جزئیات سفرهای نوروزی در استان فارس / دیدار از اماکن تاریخی ۷۸ درصد کاهش یافت

شرایط ویژه کرونا سبب شد که استان فارس با وجود اینکه سال‌های گذشته نوروز پر مسافری را تجربه می‌کرد، امسال با کاهش سفرها و بازدیدها از اماکن تاریخی روبه‌رو باشد.

به گزارش خبرآنلاین از فارس : کرونا در کشور ما از مرز یک سالگی عبور کرد، ویروسی که طی یک سال گذشته سبک زندگی بسیاری از ما را تغییر داد. بسیاری از کسب‌وکارها طی یک سال گذشته بارها تعطیل شدند و به همین واسطه آسیب جدی دیدند، البته خسارت مادی تنها یکی از آثار این بیماری و ویروس عجیب و غریب است.

صنعت گردشگری یکی از کسب‌وکارهایی است که در یک سال گذشته بیشترین خسارت را دید. به گفته علی اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در دوران شیوع ویروس کرونا صنعت گردشگری ۲۲ هزار میلیارد تومان خسارت دید.

سفر یکی از ابزارهای اصلی صنعت گردشگری است چه این سفر به قصد گردشگری باشد چه مقاصد دیگر می‌تواند منجر به رونق اقتصادی شود. علاوه بر آن سفر کردن به تایید بسیاری از کارشناسان و روانشناسان به عنوان یک تفریح و روش استراحت روان است که توصیه می‌شود.

اما یک سال است که سفر کردن به عنوان یکی از راه‌های انتقال بیماری کرونا از سوی مسئولان بهداشت و درمان منع شده هر چند عده‌ای بی‌تفاوت به هشدارها سفر رفته و می‌روند اما غالب افراد جامعه این مسئله را رعایت کردند.

در نوروز امسال هر چند سفر کردن به شهرهای زرد و آبی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مجاز بود اما بسیاری از مردم ترجیح دادند که سفر را به وقت دیگری موکول کنند و همین امر سبب شد که استان فارس با وجود اینکه سال‌های گذشته نوروز پر مسافری را تجربه می‌کرد امسال با کاهش سفرها و بازدیدها از اماکن تاریخی روبه‌رو باشد.

 کاهش ۷۸ درصدی بازدید از اماکن گردشگری فارس 

در همین رابطه مصیب امیری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از کاهش ۷۸ درصدی بازدید از اماکن گردشگری فارس در نوروز ۱۴۰۰  نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ خبر داد.

بر این اساس آمار بازدیدکنندگان از اماکن فرهنگی تاریخی فارس براساس اعلام میراث فرهنگی استان از ۲۵ اسفندماه تا ۱۳ فروردین‌ماه سال جاری، ۲۵۲ هزار و ۲۱۹ نفر بازدید بوده است درحالی‌که در سال ۹۸ این آمار یک‌میلیون و ۱۳۲ هزار و ۲۱۸ نفر بازدید بوده است.

مجموعه فرهنگی تاریخی آرامگاه حافظ با ۹۱ هزار و ۴۲۴  بیشترین بازدیدکننده را داشته و بعد از آن به ترتیب مجموعه فرهنگی تاریخی آرامگاه سعدی با ۴۸ هزار و ۵۳۴ بازدید، مجموعه میراث جهانی تخت جمشید با ۳۸ هزار و ۲۹۷ بازدید، مجموعه زندیه با ۳۶ هزار و ۱۹۱ نفر بازدید و مجموعه میراث جهانی پاسارگاد با ۱۶ هزار و ۷۹۲ بیشترین بازدیدها را داشته‌اند.

 کاهش ۳۰ درصدی اقامت در نوروز ۱۴۰۰  

با این حال برخی از مردم و فعالان اجتماعی نسبت به همین بازدیدها هم انتقاد داشتند و آن را عاملی برای شیوع بیشتر بیماری می‌دانستند که بر همین اساس مدیرکل میراث فرهنگی استان گفته است « افزایش ساعت بازدید از اماکن تاریخی، فرهنگی و گردشگری استان بر اساس دستور ستاد استانی کرونا باهدف جلوگیری از تجمع گردشگران و مسافران و رعایت پروتکل‌های بهداشتی بوده است.

وی بیان کرد: بازدید اماکن تاریخی، فرهنگی و گردشگری فارس سانس بندی شده بود و برای عدم ایجاد مشکل دراین‌باره، گیشه‌های ارائه خدمات هم برای فروش بلیت فعال بودند.

مورد دیگر در بحث سفرهای نوروزی امکان اقامت بود که با توجه به ممنوعیت اسکان در کمپ‌ها، اسکان در چادر و مهمان‌پذیرهای دولتی اقامت مسافران در استان کاهش چشمگیری داشته و براساس گفته‌های امیری ضریب اشغال هتل‌ها و هتل آپارتمان‌ها امسال در فارس به حدود ۳۰ درصد رسید.

 وضعیت گردشگران فارس در یک سال گذشته   

براساس آماری که اداره کل میراث فرهنگی استان فارس در نیمه اسفندماه در اختیار قرار داد آمار گردشگران استان فارس در سال ۹۹ نسبت به سال پیش از آن ۶۳ درصد کاهش داشته است.

بر این اساس تعداد گردشگران داخلی که در سال ۹۸ به استان فارس در طی ۱۱ ماه سفر کرده بودند، ۶۳۶ هزار و ۵۴۱ نفر بوده که این تعداد در سال جاری به ۲۷۹ هزار و ۹۰۲ نفر رسیده که کاهش ۵۶ درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین تعداد گردشگران خارجی که در سال ۹۸ به استان فارس سفر کرده بودند، ۱۳۹ هزار و ۱۲۲ نفر بوده که این آمار در سال جاری به ۳۶۴۰ نفر رسیده که ۹۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

در مجموع نیز تعداد گردشگران داخلی و خارجی که در ۱۱ ماه امسال به استان فارس سفر کردند ۲۸۳ هزار و ۵۴۲ مورد بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته که ۷۷۵ هزار و ۶۶۳ نفر بوده کاهش ۶۳ درصدی را نشان می‌دهد.

48 

کد خبر 1501006

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =