12 روز پس از انتصاب غلامحسین محسنی‎اژه‎ای در کسوت سخنگوی قوه قضاییه، نخستین نشست مطبوعاتی وی با ارائه اخباری پرحاشیه برگزار شد.

انحلال احزاب مشارکت و سازمان مجاهدین، احتمال تجدید نظر در احکام متهمان کهریزک، رسیدگی به شکایت هفت فعال اصلاح‎طلب از یکی از سردارن سپاه و صدور حکم سنگسار سکینه آشتیانی از خبرسازترین سخنان محسنی اژه ای بود.

او نخستین سخنگوی دستگاه قضا در دوره ریاست آیت‏الله صادق آملی لاریجانی است که پس از قریب به یکسال، صاحب کرسی علیرضا جمشیدی سخنگوی سابق قوه قضاییه شد. وزیر اطلاعات دولت اول احمدی‎نژاد که در آخرین روزهای آن دولت برکنار شد، بلافاصله از سوی رئیس دستگاه قضا به عنوان دادستان کل کشور منصوب شد و اکنون با پذیرش سخنگویی این قوه، دومین پست قضایی خود را بر عهده گرفته است.

وزیر اطلاعات سابق، دادستان کل ویژه روحانیت اسبق و مسئول اسبق مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت، روزهای خبرسازی را طی یکسال گذشته پشت سر گذاشته.

او در پاسخ به سوالی در مورد ادامه فعالیت متهمان پرونده کهریزک علی‎رغم صدور احکام قضایی علیه آنها با تاکید بر نادرست بودن و تقبیح آنچه که در این بازداشتگاه رخ داده بود، برخورد حکومت اسلامی با آن را وجوه مثبت حاکمیت دانست و گفت: مقام معظم رهبری برای تسریع در پیگیری موضوع زندان کهریزک دستور اکید دادند و در نهایت 12 نفر محکوم شدند که از این 12 نفر دو نفر به قصاص نفس محکوم شدند و پرونده در مراحل نهایی تبادل لوایح است و برای تجدید نظر به دیوان عالی کشور ارسال شده است. گفتنی است حکم این متهمان چهارم تیرماه از سوی سازمان قضایی نیروهای مسلح صادر شد ولی همچنان در مرحله تجدید نظر است.

او همچنین از دادسرای انتظامی قضات خواست تا اگر قاضی‎ای را در مورد کهریزک در معرض اتهام می‏داند، او را تعلیق کند و البته در عین حال تاکید کرد که تعلیق به معنی اثبات مجرمیت آنها نیست.

اژه‎ای از برخی پیگیری‎های شخصی اش در این زمینه نیز خبر داد. آنجا که در پاسخ به سوالی از دستور رئیس قوه قضاییه برای پیگیری نامه حمزه کرمی از متهمان حوادث پس از انتخابات به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و اطلاع رهبری از این موضوع خبر داد و گفت: با کسانی که از ایشان تحقیق کرده بودند از جمله قاضی، بازپرس، خود شخص و بعضی از اعضای خانواده حدود 50 ساعت وقت گذاشتم و موضوع را به ریاست قوه قضائیه گزارش کردم و علی‌القاعده حتما ایشان گزارش یا خلاصه‌ای از آن را برای مقام معظم رهبری فرستاده یا می‌فرستند.

وزیر سابق اطلاعات که رئیس‏جمهور در روزهای برکناری وی گفته بود «اگر وزارت اطلاعات ماموریتش را درست انجام می داد این آسیب‎ها را در سطح خیابان در حوادث پس از انتخابات نداشتیم»، در پاسخ به سوالی که به برخی زندان‎ها و بازداشتگاهها فارغ از نظارت دستگاه قضا اشاره داشت، گفت: ما الان هیچ زندان و بازداشتگاهی که بدون نظارت سازمان زندان‌ها باشد نداریم. این‌که برخی زندانیان در بند متهم امنیتی نگهداری می‌شوند به معنای عدم نظارت سازمان زندان‌ها نیست. کما اینکه بند 209 و 125 زندان اوین هم زیر نظر سازمان زندان‌هاست اما مراجع امنیتی بر آن نظارت دارند.

آزادی زندانیان ایران به نسبت زندانیان در دیگر کشورها هم از بخش‎های جالب نشست دیروز اژه‎ای بود. او با انتقاد از اینکه برخی زندانیان علی‏رغم محکومیت همچنان با نامه‎ها و بیانیه‎هایی به انتشار مواضع مورد اتهامشان پافشاری می‏کنند، گفت: کجای دنیا این آزادی را که برای زندانی ما در زمینه‌ مرخصی، ملاقات، نامه‌نگاری و غیره وجود دارد سراغ دارید؟ سخنگوی دستگاه قضا خطاب به خبرنگاران ادامه داد: البته می‌توانید این‌طور سوال کنید که این مرخصی بر اساس کدام قانون است؟ شما بر اساس کدام قانون به زندانی امنیتی و غیرامنیتی مرخصی می‌دهید و بر اساس کدام قانون به افرادی که در زندان هستند تلفن مستقیم و کارت می‌دهید؟

انحلال دو حزب و پیگیری شکایت اعضای آن
انحلال احزاب مشارکت و مجاهدین از جمله مهمترین اخبار نخستین نشست خبری اژه‎ای بود که او از رای دادگاه در اینباره سخن گفت. تقاضای انحلال این دو حزب را فروردین ماه امسال کمیسیون ماده 10 احزاب به دلیل نقش این احزاب در حوادث و اغتشاشات پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ارائه داده و پس از آن دبیر این کمیسیون و دادستان تهران بر منع قانونی فعالیت این دو حزب تاکید کردند. اژه‎ای اگرچه انحلال این دو حزب را با قاطعیت اعلام کرد اما در پاسخ به سوالی که به شکایت هفت تن از اعضای این احزاب از یکی از فرماندهان سپاه اشاره داشت، گفت: به هر شکایتی در چارچوب قانون رسیدگی می‎کنیم.

اعلام مجرمیت به توهین کنندگان به مقامات نیز بخش دیگری از این نشست خبری را به خود اختصاص داد. اژه‏ای در پاسخ به سوالی با تاکید بر اینکه توهین چه به مسئول و چه به غیرمسئول جرم است، به مواد  308و 309  قانون مجازات اسلامی اشاره کرد که بر اساس آن، توهین به مسئولان بر حسب مسئولیت‌شان قابل پیگیری است. چه رئیس جمهور باشد و چه رئیس مجلس خبرگان.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره‌ پرونده‌ مفاسد اقتصادی یکی از مقامات نیز گفت: در رابطه با این پرونده از متهمان زیادی تحقیق شده، بسیاری احضار شدند، برخی بازداشت شدند و در مورد 60 نفر قرار مجرمیت صادر شده و شاید برای برخی کیفرخواست صادر شده باشد.

از پرونده مهدی هاشمی تا سران فتنه
اژه‌ای که در کسوت دادستان کل کشور، از پیگیری شکایت علیه سران فتنه و مهدی هاشمی خبر داده بود، اینبار از موضع سخنگوی قوه قضاییه به سوالاتی در این خصوص پاسخ داد و گفت: مهدی هاشمی برنگشته اما اگر برگردد حتما به اتهامشان رسیدگی می‌شود. البته اگر در زمان منطقی برنگشت می‌توان غیابا به اتهامش رسیدگی کرد.

او در مورد سران فتنه نیز از ظلم آنها به ملت و خدمتشان به دشمنان قسم خورده نظام سخن گفت و افزود: اگر آنها متنبه نشوند و از موضع خود برنگردند بر اساس آن‌چه قانون می‌گوید و خواسته‌ مردم است نمی‌توان از کنار این افراد، بی‌مسوولیت رد شد. به گفته وی پرونده‌ این افراد رسیدگی شده و در حال تکمیل است و اگر شرایط توبه پیش نیاید باید مجازات شوند.

محسنی اژه‌ای درباره‌ کمک‌های خارجی به سران فتنه نیز گفت: این کمک‌های خارجی موردی بوده است اما این موضوع باید در محکمه ثابت شود و مستند باشد.

تایید حکم سنگسار
اظهار نظر رئیس جمهور در مورد پرونده سکینه محمدی آشتیانی، مبنی بر اینکه اصلا بحث سنگسار مطرح نبوده است، هم سخنگوی قوه قضاییه را بر آن داشت تا بار دیگر بر استقلال قضات تاکید کند. البته خبر مهمتر وی در اینباره تایید حکم سنگسار این زن بود که مدت‎هاست جوامع حقوق بشری در دنیا را معطوف به خود کرده است. اژه‎ای قاطعانه گفت که به هیچ وجه نسبت به قوانین اسلامی در مقابل جوسازی و فشارکسانی که امروز ناقضین حقوق بشر در رتبه اول هستند و می‌خواهند که ما قانون را اجرا نکنیم، کوتاه نمی‌آییم.

او در جای دیگری از این نشست خبری نیز بر استقلال قاضی تاکید کرد. آنجا که از صدور احکام رفع توقیف مطبوعات علی‎رغم صدور قرار مجرمیت از سوی هیات نظارت بر مطبوعات و یا دادسرا دفاع کرد و گفت: ممکن است دادگاه به این نتیجه نرسد که رسانه‎ای مجرم است. البته او در جای دیگری از این نشست تاکید کرد که دادستانی کل کشور وارد حمایت‌های دولت از مطبوعات نمی‌شود.

سومین تاکید سخنگوی دستگاه قضا در اینباره آنجا مطرح شد که در پاسخ به سوالی درخصوص اعمال نفوذ صاحبان ثروت و قدرت بر این دستگاه از تلاش برای شناسایی آنها سخن گفت و افزود: مهم نیست که آنها چقدر برای نفوذ تلاش می‏کنند، مهم این است که ما چقدر برای شناسایی منفذ تلاش می‌کنیم.

کد خبر 95860

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =