به گزارش ایسنا:

مدیر امور دارویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: مصرف خودسرانه پماد بتامازون، عوارض پوستی متعددی برجای می گذارد.

علیرضا حقیقت بتامتازون را جزء داروهای کورتونی برشمرد و اظهار کرد: بسیاری از افراد از پماد بتامتازون در مواردی نظیر برطرف کردن جوش یا لک‌های صورت، ناراحتی‌هایی مثل خارش و یا خشکی پوست به طور خودسرانه استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه پماد بتامتازون در روزهای اول مصرف، تغییرات قابل ملاحظه‌ و بسیار خوبی در پوست ایجاد می‌کند، تصریح کرد: اما این تغییر موقتی است و پس از مدتی رفته رفته پوست تحلیل رفته، حالت شکننده می‌یابد و مستعد انواع عفونت‌ها و قارچ‌های پوستی می‌شود.

این داروساز با اشاره به اینکه اگر افراد از عوارض داروهای کورتونی آگاه باشند، هرگز از آنها استفاده نخواهند کرد، افزود: دگزامتازون، کلوبتازول و فلوئوسینولون نیز از دیگر داروهای کورتونی هستند که مورد مصرف خودسرانه و بی رویه قرار می‌گیرند.

حقیقت از مصرف برخی داروهای کورتونی به منظور افزایش وزن توسط افراد ابراز تأسف کرد و یادآورشد: این امر روندی بسیار خطرناک و تهدید کننده سلامت افراد است و اصلاً قابل قبول و دفاع نیست، هیچ مرجع علمی نیز مصرف این داروها را برای افزایش وزن تأیید نمی‌کند.

وی پوکی استخوان را از عمده‌ترین عوارض مصرف برخی داروهای کورتونی به منظور افزایش وزن دانست و ادامه داد: تغییر در وضعیت سلول‌های خونی، تغییر در توزیع متناسب چربی‌های بدن و ایجاد اندامی ناموزون، ایجاد چاقی گردنی تحت عنوان گردن بوفالو بخشی از عوارض مصرف این داروها است.

این مقام مسئول، تحلیل رفت اندامها را از دیگر عوارض مصرف داروهای کورتونی برشمرد و افزود: ایجاد آب مروارید، نارسایی خون، تحلیل عضلات بدن، افزایش چربی و فشار خون، زخم های گوارشی، آسیب دستگاه گوارش، پرکاری کلیوی تحت عنوان سندرم کوشینگ و بسیاری از عوارض غیرقابل برگشت بخش دیگری از عوارض مخرب داروهای کوتورنی است.

حقیقت، سیپروهپتادین را از دیگر داروهای مورد استفاده توسط برخی افراد جهت افزایش وزن برشمرد و اظهار کرد: سیپروهپتادین دارویی ضد حساسیت است که با مکانیسم خاص خود موجب افزایش اشتها در مصرف کننده می‌شود.

وی با بیان اینکه این دارو به شدت اثرات خواب آوری دارد، تصریح کرد: این دارو می‌تواند با کاهش سطح هوشیاری و تمرکز روند فعالیت‌های روزمره اختلال ایجاد کند. همچنین عوارض دیگری نیز در اثر مصرف طولانی مدت این دارو محتمل است

کد خبر 64937

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ثمین US ۰۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    سلام من حدود یکسال که پماد بتامتازون وکلوبتازول را باهم ترکیب می کردم وبه صورت میزدم الان حدود 2ماه که نمیزنم ولی انقدر پوستم خشک وکدر شده بودو سوزش بسیار شدید داشت که مجبور شدم هفته ی1 بار فقط بتامتازون بزنم که اونم وقتی نزنم پوستم خارش وسوزش بسیار شدیدی داره خواهش می کنم بگین درمانش چیه
  • آیدا A1 ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
    96 22
    من اینجور بودم
  • سمانه موسوی IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
    35 7
    منم همینجور.لطفا بگین چه چیزی جایگزین کنم پوستم داغون شده سوزش داره
  • بی نام A1 ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۰
    50 13
    سلام أيا حقيقت داره كه پماد بتامتازون باعث رشد و بلندترشدن مژه و پرپشت شدن مژه مىشه؟
  • بی نام IR ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۷
    45 11
    سلام من ازاین پماد استفاده میکنم برای صورتم ایا خطر دار یا نه