تیتر سه وبلاگها
-
نامزد اختصاصی بدون «نسخه اختصاصی»؟
اگر «نسخه اختصاصی» امروز نزد نامزد خاص جریان اصلاحطلب وجود ندارد - یا در این مقطع هنوز نظریهپردازی نشده - آیا بهتر نیست که رهبران این جریان به جای مشروط نمودن مشارکتشان در انتخابات به تایید صلاحیت نامزد اختصاصیشان، نقش بزرگتری در مقطع سرنوشتساز تاریخی ایفا کنند
-
در دفاع از سخنان اخیر دکتر ظریف
دکتر ظریف، این مواضع عقلانی کنونی حاکمیت ایران و حزب الله لبنان و جریان مقاومت در جنگ اخیر میان اسرائیل و فلسطین را، به دور از شعارزدگی و مبهمگویی، با صراحت کامل و احترام به بلوغ فکری مخاطبان، تبیین و تشریح کرد؛ مواضعی که در آن هم منافع ملی ایران و ثبات منطقه در نظر گرفته شده، و هم ایستادن در کنار مردم فلسطین در حین به رسمیت شناختن عزت و استقلالشان.
-
خطر کمپین «خونشویی» نسبت به کمپین «زندگی نرمال»
از تمام آزارهای سیستماتیک روانی که جریانهای ایرانستیز و اپوزیسیون موسوم به برانداز خارج از کشور، در این چند سال بر جامعه ایران اعمال کردند، شاید این آخرین کمپین «خونشویی» از همه آثار روانی و اجتماعی مخربتری داشته باشد.
-
برجام، بهترین توافق ممکن در زمان خودش بود
یکی از دلایل طولانی شدن مذاکرات وین به این خطای محاسباتی یا تصور اشتباه از طرف ما برمیگردد که اگر صبر پیشه کنیم و منتظر بنشینیم، چه بسا - بعضاً به دلیل تحولات صحنه بینالمللی - دست ما در مذاکرات در برابر طرف مقابل قویتر خواهد شد و امتیازات بیشتری از او خواهیم گرفت.
-
ما در دوراهی تمدن غرب؛ فروپاشی یا رنسانسی جدید؟
مدتی است که بسیاری از تحلیلگران، نظریهپردازان، سیاستمداران و سیاستگذاران کشور - در اتاق فکرهای خود - بنای روابط سیاسی، افتصادی و فرهنگی کشور در قبال «غرب» را بر این پیشفرض بنا کردهاند که تمدن غرب در حال «افول» و «فروپاشی» است.
-
روحانی متشکریم، شاید کمی دیر...
به ما گفته بودند «هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید» اما ما - اصلاحطلب و عدالتخواه و اصولگرا - هر چه فریاد داشتیم بر سر دولت روحانی کشیدیم...
-
نخ سیگار و «مشعل آزادی»؛ واکنشهای جامعه ایرانی به رویدادهای سیاسی
در عصری که زندگی میکنیم، شناختن عوامل و نیروهایی که به صورت نامرئی و غیرمستقیم در شکلدهی و جهتدهی به افکار، خواستهها، سلیقهها و مواضع سیاسیمان نقش بنیادین دارند، از هر زمان دیگری حیاتیتر است.
-
«بازدارندگی همهجانبه» در پاسخ به ترور شهید فخریزاده
ربط دادن تمام مسئله عملیات تروریستی دشمن صرفاً به میزان «واکنش» نظامی ایران و نتیجه گرفتن که شدت واکنش رابطه مستقیمی با بازدارندگی دارد، خود یک نگاه تکبعدی، تقلیلگرانه و سادهانگارانه است.
-
نگاه غیرنمادین به "رای دادن"
رای دادن تنها یک مکانیزم ساده قانونی برای انتخاب بخشی از بدنه مدیریت کشور برای مدتی معین است. در هیچ کشوری در جهان کاربردی جز این ندارد.
-
کاسبان خشم
فضای امروز جامعه ایران نه شباهتی به فضای پیش از انقلاب سال ۵۷ دارد و نه به اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸. بلکه بیش از هر چیز شبیه به فضای جامعه آمریکا پس از شوک حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ است.شاید کسانی که آن فضا را در آن زمان تجربه کردهاند٬ این شباهت را درک کنند.
-
تنها «ایران» این گونه است!
ایران امروز تنها جامعهای است که در آن حتی علاقه به حیوانات و دفاع از حقوق آنها به یک امر «جناحی» و «طبقاتی» تبدیل شده.
-
لحظۀ طلایی «اوه شِت!»
ریچارد بندلر -بنیانگذار رشتۀ روانشناسی NLP (برنامهریزی عصبی-کلامی)- در سمیناری، خاطرۀ جالبی تعریف میکرد.
-
نوتردام و درسی در دیپلماسی عمومی
هنوز شعلههای آتش از سقف کلیسای نوتردام پاریس زبانه میکشید که پیامهای افسوس٬ دعاهای خیر و عکسهای نوستالژیک٬ در کنار جملات رُمان «گوژپشت نوتردام» ویکتور هوگو٬ از چهار گوشهء جهان تمام فضای رسانههای جمعی و شبکههای اجتماعی را پُر کرده بود.
-
جامعهای که نیاز به «شنیده شدن» دارد
«شنیده شدن» خاصیت درمانی دارد، و منظور از درمان صرفاً یک احساس آرامش لحظهای یا تسکین آنی درد نیست.
-
ناامیدی: محصول «واقعبینی» یا الگوهای غلط ذهنی-زبانی
آقای نادر فتورهچی در مطلبی در صفحنهء فیس بوکش نوشته: «متن نامه محمود صادقی را به ۳ نفر جوان (یک کارگر آبمیوهفروشی، یک کارگر سوپرمارکت،یک آکاردئوننواز دوره گرد) نشان دادم و گفتم ایشان مدعیست با رفتن مدنی و بازداشت جلاییپور امید شما ناامید شده. هرسه الفاظ رکیکی خطاب به آقای صادقی گفتند که از بازنشر آنها معذورم.»
-
جهان پسا گرگ و بره
داستان تلخ «گرگ و بره» ژان دو لا فونتن (Jean de La Fontaine) را شنیدهاید. برهای در کنار برکهء آب مشغول نوشیدن بود.
-
نبرد گفتمانها: «جنگ علیه ترور» و «اتحاد علیه مجتمعنظامیصنعتی»
در ۱۶ سپتامبر سال ۲۰۰۱ ( ۵ روز بعد از حادثهء ۱۱ سپتامبر) جرج بوش برای اولین بار از اصطلاح « جنگ علیه تروریسم» (war on terrorism) استفاده کرد. چند روز بعد - در تاریخ ۲۰ سپتامبر - در سخنرانیش در کنگره این اصطلاح را به «جنگ علیه ترور (وحشت)» (war on terror) تغییر داد.
-
سوالهای بنیادی ما از شیرین عبادی و دیگران
۱۵ سال از دریافت جایزه صلحنوبل خانم شیرینعبادی میگذرد و امروز به عنوان یک شهروند ایرانی و جهانی٬ چند سوال از مواضع او نسبت به مسائل جهان٬ منطقه و ایران دارم. سوالهایی که شاید میبایست ۱۵ سال پیش از او میپرسیدیم٬ در زمانی که تنها افتخارمان «ایرانی» بودن او بود.
-
جنبش دانشآموزی آمریکا، متحدین ما علیه هیولای مجتمع نظامی صنعتی
در ۱۷ ژانویه سال ۱۹۶۱ ژنرال دوایت آیزنهاور ( Dwight D. Eisenhower ) - سی و چهارمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا - در آخرین پیام خداحافظی خود سخنانی را به زبان آورد که برخی تحلیلگران معاصر آن را مهمترین «هشدار» تاریخی از سوی بالاترین مقام سیاسی آمریکا به شهروندان این کشور نامیدهاند.
-
«ناامیدی»، سلاحِ روانیِ کُشتار جمعی
امروز همهء جناحها و جریانهای داخل کشور باید به این توافق برسند که «ناامیدی» را از زرادخانهء سیاسی خود حذف کنند و با یکدیگر وارد یک گفتوگوی واقعی و مذاکرهء سازنده بشوند و مشکلات کشور را با همکاری و همدلی و احترام به نظرات و سلیقهها و مطالبات یکدیگر حل کنند.
-
یک بار هم مایکل مور باش
دلم میخواست یک بار - فقط یک بار - یک هنرمند ایرانی در یکی از جشنوارههای بینالمللی بلندگو را در دست میگرفت و به سه دهه اعمال تحریمهای اقتصادی «فلجکننده» دولتهایشان علیه مردم کشورش اعتراض میکرد.
-
اهداف واقعی در پشت واژهسازیهای مجازی
پس از پایان جنگ سرد و فروپاشی اتحاد شوروی - به عنوان رقیب اصلی نظامی/سیاسی/ایدئولوژیک آمریکا - و تکقطبی شدن جهان٬ «مجتمع نظامی صنعتی» آمریکا (Military–industrial complex) و جریانهای جنگطلب و نئوکانسرواتیو (NeoConservative) این کشور٬ طرح «نظم نوین» جهانی را از زبان رئیسجمهور وقت - جرج بوش - اعلام کردند.
-
جامعه زخمخورده اژدهای کومودو
اژدهای کومودو یکی از درندهترین حیوانات است. در یک تحقیقی در زیر میکروسکوپ در چنگالهای یکی از آنها پوست و استخوان ۱۹ جانور مختلف مشاهده شده بود.
-
صحتسنجی و خودویرانگری
شبکههای اجتماعی ایرانی مملو از دروغ است. کارخانههای دروغسازی -مانند «آمدنیوز»- به طور شبانه روزی بیوقفه در فضای مجازی اخبار و اطلاعات دروغ تزریق میکنند و کاربران ایرانی بدون لحظهای درنگ و بدون کوچکترین تلاشی برای «صحتسنجی»، آنها را به طور گستره بازنشر میکنند.
-
استفاده سازنده از انژری آزادشده
جمعه شب گذشته به وقت آمریکا در جلسهٔ اضطراری شورای امنیت سازمان ملل که آمریکا به منظور بررسی موضوع اعتراضات خیابانی در ایران درخواست کرده بود، نمایندگان تمام کشورهای اروپایی، آمریکای جنوبی، آسیایی و همسایگان منطقهای ایران، بر این چند نکته محوری تاکید داشتند: - محکوم کردن سوءاستفادهٔ ابرازی آمریکا از نهاد شورای امنیت سازمانملل برای دخالت در امور داخلی ایران. - لزوم حفظ ثبات و امنیت ایران برای حفظ ثبات و امنیت منطقهٔ خاورمیانه و جهان. - لزوم احترام به حق حاکمیت و تمامیت ارضی ایران. - لزوم حمایت از برجام برای حفظ صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه و جهان.
-
برای کسانی که دل به حمایت ترامپ بستهاند!
مایکل وُلف (Michael Wolff) در کتاب جنجالی جدیدش در مورد دونالد ترامپ -به نقل از یکی از دوستان نزدیک او - نوشته که دونالد ترامپ همیشه میگفت که: «تنها چیزی که به زندگی ارزش زیستن میبخشد این است که بتوانی با همسر دوستانت همبستر شوی».
-
نصب پوستر مارتین لوترکینگ بر روی تصویر ابوبکر البغدادیها
«سید محمد حسینی» رهبر گروه موسوم به «ری استارت» در پیام تلویزیونی خود به پیروانش دستور داده تا پس از یک ضربالاجل زمانی مشخص٬ تعداد معینی از مامور امنیتی را به قتل برسانند و همسران و فرزندانشان را نیز به آتش بکشند و سپس فیلمهایش را برای شبکهء تلویزیونی او ارسال نمایند.
-
یک چشم به خارج، یک چشم به داخل
اعتراضات خیابانی اخیر را باید همزمان از ۲ منظر مورد توجه قرار داد. غفلت از هر کدام از این زوایا خسارتهای جبرانناپذیری را برای امنیت و آینده کشور به دنبال خواهد داشت.
-
قایق اعتدال در دریای اسید افراطیگری
به اطراف کشورمان بنگریم. گویی در قایقی چوبی در میان دریایی از اسید نشستهایم. اسیدی که از خشونت و افراطیگیری در جوش و قلیان است و کشورهای اطرافمان را یکی پس از دیگری در خود میبلعد و ذوب میکند.
-
خودکُشی ناموفق؛ رنج جریانهای سیاسی ضدایرانی
«همچون زخمی همه عمر خونآبه چکنده، همچون زخمی همه عمر به دردی خشک تپنده، به نعرهای چشم بر جهان گشوده، به نفرتی از خود شونده» احمد شاملو