حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده رییس جمهور در شورای نظارت بر صدا و سیما به نکاتی راجع به انتخابات و تلاش گروه های سیاسی برای وحدت اشاره کرد که در ادامه مهم ترین بخش های آن را می خوانید:
- در خصوص شرط اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات؛ زمانی شرط این است که قانون اساسی، ضوابط و قانون رعایت شود، معیارها و بیطرفی رعایت شود که این موضوعات را اصولگرایان نیز مطرح میکنند؛ اینکه مسئولان نظام را به رعایت ضوابط و قواعدی که بتواند ظرفیت مشارکت مردم را بالا برده و اعتمادسازی کند، اشکال ندارد و اصولگرایان و همه دلسوزان نظام نیز خواهان این موارد هستند اما اگر شرط این باشد که در قالب این شرط، نظام امکان و امتیاز ویژهای را به عدهای بدهد که مشکلاتی را بر کشور تحمیل کردند طبیعی است که منطقی نیست.
- اگر قرار باشد افرادی که مشکلاتی را برای نظام و مردم ایجاد کردند نگاهشان این باشد که هیچ اتفاقی نیفتاده در واقع توقع بیجا دارند؛ مردم به خوبی میدانند که افرادی در سطح جامعه ما مشکلاتی را ایجاد و با مخالفان نظام همدل شدند و نظام هزینه رفتار غلط آنها را پرداخته از این رو طبیعی است که این مسائل نمیتواند از دید تیزبین مسئولان و مردم مورد غفلت قرار گیرد و طبیعی است که این موارد در صلاحیتهای آنها نیز تأثیرگذار خواهد بود.
- هر کسی که حتی در دایره اصولگرایی هم نباشد حق شرکت در انتخابات را دارد البته به شرطی که بخواهد صادقانه برای نظام کار کند و چارچوب نظام را نیز قبول داشته باشد؛ البته افرادی در مجموعه اصلاحطلبهای معتدل مطرح هستند که چارچوبهای نظام را قبول دارند و طبیعی است که حق شرکت در انتخابات را دارند و نظام ما خستی برای ممانعت از اینها به خرج نداده و نباید به خرج دهد هرچند که به نظر اینجانب فضای عمومی جامعه این است که آراء بیشتر در سبد اصولگرایان قرار میگیرد.
- ممکن است در بعضی از شهرستانهای کشور به لحاظ و دلایل مختلف محلی و منطقهای افراد متعادل اصلاحطلب به مجلس راه پیدا کنند. تجربه سنوات گذشته مجلس نشان میدهد که در هیچ دورهای طیف یکدستی وجود نداشته است؛ یک دوره اصلاح طلبان و در دوره دیگر مثل مجلس هشتم اصولگرایان غلبه داشتهاند.
- تشکیل کمیته 15 نفره اصولگرایان اقدام مؤثری است. اگر اصولگرایان بتوانند با افزودن چند نفر دیگر ظرفیتهای بیشتری را احیا کنند نباید در این زمینه تنگ نظری به خرج دهند. نمایندگانی از احزاب و گروهها به این شورا راه پیدا کردند اصلا نباید سهمخواهی کنند.
- التزام به مبانی ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی برای شهروندان کافی است اما در خصوص مسئولان، مدیران و تصمیم سازان نظام باید هم اعتقاد و هم التزام عملی به این مبانی وجود داشته باشد.
- در میان مجموعه اصولگرایان افرادی توانمندی هستند که هم دارای بینش و بصیرت بوده و هم جاذبههایی در آنها وجود دارد که میتوانند آراء خاکستری را جذب کنند.
- طبیعی است زمانی که مردم تشخیص میدهند فردی به سمت این اصول حرکت میکند از وی حمایت میکنند و وقتی میبینند فردی با آرمانها زاویه دارد دست از حمایت خود برمیدارند.
- زمانی مردم به بنیصدر به دلیل اینکه همراه امام(ره) آمد و در مناظرات تلویزیونی علیه کمونیستها شرکت کرده و از انقلاب، قانون اساسی و همراهی با امام(ره) دم میزد، رأی دادند حال آنکه در دلش نفاق داشته یا خیر بحث دیگری است؛ اما مردم به محض اینکه مشاهده کردند فرد زاویهدار است وی را کنار گذاشتند؛ همین وضع در دورههای مختلف در مورد نمایندگان و دیگر مسئولان کشور نیز مطرح است.
- مردم وقتی مشاهده کردند افرادی در جامعه ما احساس کردند رویکرد وسیع مردم را توانستهاند به خود جذب کنند وقتی مشاهده کردند مقام معظم رهبری از اقدامات آنها آزرده خاطر شده همه پشت سر رهبری قرار گرفتند و این باعث قوام نظام ما در جامعه امروز بینالملل و قوام نظام سیاسی ما و باعث یأس و ناامیدی بیشتر بدخواهان شد.
/29211
نظر شما