ظرفیت «زاینده‌ رود» و منطقه «ناژوان» اصفهان برای گردشگری «ماجراجویانه»

زاینده رود و مادی های اصفهان امکان اجرای ورزش‌ های آبی مانند قایق‌ رانی، رفتینگ و کایاک را دارد؛ معاون گردشگری اصفهان معتقد است که با احیای زاینده رود، می توانیم شاهد توسعه گردشگری ماجراجویانه در نصف جان برای توسعه اقتصاد توریسم باشیم.

به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، نصف جهان  سالهاست خسته از روزهای آلوده پاییز وزمستان و خشکی زاینده رود، دیگر توانی برای بارگزاری صنایع ندارد، در سند آمایش و توسعه استان اصفهان نیز به این نکته اشاره شده است که برترین راه برای توسعه اقتصادی در این استان البته صنعتی، توجه به اقتصاد دانش بنیان و گردشگری است.

در این میان توجه به حوزه های جدید گردشگری از اهمیت خاصی برخوردار است، یکی از حوزه هایی که اصفهان نیز حرف هایی برای گفتن دارد، گردشگری ماجراجویی است، موضوعی که توجه به آن برای نسل پرهیجان امروز که تجربه‌ های منحصر به فرد، هیجان‌ انگیز و ماجراجویانه را می طلبند، ضروری است.

در این ارتباط مرتضی توکلی کارشناس گردشگری به خبرآنلاین می گوید: گردشگری ماجراجویانه «Adventure travel» از انواع گردشگری است که بیشتر ویژه نوجوانان و جوانان است چراکه نیازمند مهارت‌های جسمی و روحی توامان است و برای افرای مناسب است  که به دنبال هیجان در مسافرت خود هستند، انگیزه این افراد عمدتا به لذت ناشی از ترشح فراوان آدرنالین بر می‌گردد که در نتیجه احساس خطر و هیجان حاصل می‌شود.

گردشگری ماجراجویی توام با هیجان لذت‌ بخش و جذاب است

وی با بیان اینکه برای این افراد، گردشگری ماجراجویی توام با هیجان لذت‌بخش و جذاب است، افزود: این نوع از گردشگری در بسیاری از کشورهای توسعه یافته در حال رشد است چراکه به دلیل کمک به تخلیه هیجانات منفی در پیشگیری از بیماری ها موثر است.

این کارشناس صنعت گردشگری با اشاره به اینکه گردشگری ماجراجویانه به دو دسته سخت و نرم تقسیم می شود، تاکید کرد: موج سواری، دوچرخه سواری کوهستان، رفتینگ، بانجی جامپینگ، صخره نوردی و کوهنوردی در سطح دشوار و غارنوردی و یخ نوردی از جمله مواردی است که در گردشگری ماجراجویانه تعریف می شود.

ظرفیت «زاینده‌ رود» و منطقه «ناژوان» اصفهان برای گردشگری «ماجراجویانه»
مادی فرشادی اصفهان

وی تصریح کرد: باید اشاره کنیم که این نوع از گردشگری در نوع سخت خود برای افرادی که مهارت های فیزیکی یا بدنی ندرند و از رو برو شدن با ارتفاع و خطر می هراسند مناسب نیست، در برخی موارد حتی افراد باید توانایی دفاع از خود را هنگام روبرو شدن با حیوانات وحشی و خزندگان مختلف داشته باشند.

گردشگری ماجراجویانه به دو دسته سخت و نرم تقسیم می شود، موج سواری، دوچرخه سواری کوهستان، رفتینگ، بانجی جامپینگ، صخره نوردی و کوهنوردی در سطح دشوار و غارنوردی و یخ نوردی از جمله مواردی است که در گردشگری ماجراجویانه تعریف می شود

توکلی بیان کرد: گردشگری ماجراجویانه نرم نیاز به داشتن مهارتهای پیشرفته ندارد که از انواع آن می توان به اسنورکلینگ، پیاده روی و طبیعت گردی در مناطق ناشناخته، اسب سواری،     دوچرخه سواری در سطح متوسط و غواصی نامبرد.

نسل زدی ها و گردشگری ماجراجویانه

در تعریف گروه هدف گردشگری ماجراجویانه می توان به نسل زدی ها اشاره کرد که بیشتر از هر چیز دنیال هیجان و تفریح و کشف مرزهای جدید در زندگی هستند، هیجانی که حتی در دنیای دیجیتال امروز نیز به وفور در قالب بازیهای رایانه های موجود است.

روانشناسان معتقدند این نسل نیاز به هیجان و تجربه‌ های متفاوت دارد تا بتواند هویت فردی و اجتماعی خود را بسازند و  احساس هدفمندی و رضایت بیشتری از زندگی داشته باشند.

در این میان اصفهان گرچه به دلیل آثار باستانی و معماری‌های منحصر به فرد خود دارای جذابیت‌ های گردشگری است اما در عین حال دارای پتانسیل‌ های زیادی در حوزه طبیعت و ماجراجویی نیز هست که می تواند اصفهان را به قطب گردشگری ماجراجویی تبدیل کند.

ظرفیت «زاینده‌ رود» و منطقه «ناژوان» اصفهان برای گردشگری «ماجراجویانه»
نمایی از کوه صفه

امیر کرم زاده  معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان در این ارتباط می گوید: استان اصفهان دارای طبیعتی متنوع از کوه‌های زاگرس و رشته کوه‌های دنا تا بیابان‌های وسیع و دشت‌های زیبا است.

وی می افزاید: این تنوع جغرافیایی امکان انجام فعالیت‌های ماجراجویانه نظیر کوهنوردی، صخره‌نوردی، سافاری و حتی اسکی را فراهم می‌کند.

رودخانه زاینده رود  امکان ورزش‌ های آبی مانند قایق‌ رانی، رفتینگ و کایاک را دارد؛ مناطق کویری اصفهان نظیر خوروبیابانک، با چشم‌ اندازهای خاص و آرامش‌ بخش، مکانی مناسب برای سافاری، کویرنوردی و شب‌مانی در طبیعت  را دارد،استان اصفهان حتی مکان های مناسبی برای غارنوردی و ماجراجویی زیرزمینی دارد

غارنوردی و ماجراجویی زیرزمینی در اصفهان!

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به خشکی زاینده رود  تاکید می کند: رودخانه و مادی های اصفهان امکان ورزش‌ های آبی مانند قایق‌ رانی، رفتینگ و کایاک را دارد که امیدواریم با احیای زاینده رود بار دیگر این هیجان را در این بخش شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه مناطق کویری اصفهان نظیر خوروبیابانک، با چشم‌ اندازهای خاص و آرامش‌ بخش، مکانی مناسب برای سافاری، کویرنوردی و شب‌مانی در طبیعت  را دارد، گفت:‌ استان اصفهان حتی مکان های مناسبی برای غارنوردی و ماجراجویی زیرزمینی دارد.

با توسعه گردشگری ماجراجویی در اصفهان، نه تنها امکان رشد اقتصادی و جذب گردشگران بین‌المللی فراهم می‌شود، بلکه این نوع گردشگری می‌ تواند به گسترش فرهنگ و ایجاد فرصت‌ های شغلی جدید در منطقه نیز کمک کند؛ این نوع گردشگری می‌تواند جوانان بیشتری را به سمت اصفهان جذب کند و آنها را با فرهنگ بومی و زیبایی‌های طبیعی آن آشنا سازد. توسعه این نوع گردشگری نیازمند سرمایه‌ گذاری و توسعه زیرساخت‌ ها است که خود باعث رونق اقتصادی منطقه می‌ شود.

کد خبر 1977253

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =