطوبت و حرارت ۳۰-۲۴ درجه نیاز دارد

فلفل دلمه ای

بهار و تابستان(فروردین، تیر)

۷۰-۹۰ روز

۴۰-۶۰

دما باید حداقل ۱۸ درجه باشد

گوجه فرنگی

بهار و تابستان(فروردین، تیر)

۷۰-۹۰ روز

۵۰-۷۰(به ترتیب عمودی و افقی)

نور فراوان نیاز دارد

بهترین کود برای سبزیجات خانگی

کاشت سبزی در گلخانه

کشت سبزیجات خانگی یا همان باغچه ای، علاوه بر توجه به شرایط محیطی مانند دما و نور، نیازمند کوددهی با کودهای مناسب مانند npk و میکرو نیز می باشد. هر کدام از مراحل رشد سبزی، نیازمند کوددهی با کود مخصوص است.

در مرحله رشد رویشی سبزی ها باید از کود ان پی کا استفاده شود. این کود دارای فسفر، پتاسیم و نیتروژن فراوانی است که هر کدام ازاین عناصر به رشد سریع سبزی کمک فراوانی می کنند. از مزایای کود NPK یا ماکرو این است که در سه مرحله قبل از کاشت، رشد و بعد از برداشت می توانید از آن استفاده نمایید.

سخن پایانی

سبزیجات گلخانه ای به دلیل طعم خوب و ارگانیک و در دسترس بودن در تمام طول سال، طرفداران بسیاری داشته و هر ساله تولید آنها افزایش می یابد. کشاورزان با دقت فراوانی برای کاشت این محصولات تلاش می کنند تا بهترین کیفیت را به بازار عرضه نمایند. برای اطلاع از مقدار کوددهی سبزی می توانید از طریق سایت فروش کود داراکود، برای گلخانه خود اطلاعات دقیقی بیابید.

کد خبر 2043556

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =