به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ آیتالله محمد مفتح از روحانیون اثرگذار و فعال دوران انقلاب، در ۲۷ آذر ۱۳۵۸ توسط گروهک فرقان به شهادت رسید. آیتالله مفتح در دورن حیات خود در مسجد قبا نقش بسزایی در هدایت مبارزات اسلامی و حمایت از فعالان سیاسی داشت. گسترهی روابط او با همهی اقشار چهرهی بیبدیلی از وی ساخته بود.
علی آیتاللهی از فعالان سیاسی مسجد قبا که ارتباط وثیقی با آیتالله مفتح داشت در خاطرات خود که در گنجینه تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی ثبت و ضبط شده است، خاطرهای از پناه دادن شهید مفتح به اکبر گودرزی در طبقه بالای کتابخانه مسجد قبا در دوران رژیم پهلوی روایت کرده است که برای نخستینبار منتشر میشود. گودرزی بعدها گروهک التقاطی فرقان را تاسیس و پس از انقلاب فرمان ترور آیتالله مفتح را صادر کرد.
در ادامه سخنان آیتاللهی را در این باره میخوانید:
مسجد قبا یک کتابخانهای داشت، طبقهی پایین، بالای کتابخانه یک سوییتمانندی بود. بعد از این فضا، فضای بالاخانه به اصطلاح ([یا] طبقهی دوم) که استفاده میشد، بعضا آدمهای فراری را آنجا مستقر میکردند. یک طلبهای بوده به اسم گودرزی که ظاهرا در یکی از مدارس تهران هم درس میخوانده و هم حالا فقر دامنش را میگیرد و هم اینکه فراری شده بوده... من اطلاعی از این جریان نداشتم. آقای مفتح دیدم که یک نگرانی دارند، گفتم: «چطور؟» گفتند که «بله، من یک طلبهای به اسم گودرزی را اینجا آوردهام پناه دادهام، هم هزینهی زندگیاش تامین میشده، هم منبری میرفته، هم امکان مطالعه برایش فراهم بوده، ولی الان پشت سر من مشغول بدگویی و جوسازی و فضاسازی است. الان او اولین مخالف من است.» که البته آنجا به عنوان فرقان مطرح نبود که بعدها دیدیم ایشان همان رهبر گروه فرقان از آب درآمد و در حقیقت فرماندهندهی قتل خود ایشان [بود که] در دورهی فراری بودن و فقرش زیر بال و پرش را گرفته بودند و آنجا ازش حمایت کرده بودند، جا و امکانات به او داده بودند.
۲۵۹
نظر شما