ایرنا نوشت: در جریان دیدار مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی در مسکو و آندره ای بوچارف استاندار ولگاگراد با قول مساعد طرف روس، توافق شد موضوع عبور کشتی های تجاری ایرانی از آبراههای داخلی روسیه پیگیری شود.

سنایی در چارچوب برنامه سفرهای منظم به استان های مختلف روسیه، در مذاکره با استاندار ولگارگراد تردد کشتی های ایرانی در آبراههای داخلی روسیه با هدف گسترش هر چه بیشتر روابط بازرگانی و جابجایی محموله ها بین دو کشور را خواستار شد.

مقام روسی با استقبال از این پیشنهاد گفت: با توجه به فعالیت های گسترده شما به عنوان سفیر و تاثیرهای فراوان مثبت گسترش روابط از جمله امضای چندین سند در جریان نشست سال گذشته کمیسیون اقتصادی دو کشور (40 میلیارد یورو)، ما در پی توسعه هر چه بیشتر مناسبات با جمهوری اسلامی هستیم و همچنین آمادگی گسترش همکاری های بازرگانی بین استانی را با مازندران داریم.
بنا به اعلام روز شنبه بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در مسکو، بوچارف با بیان اینکه علاقه متقابلی برای همکاری های بین استانی وجود دارد، تبادل هیات ها را در این زمینه بسیار مفید دانست و گفت: سوابق تاریخی دو کشور و فعالیت های فرهنگی، ایران و روسیه را به هم نزدیک می کند و اکنون نیز نمایندگان اتاق های بازرگانی ولگاگراد و طرف های ایرانی دیدارها و مذاکرات منظمی را در دستور کار دارند و انجام می دهند.
سفیر ایران نیز در این دیدار گفت: روابط دو کشور با شتاب خوبی در حال گسترش است و توجه روسیه به جنوب نیز شرایط توسعه همکاری ها را بیشتر فراهم می کند که می توان به افزایش 70 درصدی ارزش روابط تجاری در شش ماه نخست سال 2016 نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد با وجود اینکه اثر کاهش قیمت نفت همچنان محسوس است.
سنایی همچنین در ادامه به برنامه ساخت دو واحد جدید نیروگاه بوشهر و چهار واحد نیروگاه بخار در بندرعباس با همکاری روسیه به عنوان الگوهای کارآمد توسعه همکاری های دو کشور اشاره کرد.
وی همچنین مزیت های این استان روسیه را در توسعه روابط بسیار مهم خواند و اظهار کرد: استان ولگاگراد بین راه اتصال زمینی و دریایی (زمینی از قزاقستان و دریایی از طریق خزر) با ایران قرار گرفته است. یکی از اهداف سفر من نیز حل مساله دسترسی کشتی های ایرانی به آبراههای داخلی روسیه است تا از این راه بنادر منطقه به بندرگاههای جمهوری اسلامی وصل شود که امیدواریم تلاش های دوجانبه در این زمینه هر چه زودتر به یک نتیجه تاریخی برسد.
سفیر ایران همچنین ضمن اشاره به به برنامه تعیین استان ایرانی همکار اقتصادی و تجاری ولگاگراد گفت که امکان استفاده از این استان به عنوان مرکز توزیع کالای ایرانی در مناطق مختلف روسیه، تبادل هیات های متقابل، همکاری های فرهنگی و انتقال تجربیات ایران در هشت سال دفاع مقدس و تجربه های مشابه استان ولگاگراد نیز می تواند زمینه های جدید توسعه روابط باشد.
استاندار ولگاگراد نیز با تاکید بر اهمیت و ارزش عملی شدن طرح سنایی برای ارتباط آبراههای داخلی روسیه و بنادر ایران، گفت: با توجه به روابط خوب تهران-مسکو و فضای موجود در سطح عالی دولت روسیه، فکر می کنم تصمیم های مطلوبی در این زمینه اتخاذ شود.
بوچارف همچنین پیشنهاد فعالیت استان ولگاگراد به عنوان مرکز توزیع کالاهای ایرانی به مناطق مختلف روسیه را بسیار مفید خواند و اظهار کرد: بنادر و مسیرهای رودخانه ای موجود در این منطقه از روسیه زمینه خوبی برای واردات و صادرات کالا به صورت متقابل بین دو کشور است که باید از آن بهره گرفت.
وی در پایان ضمن ارزشمند خواندن موضوع همکاری های فرهنگی در روابط با استان ولگاگراد، تشکیل شرکت های مشترک ایرانی و روسی و نیاز بازار روسیه به کالاهای تولید شده در ایران را از دیگر زمینه های توسعه مناسبات در بخش های مختلف خواند.
بندر رودخانه ای ولگاگراد که سال 1862 ساخته شده است، در زمان حاضر امکان تخلیه و بارگیری 20 میلیون تن بار را در هرسال دارد.
برپایه قوانین روسیه، تردد در آبراهه ها داخلی این کشور منحصر به کشتی های روسی است، اما هر ساله مجوزهایی برای تردد کشتی ها با پرچم های کشورهای دیگر اما با خدمه روسی صادر می شود

49261

 

کد خبر 575124

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین