صادرات نرم افزار ابزاری برای ورود ارز به کشور/ شرکت های تولید کننده نرم افزار را حمایت کنید

شهرام شکوری: کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و تقویت درآمدهای غیرنفتی، از جمله راهکارهای موثر در تقویت اقتصاد کلان مملکت است.

کارشناسان و نظریه پردازان اقتصادی این روزها به افزایش صادرات غیر نفتی به عنوان یکی از راهکارهای موثر در تقویت منابع درآمدی کشور و دولت تاکید دارند. یر این اساس تولیدات داخلی را به عنوان پشتوانه های دولت برای درآمد زایی نیازمند حمایت میدانند. یکی از این تولیدات که به تازگی وارد عرصه صادرات شده نرم افزار است.

 شهرام شکوری، کارشناس مدیریت تکنولوژی در خصوص صادرات نرم افزار در زمان تحریم به خبرآنلاین گفت: «بسیاری از کشورها بنابر شرایط، گرایش و رویکرد کلان جدید اقتصادی خود را تعیین یا تغییر رویکرد استراتژیک اقتصاد را تجربه کرده‌اند. برای مثال مدیریت کلان اقتصادی کشور باید مشخص کند که مبنای تغییر استراتژی اقتصادی کشور، حمایت از تولید، افزایش صادرات نسبت به واردات با حمایت از تولید یا صادرات براساس مزیت نسبی یا موارد دیگر است؟»

شکوری ادامه داد: «برای مثال در برهه‌ای از زمان کشورهای آمریکای لاتین، صادرات در مزیت‌های نسبی را به عنوان پایه استراتژی تغییر اقتصادی قرار دادند.»

به گفته وی بنابراین باید یک رویکرد کلان درباره تغییر استراتژی اقتصادی از جمله کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و تقویت درآمدهای غیرنفتی، وجود داشته باشد و در صورت حصول این رویکرد و عزم قطعی، قطعاً سیاست در تمام صنایع تحت شعاع قرار خواهد گرفت.

این کارشناس مدیریت تکنولوژی افزود: «بنابراین نه تنها افزایش صادرات صنعت نرم‌افزار بلکه هیچ صادرات صنعتی به تنهایی نمی‌تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود و نیازمند مجموعه اقدامات هماهنگی تحت یک رویکرد کلان و عزم ملی است.»

وی اظهار داشت: «در این راه مسلماً صنعت IT دارای پتانسیل‌های بسیاری است و تجربه‌های موفقی در این باره وجود دارد، برای مثال کشورهای سنگاپور و برزیل تغییر استراتژیک اقتصاد خود را با رویکرد IT آغاز کردند، این کشورها صنعت خود را به IT وابسته کردند و سپس با توسعه IT، عملیات جایگزینی واردات با صادرات را شدت دادند.»

شکوری در این گفتگو با اشاره به کم و کاستی های تولید نرم افزار در داخل کشور تاکید کرد: «ایران نیز اگر بخواهد در حوزه نرم‌افزار صادرات قوی و قابل اتکا داشته باشد ابتدا باید توسعه را با جدیت در برنامه قرار دهد. برای مثال صادرات نرم‌افزار نیاز به زیرساخت‌های قوی دارد؛ هم‌اکنون در ایران سیستم عامل و سرورهای قوی برای تولید نرم‌افزار نداریم و سرورها در خارج قرار دارند.»

شکوری با تاکید بر اینکه صنعت نرم‌افزاردر حوزه IT فارغ از موضوعات تحریم است، گفت: «با باز شدن بیشتر فضای کسب و کار در زمینه مبادلات پولی و مالی، محصولات ایرانی می‌توانند با قیمت بسیار کمتر از محصولات اروپایی در کشورهای منطقه عرضه شوند. در شرایطی که در کشورهای همسایه حداقل قیمت نرم‌افزار حسابداری در سایز کوچک 250 دلار و در سایز تجارت‌های بزرگ براساس میلیون دلار است، یک نرم‌افزار ایرانی با قیمت 50 دلار می‌تواند از شرایط دامپینگ قیمتی بسیار استفاده کند.»

این فعال بازار نرم‌افزار گفت: «همچنین با بازتر شدن فضای کسب و کار علاوه بر امکان فروش بیشتر محصولات به کشورهای همسایه شرکت‌های تولید کننده ایرانی می‌توانند با شرکت‌های بزرگ جهانی همکار شوند و محصول مشترک تولید کنند.»

 

22539

 

کد خبر 398398

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر آریان A1 ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۴
    1 2
    خیلی متخصص داریم تو این زمینه که صادارت هم بخایم بکنیم؟
  • یک تولید کننده وصادر کننده نرم افزار IR ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۴
    1 2
    آقای "کارشناس مدیریت تکنولوژی" شما اساسا میدانید در باره چی و در کجا صحبت میکنی؟ در کشور مایی که گمرکش ، سالهاست مفهومی بنام "صادرات نرم افزار" را برسمیت نمیشناسد و لذا صادر کننده گان اندکش آنر چون "کالای قاچاق" از کشور رد میکنند و سیتم مالیاتش هم برای اثبات هر نوع صادراتی "برگ سبزگمرک" میخواهد، که علی القاعده نیست ، لذا با آوردن درآمد ناشی از صادرات نرم افزار در لیست فروش چنان نقره داغت میکنند که یادت نرود و لذا پولش را هم باید " قاچاقی" آورد و ... بابا جان درست توصیه کن و " جوانان " را منحرف نکن: بروید "پوست دباغی شده صادر کنید " تا قابل اثبات باشد.
    • شاهین A1 ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۴
      0 0
      حداقل ایشان در تولید داخلی موفق بوده و توانسته اند بخش بالایی از بازار را در اختیار داشته باشند . و با اندکی حمایت می توانند حداقل به کشورهای همسایه صادرات دشته باشند. بهتر است تنگ نظری را کنار بگذاریم. حداقل کشوری مثل هند می تواند مثالی مناسب برای صارات نرم اقزار باشد. درهر صورت از نقطه هر چند کوچک باید شروع کرد.
  • بی نام A1 ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۴
    0 2
    "هم‌اکنون در ایران سیستم عامل و سرورهای قوی برای تولید نرم‌افزار نداریم و سرورها در خارج قرار دارند.».بعد از حدود بیست سال برنامه نویسی همه جور دلیل برای ضعف تولید نرم افزار در ایران شنیده بودم الا این یکی.در ایران فعالیتهای نرم افزاری خوبی شروع شد که توسط شرکتهایی مثل سینا در ابتدا شکل گرفت و نرم افزار واژه پرداز زرنگار که در زمان خودش کلی هم شغل ایجاد کرد و می تونست حتی بازارهای بزرگ عربی رو هم هدف بگیره ،اما متاسفانه عدم حمایت از کپی رایت باعث شده انواع نرم افزار ها ی مجانی با کیفیت بالا عرصه رو تنگ کنه و انگیزه برای تولید نرم افزار بین المللی وجود نداشته باشهاگه عزم جدی وجود می داشت که لینوکس بعنوان تنها سیستم عامل ،حداقل در سازمانهای دولتی مورد استفاده قرار بگیره،امیدواریهایی بود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین