مدیر امور دارویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: مصرف خودسرانه پماد بتامازون، عوارض پوستی متعددی برجای می گذارد.
علیرضا حقیقت بتامتازون را جزء داروهای کورتونی برشمرد و اظهار کرد: بسیاری از افراد از پماد بتامتازون در مواردی نظیر برطرف کردن جوش یا لکهای صورت، ناراحتیهایی مثل خارش و یا خشکی پوست به طور خودسرانه استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه پماد بتامتازون در روزهای اول مصرف، تغییرات قابل ملاحظه و بسیار خوبی در پوست ایجاد میکند، تصریح کرد: اما این تغییر موقتی است و پس از مدتی رفته رفته پوست تحلیل رفته، حالت شکننده مییابد و مستعد انواع عفونتها و قارچهای پوستی میشود.
این داروساز با اشاره به اینکه اگر افراد از عوارض داروهای کورتونی آگاه باشند، هرگز از آنها استفاده نخواهند کرد، افزود: دگزامتازون، کلوبتازول و فلوئوسینولون نیز از دیگر داروهای کورتونی هستند که مورد مصرف خودسرانه و بی رویه قرار میگیرند.
حقیقت از مصرف برخی داروهای کورتونی به منظور افزایش وزن توسط افراد ابراز تأسف کرد و یادآورشد: این امر روندی بسیار خطرناک و تهدید کننده سلامت افراد است و اصلاً قابل قبول و دفاع نیست، هیچ مرجع علمی نیز مصرف این داروها را برای افزایش وزن تأیید نمیکند.
وی پوکی استخوان را از عمدهترین عوارض مصرف برخی داروهای کورتونی به منظور افزایش وزن دانست و ادامه داد: تغییر در وضعیت سلولهای خونی، تغییر در توزیع متناسب چربیهای بدن و ایجاد اندامی ناموزون، ایجاد چاقی گردنی تحت عنوان گردن بوفالو بخشی از عوارض مصرف این داروها است.
این مقام مسئول، تحلیل رفت اندامها را از دیگر عوارض مصرف داروهای کورتونی برشمرد و افزود: ایجاد آب مروارید، نارسایی خون، تحلیل عضلات بدن، افزایش چربی و فشار خون، زخم های گوارشی، آسیب دستگاه گوارش، پرکاری کلیوی تحت عنوان سندرم کوشینگ و بسیاری از عوارض غیرقابل برگشت بخش دیگری از عوارض مخرب داروهای کوتورنی است.
حقیقت، سیپروهپتادین را از دیگر داروهای مورد استفاده توسط برخی افراد جهت افزایش وزن برشمرد و اظهار کرد: سیپروهپتادین دارویی ضد حساسیت است که با مکانیسم خاص خود موجب افزایش اشتها در مصرف کننده میشود.
وی با بیان اینکه این دارو به شدت اثرات خواب آوری دارد، تصریح کرد: این دارو میتواند با کاهش سطح هوشیاری و تمرکز روند فعالیتهای روزمره اختلال ایجاد کند. همچنین عوارض دیگری نیز در اثر مصرف طولانی مدت این دارو محتمل است
نظر شما