طراح سازه جدید میدان انقلاب دربارهی این نماد جدید توضیح داد:در این گنبد از قابلیت هنر سنتی ایران مانند آجرکاری، کاشیکاری و پنجره در ترکیبی با هنر هنرمندان معاصر ایران الهام گرفته شده است.
سعید روانبخش در گفتوگو با خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با تاکید بر اینکه سازهی جدید گنبدی شکل میدان انقلاب یک نقش برجسته است، تصریح کرد: بخشی از این گنبد آجرکاری، بخشی دیگری کاشیکاری است و در اطراف آن نیز چهار پنجره در فرم کاشی ایرانی و ترکیب آهن، شیشه و برنج کار شده است و یک نقش برجسته شکل داده است.
وی در پاسخ به این پرسشی که آیا مجسمهی قبلی میدان انقلاب به این میدان باز میگردد نیز اذعان داشت: از بازگشت آن مجسمه اطلاعی ندارم. اما مسلما میدانم که روی این گنبد به هیچ عنوان چیزی اضافه نمیشود و خود این سازه قابلیت کامل یک اثر هنری را دارد و بهصورت مستقل و کامل یک اثر هنری نقش برجسته است.
به گفتهی روانبخش؛ اگر قرار باشد چیزی به این سازه اضافه شود، در محیط و قطر این گنبد نیست.
این هنرمند دربارهی ارتباط این سازه به لحاظ مفهومی با میدان انقلاب مطرح کرد: خطوط و تقاطع میان طرحهای این گنبد حس برانگیختگی را القا میکند و استفاده از شکوفهی گلها بر روی این سازه نشانگر جوانههای یک انقلاب است. بهعلاوه این طرح القاکنندهی فرمهای هنری است و روایتگر نیست.
روانبخش همچنین گفت:این گنبد بهلحاظ استحکام چک شده است و ممکن است یک پوشش مانع از جذب آلودگی بر روی آن قرار گیرد.
وی دربارهی زمان رونمایی این اثر به ایسنا گفت: زمان رونمایی آن در اختیار سازمان زیباسازی شهرداری تهران است و طبق آنچه بنده شنیدهام در بهمنماه رونمایی میشود، البته برخی نیز زمان رونمایی آن را بهار اعلام کردند.
به گزارش ایسنا، این درحالی است که دربارهی سرنوشت نماد قبل میدان انقلاب در خرداد سال 88 محسن هاشمی - مدیرعامل شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) به خبرنگار «شهری» ایسنا، خبر داد که مجسمه میدان انقلاب برای انجام پروژه مترو میدان انقلاب از این محل به طور موقت برداشته و در محل مناسبی نگهداری میشود.
به گفتهی او این مجسمه پس از انجام مراحل زیباسازی و تکمیل فضای سبز میدان انقلاب به این محل منتقل خواهد شد و روی گنبد میدان انقلاب که طراحی زیبایی دارد نصب میشود.
نظر شما