به گزارش خبرآنلاین البرز و به نقل از پایگاه خبری مدیریت شهری کرج، نماینده اسکان بشر سازمان ملل در ایران، پیش از ظهر روز پنجشنبه مهمان شهرداری کرج بود تا ضمن شنیدن گزارشاتی از عملکرد این دستگاه در زمینه مشکلات مربوط به اسکان، همکاری های دوجانبه این مجمع انسان دوستانه بین المللی را با مدیریت شهری ایران کوچک، افزایش دهند.
مشاور امور بین الملل شهردار ایران کوچک با دعوت از نماینده اسکان بشر سازمان ملل در ایران جلسه ای را با حضور معاون شهرسازی و معماری شهردار و نمایندگان و مدیران تعدادی از معاونت ها، ادارات و سازمان های متولی و تاثیرگذار در بحث ساخت و ساز و مسکن شهری کرج برگزار کرد تا ضمن این جلسه به بررسی چالش ها و دستاوردهای اسکان شهروندان کرجی پرداخته شود.
سیامک مقدم که به عنوان نماینده سازمان ملل در حوزه اسکان بشر فعالیت می کند، یکی از مهمترین و برجسته ترین چالش ها و مشکلات پیش روی کشور در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و شهری را معضل مسکن عنوان کرد.
مقدم، ادامه داد: دغدغه های متفاوتی در این خصوص پیش روی مردم هست که بخشی از آن به قیمت ها و مشکلات تهیه مسکن و بخش دیگری به اسکان آنان در نقاط غیررسمی، بافت های فرسوده و حاشیه نشینی ها مربوط می شود.
وی، تصریح کرد: طبق آمار ارائه شده، بیش از یک چهارم جمعیت کشور در سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند که این میزان حدود 22 میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل می دهند.
این نماینده سازمان ملل در ایران، سکونت این میزان جمعیت را موجب بروز بسیاری از معضلات و مشکلات ارزیابی کرد و ساماندهی ساکنان سکونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده را به عنوان یک اولویت و نیاز اساسی شهرهای ایران مطرح کرد.
وجود حدود 2000 بافت فرسوده و غیررسمی در کرج
در این خصوص معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج، گزارشی از وضعیت شهر در خصوص مسکن ارائه کرد و اظهار داشت: شهر کرج دارای مساحتی معادل 17 هزار و 500 هکتار است که حدود 800 هکتار از این مساحت را بافت فرسوده ثبت شده و رسمی تشکیل می دهد.
احدالله احمدی پرگو با بیان اینکه این میزان بافت فرسوده، در شورای عالی شهرسازی ثبت شده است، افزود: اگر بخواهیم فارغ از آمار رسمی و ثبت شده، با در نظر گرفتن مجموع شاخص هایی که در سطح جهانی برای این امر تعریف شده، بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی شهر کرج حدود دو هزار هکتار از مساحت شهر را تشکیل می دهد.
به گفته احمدی پرگو، از شاخص ترین بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی شهر را تپه مرادآب عنوان کرد و ادامه داد: ضرورت برنامه ریزی برای ساماندهی تپه مرادآب در دهه 60 مورد توجه قرار گرفته اما با توجه به مشکلات بسیاری که در این منطقه وجود دارد، هنوز اقدامات صورت گرفته به نتیجه مطلوب نرسیده است.
20 درصد ساختمان های شهر دچار مشکل استحکام بنا هستند
وی، بیان داشت: بنا بر آمار ارائه شده، حدود 500 هزار پرونده ساختمان در سطح شهر وجود دارد که دچار مشکلات مربوط به استحکام بنا بوده و نزدیک به 20 درصد ساختمان های شهر را تشکیل می دهد. اغلب این ساختمان ها در سکونتگاه های غیررسمی و برغم زلزله خیز بودن منطقه احداث شده است که خطرات بسیاری را برای شهر و شهروندان به همراه دارد.
معاون شهردار کرج در امور شهرسازی و معماری به بخشی از فعالیت ها و برنامه ریزی های انجام گرفته در این حوزه نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به دغدغه هایی که در این حوزه پیش روی شهر کرج وجود دارد، معاونت شهرسازی و معماری، مطالعات پهنه بندی زلزله شامل مباحث مختلف از جمله تعیین گسل ها، بررسی زمین و خاک از حیث ژئوتکنیک و نظایر آن را به انجام رسانده است.
احمدی پرگو بیان داشت: در پی این اقدام، در سال جاری موضوع پدافند غیرعامل و مدیریت بحران با همکاری بخش ها و دستگاه های مسئول در حال پیگیری است.
وی این مسئول با تاکید بر اینکه در تلاشیم با شناسایی نقاط آسیب پذیر شهر در حوزه مسکن، ساماندهی موضوعات را در دستور کار قرار دهیم، به روند برنامه ریزی های شهری در کرج نیز اشاره و خاطرنشان کرد: چشم انداز 20 ساله کرج هم تدوین شده و طرح تفصیلی شهر بر اساس طرح جامع ابلاغی، در حال بازنگری است.
لازم به ذکر است در این جلسه تعداد دیگری از مدیران حاضر، به شرح مشکلات و موضوعات مربوط به حوزه خود و بیان ظرفیت ها و امکانات موجود برای همکاری دوجانبه با سازمان ملل پرداختند.
نظر شما