تا کنون یازده دولت از نه مجلس شورای اسلامی برای وزرای خود رای اعتماد گرفتهاند.
نسرین وزیری: پس از هشت جلسه پیاپی صبح و بعد از ظهر، بررسی صلاحیت کابینه حسن روحانی به پایان رسید و با حضور بینظیر نمایندگان حاضر در جلسه -با غیبت تنها 5 نفر- 284 نماینده به 15 وزیر پیشنهادی دولت یازدهم رای اعتماد دادند. دولت روحانی نیز همچون دو دولت گذشته خود نتوانست برای سه وزیر خود رای اعتماد بگیرد.
عدم رای اعتماد به برخی وزرای پیشنهادی که برای اولین بار در دولت اول محمود احمدی نژاد با عدم رای به چهار وزیر اتفاق افتاد در دولت دوم وی نیز در عدم رای به سه وزیر تکرار شد. امسال نیز وزرای آموزش و پرورش، علوم و ورزش و جوانان نتوانستند از مجلس نهم رای اعتماد بگیرند.
در جدول زیر، آرای موافق ارائه شده به 11 کابینه را خواهید دید که دولتهای خاتمی و روحانی بیشترین رای موافق را کسب کرده و دولت اول میرحسین موسوی، کمترین میزان رای موافق را داشته است.
برای مشاهده جدول در ابعاد بزرگتر بر روی آن کلیلک کنید.
توضیح جدول:
1- این جدول به ترتیب حروف الفبای اسامی وزارتخانهها تنظیم شده است.
2- آرای موافق به وزرا بر اساس لیست اولیه وزرایی است که به مجلس ارائه شده و آرای وزرایی که طی یک دوره جایگزین فرد دیگری -به دلیل استیضاح یا برکناری- شدهاند قید نشده است. بر اساس آرای مندرج درخواهید یافت که چهار وزیر دولت نهم و سه وزیر دولت دهم (دو دولت احمدینژاد) موفق به کسب رای اعتماد نشده و افراد دیگری جایگزین آنها شدند.
3- در ردیف اسامی وزرای وزارتخانههایی که در هر دولتی هنوز تشکیل نشده بودند و یا ادغام شدند، ستاره گذاشته شده است. کما اینکه وزیر ورزش فقط در ابتدای دولت یازدهم وجود داشته و در دولت دهم نیز در میانه راه تشکیل شد.
4- از آنجا که پیش از اصلاح قانون اساسی، نخست وزیر وزرا را به مجلس معرفی می کرده است، در ردیف اسامی دولتها نام نخست وزیران قید شده است. به عبارت دیگر در دولت شهید رجایی، رئیس جمهور ابوالحسن بنیصدر بوده و در دولت شهید باهنر، رئیس جمهور شهید رجایی بوده است. همچنین در دوره نخست وزیری موسوی، رئیس جمهور حضرت آیت الله سیدعلی خامنهای بودهاند.
5- تا پیش از دولت هفتم نام وزارت علوم در کابینههای پیشین وزارت «فرهنگ و آموزش عالی» بوده است. نام اولیه وزارت ارتباطات نیز وزارت پست بوده است.
/2929
نظر شما