مایکل مولن این بار به صراحت اعلام کرد که از تصمیم باراک اوبام در خصوص عراق راضی است.

سه روز از اعلام جدول زمانبندی باراک اوباما برای خروج از عراق گذشته است. فرماندهان و مقامات ارتش ایالات متحده اندک اندک از لاک دفاعی و محافظه‌کارانه خود خارج می‌شوند و پا در مسیر اظهار نظر در خصوص طرح اوباما می‌گذارند. دریادار مایکل مولن رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده از نخستین چهره‌های نظامی است که علنا از طرح باراک اوباما مبنی بر خروج سربازان امریکایی از عراق تا پیش از ماه آگوست سال 2010 حمایت کرد.

در شرایطی که باراک اوباما هر بار سخن از پیروزی در جنگ عراق به میان آمده‌است ترجیح داده اظهار نظر در این زمینه را به آینده موکول کند، به نظر می‌رسد که فرماندهان ارتش هم که اکثرا در زمان جورج بوش به پست‌های فعلی رسیده‌اند ترجیح می‌دهند چندان با اطمینان از واژه‌های برد و باخت استفاده نکنند. مایکل مولن که تا کنون بارها در خصوص خروج زودهنگام از عراق و تبعات آن هشدار داده بود، این بار به صراحت اعلام کرد که از این تصمیم آقای رئیس‌جمهور خرسند است. مولن اما به شیوه باراک از اظهار نظر در خصوص پیروزی یا باخت ارتش ایالات متحده در عراق سرباز زد.

به دنبال تصمیم باراک اوباما برای خارج کردن سربازان امریکایی از عراق تا 18 ماه آتی، مقامات دولت عراق به صراحت اعلام کردند که برای پذیرش مسئولیت در عراق از آمادگی کافی و کامل برخوردار هستند. اما این اعتماد به نفس دولت عراق به هیچ وجه نتوانست از نگرانی بین المللی در خصوص به آشوب و هرج و مرج کشیده شدن عراق پس از ترک سربازان امریکایی از این کشور بکاهد. در این میانه اما مولن ادعا کرد که عراقی‌ها از توانایی و پتانسیل کافی برای به دست گرفتن کنترل کشور خود برخوردار هستند.

باراک اوباما در پاسخ به منتقدان که ادعا کرده‌بودند او پیش از راهیابی به کاخ سفید مدت زمان 16 ماهه را برای خروج از عراق اعلام کرده بود و در حال حاضر با تمدید آن به 18 ماه خلف وعده کرده‌است، ادعا کرد که این بازه زمانی جدید پس از مشاوره طولانی مدت با فرماندهان ارتش آمریکا صورت گرفته‌است. مولن در تازه‌ترین اظهارات خود این سخنان را تایید کرد.
بنا به دستور چهل و چهارمین رییس جمهوری آمریکا، 142 هزار نیروی مستقر در عراق به 35 تا 50 هزار نیرو تا پایان آگوست سال 2010 کاهش خواهند یافت و تمام نیروهای آمریکایی تا پیش از آخرین روز سال 2011 کاملا عراق را ترک خواهند کرد.

از سوی دیگر رابرت گیتس که هم در دوران ریاست جمهوری بوش و هم در دولت اوباما عهده‌دار وزارت دفاع است در اظهار نظری در خصوص طرح اوباما ادعا کرد که بسیار بعید به نظر می‌رسد که شرایط در عراق به گونه‌ای تغییر کند که منجر به تغییر استراتژی اعلام‌شده از سوی اوباما شود. گیتس در ادامه متذکر شد که باراک اوباما در جامه عالی‌رتبه‌ترین مقام کشورش این حق را دارد که با توجه به اوضاع امنیتی در عراق و تاثیر آن بر امنیت امریکایی‌ها استراتژی خود در این کشور را تغییر دهد .

دریادار مایکل مولن در ادامه گفتگو با فاکس نیوز در این مورد که آیا اوباما آماده خواهد بود این طرح را کند‌تر و یا متوقف کند، گفت: رییس جمهور به سخنان ژنرال اودیرنو ، ژنرال پترائوس و تمام روسا گوش داد و من به این روند اعتماد کاملی دارم. مطمئن هستم که می‌توانم هر مساله‌ای را با احترام به تغییر شرایط حل کنم. وی افزود: می‌توانم بگویم که ما در عراق موفقیت زیادی کسب کرده‌ایم و شرایط را نسبت به دو سال پیش بسیار تغییر دادیم. در این قبیل جنگ‌ها استفاده از یک راه دقیق بسیار مشکل است. این مقام نظامی ارشد ارتش ایالات متحده پس از اظهار نظر در مورد عراق به افغانستان رسیده و در خصوص استراتژی باراک اوباما در این کشور جنگ‌زده گفت: رییس جمهور یک بررسی راهبردی را در این زمینه انجام می‌داده که چند هفته آینده کامل خواهد شد و سپس اهداف کلی این راهبرد نیز در این روند بررسی خواهد شد. اعزام 17 هزار نیروی دیگر تایید شده که در مورد استقرار 12 هزار تن از آن‌ها دستور صادر شده و این بخشی از 30 هزار نیرویی است که ژنرال مک کرنان خواستار آن شده بود. تمرکز اصلی این نیرو‌ها تامین امنیت مردم افغان است.

وی در این خصوص که آیا رویکرد دولت جدید در قبال پاکستان تغییر کرده است یا خیر، افزود: هنوز هم از وجود مخفیگاه‌ها در مناطق قبیله‌ای مرزی ناآرام در پاکستان نگرانی وجود دارد و باید با این مساله برخورد کرد. اکنون برخورد شده و هنوز هم باید با آن برخورد شود. ما به هر دو سوی مرز، یعنی هم ارتش پاکستان و هم نیروهای ائتلاف بین‌المللی کمک به امنیت افغانستان (ایساف) و نیروهای افغان فشار آورده‌ایم و باید این فشار را به هر دو سو بیاوریم و هنوز هم باید این عملیات را هماهنگ کنیم.
مولن در مورد برنامه‌ فضایی غیر نظامی کره شمالی نیز گفت: من گزارش‌های فعالیت‌های کره شمالی را خوانده‌ام اما هنوز تصمیمی نگرفته‌ایم. رییس جمهور تصمیمی نگرفته است. من نیز در این باره پیشنهادی نداده‌ام. امیدوارم که اقدامات کره شمالی‌ تحریک آمیز نباشد و در واقع ما از نزدیک آن‌ها را زیر نظر داریم.

رییس نیروهای مسلح آمریکا در این گفتگو نیز مرد شماره یک تحت تعقیب سازمان سیا را فراموش نکرده و ادعا کرد که پیدا کردن اسامه بن لادن با وجود گذشت هشت سال از حملات یازدهم سپتامبر بسیار سخت شده‌است. مولن در این خصوص گفت:این گونه نیست که ما برای پیدا کردنش تلاش نمی‌کنیم و مطمئن هستم که ما به آن ادامه خواهیم داد؛ اما او خود را بسیار خوب مخفی می‌کند.

امنیت در حال حاضر حلقه مفقوده در افغانستان است. همان چیزی که باراک اوباما برای نیل به آن تلاش می‌کند و جورج بوش پس از گذشت هفت سال از حمله به این کشور با وداعش هم نتواسنت طعم آن را به افغانها بچشاند. مولن در خصوص این کشور گفت: امنیت در افغانستان باید بهبود یابد، دولت باید چه در سطح ملی، چه استانی و منطقه‌ای و محلی موثر و کارا باشد و حاکمیت قانون باید اجرا شود و اقتصاد‌شان پیشرفت کند.

مولن در دیدار با شبکه خبری سی ان ان اما به طور ضمنی اعلام کرد که با تصمیم حامد کرزای رییس جمهور افغانستان برای جلو انداختن چهار ماهه‌ انتخابات ریاست جمهوری و استانی موافق نیست. وی در این باره گفت: قرار بود انتخابات در ماه آگوست برگزار شود و این تاریخ را کمیسیون بین‌المللی انتخابات تعیین کرده و تا به آن جایی که می‌دانم آن‌ها نظر نهایی را در این مورد دارند. دریافت نیرو برای تامین امنیت انتخابات زمان می‌برد ولی جلو انداختن آن تاریخ، خطر بیشتری را برای تامین امنیت انتخابات که قرار است آزاد و عادلانه باشد به وجود خواهد آورد.

 آسوشییتدپرس دوم مارس 2009

کد خبر 4639

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =