از حواشی این مراسم شامل هزینه ۳۵ میلیون پوندی آن تا لباس و ظاهر عروس و مهمانها که بگذریم، پخش تصاویری از عروس و داماد و مقایسه آن با انیمیشن معروف سیندرلا و قصه پرکشش ازدواج شاهزاده با دختری از خانوادهای غیرسلطنتی هم قابل تامل بود.
اما جالب است بدانید که همین انیمیشن جذاب کودکی، میتواند دردسرهایی هم داشته باشد، دردسری به نام «سندروم سیندرلا» که بیربط به ازدواج سلطنتی نیست.
سندرم سیندرلا یعنی اینکه همسری سوار بر اسب سفید و کالسکه طلایی میآید و قرار است تا آخر عمر دختری را خوشبخت کند.
به گفته روانشناسان ابتلا به این سندروم پایههای خوشبختی را در انتظار دختران برای رسیدن به مرد آرزوها تعریف میکند، مردی در شمایل یک شاهزاده که قرار است بیهیچ دغدغه و مشکلی ، دختری را به خوشبختی مطلق برساند.
هشدار رواشناسان نسبت به فراگیری و یا ابتلا به این سندروم از این جهت مهم است که مبتلایان به این سندروم جایگاه دختران را در ازدواجی باشکوه تعریف میکنند و توجه به زن و هویت مستقل آن نادیده گرفته میشود، درواقع زنی منفعل که به واسطه ازدواج با مردی موفق قرار است صاحب شان و جایگاه شود.
واقعیت اما این است که فارغ از جایگاه مالی طرفین،ارتباط و رابطه درست نیازمند تلاش،شناخت و آگاهی است و هیچ رابطهای براساس فاکتورهای ظاهری و مالی لزوما به خوشبختی ختم نمیشود.
پیچیدهگیهای انسان معاصر، تغییر نگاه به جایگاههای اجتماعی زنان و اهمیت آن، پیچیدهگی روابط در دنیای تکنولوژی و پیامرسانها و... نشان میدهد ضرورت تربیت درست دختران برای رسیدن به هویتی مستقل چقدر اهمیت دارد.
حالا حتی اگر قصه ازدواج شاهزاده و دختری از طبقه متوسط در سال ۲۰۱۸ به واقعیت بپیوندد اما همه میدانیم که این به معنای خوشبختی نیست، همین شاهزاده هری و مگان مارکل قطعا از همین امروز آستینها را بالا زدهاند تا بتوانند زیر نگاه چند میلیون نفری که پیگیر اخبار ازدواجشان بودند، به طلاق و طلاقکشی نرسند، تجربهای که درباره پدر و مادر(شاهزاده چارلز و دایانا) همین آقای داماد با حواشی فراوان و در نهایت مرگ رمزآلود دایانا ظاهرا به پایان رسید.
۴۵۴۵
نظر شما