عضو فراکسیون اصولگرایان معتقد است که با بازگشت به اصول‏، رقیق کردن اختلافات و تحمل دیدگاه‌های مختلف و سعه‌صدر، این اختلافات را می‌توان به عامل رشد تبدیل کرد.

به گزارش خبرآنلاین، غلامرضا مصباحی‌مقدم نماینده تهران، درباره احتمال انشعاب میان اصولگرایان در شرایط عدم وجود رقیبی جدی برای این جریان، به ایلنا گفت: این یک پدیده جامعه‌شناختی است که گفته می‌شود یک جناح سیاسی وقتی رقیبی ندارد، درون آن انشعاب به وجود می‌آید. یک دلیلش هم هواهای نفسانی است، نه اینکه لازمه فعالیت سیاسی لزوما وجود خصم باشد.

وی با بیان اینکه این تحلیل جامعه‌شناختی مبتنی بر واقعیات اجتماعی است، ادامه داد: این اتفاق در جامعه رخ داده و می‌دهد. این اتفاق(انشعاب) در جریان اصولگرایی هم می‌افتد. این یک تحلیل واقع‌گرایانه است.

خلاصه‎ای از این مصاحبه را می‎خوانید:

  • اختلافات به وجود آمده در جبهه اصولگرایی را می‌توان با بازگشت به اصول و رقیق کردن اختلافات و البته تحمل دیدگاه‌های مختلف و سعه‌صدر، این اختلافات را به عامل رشد تبدیل کرد. در این صورت تهدید را به فرصت تبدیل کرده‌ایم.
  • از بروز جریان‌های مختلف در جبهه اصولگرایی استقبال می‎کنم و معتقدم در جریان اصولگرایی می‌تواند گروه‌های متفاوتی ظهور و بروز کنند و با به وجود آوردن یک فضای سالم، به مناقشه درست و ابراز نظر و استدلال و برهان در مقابل یکدیگر بپردازند.
  • این یک سنت الهی است که خداوند با هیچ قومی خویشاوندی ندارد. ملت‌ها هم همینطورند. مردم با هیچ گروه و جناح خاصی تعارف ندارند و اگر میانشان اختلافات و انحراف دیدند آنها را طرد می‌کنند.
  • طرد اصلاح‌طلبان هم معلول عملکرد خودشان بود. این عملکردهای آنها بود که باعث شد مردم در مقابلشان واکنش نشان دهند. در انتخابات شوراها دیدید که مردم آنها را پس زدند. اتفاقا در آن انتخابات شورای نگهبان هیچ دخالتی نداشت و مجلس ششم ناظر انتخابات بود. ضمن اینکه این اتفاق زمانی افتاد که این جریان هنوز از گردونه حاکمیت تصفیه نشده بود. در مجلس هفتم هم کسی آنها را حذف نکرد. اما خودشان از سوی مردم کنار رفتند. در همین حوزه تهران یک نفر از اصلاح‌طلبان رای نیاورد. انتخابات را هم دولت خاتمی برگزار می‌کرد.
  • اصولگرایان از جریانات مختلفی تشکیل شده‌اند. همه جریانات اصولگرا با حذف کامل اصلاح‌طلبان موافق نبودند و هرگز هم کل اصولگرایان از کنار رفتن اصلاح‌طلبان استقبال نکردند.
  • مردم با ما خویشاوندی ندارند. مهم عملکرد است. البته صرفا ثبات خوب کافی نیست. ثبات خوب باید با عملکرد خوب توامان باشد و این است که باعث استمرار یک جریان سیاسی می‌شود.
  • جریان اصولگرایی باید مواظب باشد تا اختلافات داخلی در این جریان عمیق نشود. البته تا حدی اختلاف لازم است و باید باشد. حتی دو نفر هم نمی‌توانند مثل هم فکر کنند. اما اختلاف نباید به اختلاف در اصول بینجامد و نتیجه‌اش باید به وحدت برسد که این اتفاق در پیروزی انقلاب اسلامی هم افتاد.
  • آنچه مهم است، اینکه اختلاف دیدگاه‌ها نباید موجب غرور و غفلت شود تا یک جریان فکر کند مردم به او اقبال پیدا کرده‌اند و این اقبال بعدا هم ادامه خواهد یافت. این تحلیل درست نیست بلکه باید با صعه صدر و مدارا به نتایج بهتری دست یافت.
کد خبر 78601

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =