پنجاه ‌و یکمین نشست خبری حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی قوه‌قضاییه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،سخنگوی قوه‌قضاییه در نشست خبری خود گفت: در چند هفته گذشته تغیرات مدیریتی در سطح قوه قضائیه اتفاق افتاده است؛ برخی از مدیران کل‌دادگستری همچون اصفهان، بندرعباس و خراسان شمالی جابه جا شدند.
وی افزود: آقای صدیقی رئیس دادگاه انتظامی به سمت مشاور عالی قوه قضائیه انتخاب شد و آقای نیری به جای ایشان معرفی شدند. همچنین مسئول رسانه‌ای قوه قضائیه مشغول به کار شدند که امیدواریم با حضور ایشان اطلاعَ‌رسانی بهتر و قویتری را نسبت به قبل در قوه قضائیه شاهد باشیم.
اژه ای در خصوص دستور پیگیری ساختمان 20 طبقه جهاد کشاورزی و پرداخت نشدن مبلغ آن بعد از دو سال عنوان کرد: این ساختمان شرایط ویژه‌ای را گذراند و دولت پیشنهاد کرد و با قوه قضائیه به توافق رسیدند؛ در دولت سابق ابتدا به وزارت جهاد کشاورزی نسبت به این موضوع حرف داشت و دولت تصمیم گرفت که این ساختمان را به قوه قضائیه تحویل دهد که قوه قضائییه برای آن هزینه کرد و افرادی در آن مستقر شدند و نسبت به پرداخت وجه این ساختمان در دولت قبل اقداماتی ایجاد شد و اگر دولت فعلی صحبت دارد باید پیگیری شود.

۱۶ میلیارد تومان دانشگاه ایرانیان

دادستان کل کشور در مورد 16 میلیارد تومان برداشت غیرقانونی ریاست جمهوری گفت: دیوان محاسبات گزارشی را در این زمینه تهیه و برای دستگاه قضایی فرستاده است و اسناد و مدارک لازم ارائه شده و وجه نیز مسترد می‌شود و وجه مسترد شده محفوظ است.
احضار مسئول وزارت ارشاد مربوط به گذشته است
محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال تسنیم درباره احضار یکی از مسئولان وزارت ارشاد به دادگاه گفت:‌یکی از مسوولان وزارت ارشاد قبلا به دادگاه احضار شده بود و از وی تحقیق شده که این پرونده مربوط به گذشته است.
دادستان کل کشور در خصوص اینکه جانشین مشایی در ستاد راهیان نور یک ماه قبل بازداشت شده عنوان کرد: خودتان را به جای فرد مورد نظر بگذارید اگر مسئله‌ای روشن نشده باشد نباید اتهام بزنیم. بنده از این موضوع اطلاعی ندارم و نمی‌دانم چه می‌گویید.
ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت جدید فعال‌تر شده‌ است
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت یازدهم فعال‌تر شده است، گفت: جلسات این ستاد با حضور سه قوه برگزار شده است.
وی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت یازدهم فعال‌‌تر شده است به برگزاری جلسات این ستاد با حضور نمایندگان سه قوه اشاره کرد و گفت: مسئله‌ای که در این جلسات در مورد آن بحث شده این بود که پیش‌بینی لازم را داشته باشیم که فساد شکل نیگرد اگر هم شکل گرفت خود دولت هم پیگیر آن باشد و دستگاه قضا هم سریع‌تر و قاطع‌تر با آن برخورد کند.

وی افزود: خواست ما این است که خود دستگاه‌های دولتی در مورد فساد شاکی شوند و پیگیر این مسئله باشند اگر این کار را هم نمی‌کند با ما همکاری لازم را انجام دهند. امیدواریم این کار در دولت یازدهم انجام شود.

اژه‌ای گفت: مشکلاتی در گذشته وجود داشت که مثلاً وقتی پرونده‌ای را پی می‌گرفتیم به شخصی برمی‌خوردیم در این موارد نمی‌توانستیم اقدامی انجام دهیم و با ما همکاری لازم نمی‌شد آن فرد برای پاسخگویی نمی‌آمد و ما به او دسترسی نداشتیم.

وی تأکید کرد: امیدواریم که در دولت یازدهم وضعیت بهتری نسبت به گذشته داشته باشیم.

سخنگوی قوه قضاییه در مورد بحث مبارزه با زمین‌خواری هم گفت: مبارزه با زمین‌خواری در دستور کار قرار دارد و اگر در این مورد دستگاه‌های متولی وظایف اصلی خود را انجام دهند مشکلات راحت‌تر حل می‌شود.

اژه‌ای در پاسخ به سؤالی در مورد لایحه پلیس قضایی گفت: در قانون پیش‌بینی شده است که این لایحه ظرف مدت 2 سال تهیه و به مجلس ارائه شود کارهای آن انجام شده اما همچنان منتظریم به نتیجه نهایی برسیم.


فیس بوک
محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری خود گفت: اگر جرایم و مصادیق مجرمانه ای که در آن بوده رفع شده باشد می توان آن را رفع فیلتر کرد. کارگروهی که 6 وزیر عضو آن هستند در تیر ماه 88 طبق قانون آنجا را فیلتر کرده و اگر مصادیق مجرمانه در آن رفع شود می توان آن را رفع فیلتر کرد.


شرکت مس سرچشمه

وی درباره مسئولان سابق شرکت مس سرچشمه که اقدام به خروج اموال این شرکت به خارج از کشور کرده بودند،‌ گفت: در پرونده اول در حال حاضر 5 نفر بازداشت شده‌اند که از این تعداد یک نفر فعال در بانک،‌ دو نفر برادر، یک نفر هم کارمند و یک وکیل بودند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: این پرونده در مرحله رسیدگی است و اشیایی که از این افراد ضبط شده تحویل بانک شده است.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد:‌ کار کارشناسی آغاز شده و از نتیجه کارشناسی‌ها اطلاعی ندارم و نمی‌دانم دقیقا چه مبلغی بوده است.

وی با اشاره به پرونده دوم گفت:‌ در پرونده شرکت مس سرچشمه دو نفر در بازداشت هستند و عمده وجوهی که از شرکت مس به یک حساب شرکت خصوصی در خارج از کشور واریز شده، به حساب یک شرکتی که این افراد در داخل کشور معرفی کردند، بازگشته و امیدوارم مابقی مبلغ هم برگردانده شود.

دادستان کل کشور گفت: یکی از این دو نفر به دلیل حضور در محل کار قبلی اتهامات دیگری هم دارد که همین ممکن است روند رسیدگی را طولانی‌تر کند. پرونده در حال رسیدگی است و در مرحله دادسرا قرار دارد اما هنوز به دادگاه نرسیده و کیفرخواست صادر نشده است.


ماجرای گروگانگیری مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند روز گذشته شاهد یک گروگانگیری بودیم که موضوع این گروگانگیر مبهم بوده و مشخص نشد. و ظاهرا متهم آزاد شده است آیا قوه قضائیه در این مورد اقدام کرده است یا خیر گفت: گروگانگیری دو الی 3 مورد است که این مورد گروگانگیری که اخیرا شاهد آن بودیم شدید نبوده به این شکل که با تمهیدات قبلی که به شکل مسلحانه و تهدیدات رخ نداده است همچنین به این شکل نبوده که فرد ساعت شخصی را تعیین کند و بگوید که اگر این اتفاق نیفتد اقدامی می‌کند. بنابراین این مورد درخصوص گروگانگیری اخیر منتفی بوده است.

وی در ادامه گفت: اگر جایی اعلام شد گروگانگیری صورت گرفته و فردی به اتاقی رفت و فرد را گروگان گرفته و درب را بسته است، پلیس باید همه اقدامات لازم را به عمل آورد چرا که اگر این کار را نکند و بعدا خطری به وجود آید باید پاسخگو بوده و پلیس مسئول است.

محسنی اژه‌ای در ادامه گفت: این خبری که در خصوص گروگانگیری اخیر مطرح شده به گوش رسیده و اقدام شده است اما مصداقی که شرح دادم نبوده است و همچنین نمی‌توان گفت که حضور پلیس بی‌جهت بوده چرا که اقدام صورت گرفته است و بعد هم که شما صحبت‌ها و ادعای مسئول شرکت واحد را شنیده‌اید که خود در صحنه بوده و موضوع را مطرح کرد. گویا نحوه انعکاس در ابتدا چیزی بوده که دعوا کرده است و خواسته‌ای داشته اما آنطور که شرح دادم نبوده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا اکثر رسانه‌ها مطرح کردند که معاون رئیس‌جمهور گذشته به اتفاق فرزندش پرونده‌ای در خصوص تخلف ارزی روز‌شنگ داشته که علاوه بر پرونده بیمه ایران در این خصوص نیز مورد بازجویی قرار گرفتند، گفت: نه بازداشت نشده و اکنون آزاد است و پرونده هنوز در مرحله تحقیق بوده و به دادگاه نرفته است و در خصوص اینکه فرزند وی متهم شده یا خیر خبری ندارم.

 


تحقیقات پرونده 22 بهمن قم هنوز تکمیل نشده است

وی در خصوص حادثه 22 بهمن در قم، در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: این پرونده در حال رسیدگی است و کسانی که لازم باشد احضار می‌شوند و کسانی که به عنوان مطلع لازم باشد خواسته می‌شوند اما پرونده هنوز تکمیل نشده و در حال تحقیق است. در خصوص افرادی که اسامی‌شان در این گزارش آمده تحقیق می‌شود و اگر لازم باشد آنها را می‌خواهند.

خبرنگاری در خصوص حادثه 22 بهمن در قم از سخنگوی قوه قضاییه سوال کرد و گفت که گویا نشریه پرتو نیز در این ماجرا دست داشته، است. محسنی‌اژه‌ای دراین باره گفت: طبق گزارش قوه قضائیه و تحقیقات دادستانی از هر کسی که لازم باشد تحقیقات صورت می‌گیرد و از هر کسی که مورد خاصی وجود داشته باشد تحقیق می‌شود. بنده از اینکه نشریه‌ای دست دارد یا خیر اطلاعی ندارم بلکه از هر کسی که لازم باشد تحقیق می‌شود.

اطلاع ندارم

وی درباره یکی از سخنان سردار احمدی مقدم در مصاحبه ای اعلام کرده "فردی که در میدان ولیعصر(عج) با یک خودروی پلیس عابری را زیر گرفته بود یک سرباز بود که سال 91 خانواده این قربانی شناسایی شد،" آیا در این خصوص در قوه قضائیه پرونده ای تشکیل شده است؟ گفت: در این خصوص اطلاعی ندارم که آقای احمدی مقدم درباره چه صحبت کرده اند اما بعد از فتنه سال 88 اتفاقاتی رخ داد که ابعادی داشت.

 

سخنگویی قوه

وی گفت: پورمحمدی مسئولیت رسانه‌ای قوه قضاییه را برعهده دارد و به قصد ساماندهی اوضاع اطلاع‌رسانی به قوه آمده است. بخش مسئولیت اطلاع‌رسانی به دو صورت روابط عمومی و سخنگویی است که پورمحمدی قصد ندارد سخنگو و یا روابط عمومی باشد. من از خدا می‌خواهم که سخنگویی به شخص دیگری محول شود.

سخنگوی قوه قضائیه درپاسخ به سوالی درباره لیست اموال و دارایی های هیات دولت گفت: لیست اموال اعضای هیئت دولت اطلاع‌رسانی نمی‌شود، قانون می‌گوید که قوه قضائیه باید مراقب رشد نامتعارف اموال هیئت دولت باشد اما وظیفه اطلاع‌رسانی آن را ندارد.

وی ادامه داد: وظیفه اصلی قوه قضائیه آن است که اموال اعضای هیئت دولت را بررسی کند تا مشخص شود که این اموال در دوران مسئولیت رشد نامتعارفی نداشته باشد. در مورد اینکه آیا آن دو نفر باقیمانده از هیئت دولت لیست اموال خود را ارائه داده‌اند یا خیر بی‌اطلاعم، اما بعید می‌دانم که لیست را ارائه ندهند.

پرونده پالیزدار و کهریزک
اژه‌ای در پاسخ به سؤالی در مورد پرونده پالیزدار و متهمان مشترک این پرونده با پرونده کهریزک، گفت: این پرونده‌ها با هم مشترک نیستند، بخشی از پرونده کهریزک به دلیل اعتراض در دیوان عالی است و بخش دیگری که متهمان مشترک با پرونده پالیزدار دارد، هنوز در دادسراست و به دادگاه فرستاده نشده است.


کسی به این نام نداریم
سخنگوی قوه قضاییه در مورد شخصی به نام آرش صادقی که در برخی منابع از مفقود شدن وی در زندان اوین خبر داده است، گفت: در تحقیقاتی که انجام داده‌ایم، مشخص شد شخصی به این نام در سال 91 یا 92 وارد زندان اوین نشده است، بلکه در سال 89 یک نفر با این نام دستگیر و به یک سال زندان محکوم شده و دوران محکومیت وی نیز در سال 90 به اتمام رسیده است.


خودروی مگان
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه در زمان اجلاس عدم تعهد تعدادی مگان توسط دولت با قیمت 80 میلیون تومان خریداری شد و بعد از پایان اجلاس به برخی از نور چشمی‌ها به قیمت 15 میلیون تومان داده شد. گفت: در رابطه با سوال شما گزارشی به قوه قضاییه درخصوص مگان داده نشده و اگر گزارشی داده شود قطعا رسیدگی می‌شود. همچنین زمانی که یک دولت تمام می‌شود و دولت بعدی می‌آید، این حرف و حدیث‌ها نیز به وجود می‌آید و این موارد باید مورد به مورد بررسی شود. بنابراین بهتر است ما به این مسائل دامن نزنیم.

گرین کارت

اژه‌ای درباره اینکه آیا داشتن گرین‌کارت برای مسوولان خلاف قانون است، گفت: گرفتن اقامت موقت به صورت کلی جرم نیست، اما داشتن گرین کارت زیبنده نیست و شائبه به وجود می‌آید که مسوولان چه نیازی به چنین کارتی دارند، اما در پاره‌ای از موارد جرم نیست.

او درباره اتهام سه نماینده مجلس در پرونده سه هزار میلیاردی گفت: در پرونده سه هزار میلیاردی، دو نماینده مجلس به جزای نقدی و ردمال محکوم شدند و یکی دیگر از آنها تبرئه شد. در این پرونده تحقیقات لازم صورت گرفته و کسی بازداشت نشده است. البته مطلع نیستم که از فرزند معاون سابق رئیس جمهور تحقیق شده است یا خیر.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: با توجه به تغییر مسئولیت قاضی سراج باید ببینیم که وی می‌تواند به حکم ویژه به این پرونده رسیدگی کند یا باید قاضی پرونده را تغییر دهیم.


پرونده خاوری

وی با اشاره به رسیدگی به غیابی به پرونده خاوری گفت: پرونده ایشان خیلی وقت است که در دادگاه قرار دارد و تقریبا قرار بود که قاضی سراج رسیدگی به آن را آغاز کند. ما از بازگشت وی و تحویل خاوری از سوی مدعیان مبارزه با فساد مأیوس شده‌ایم.


30 نفر تحت تعقیب قرار گرفتند

سخنگوی قوه قضاییه درباره طولانی شدن روند رسیدگی به برخی پرونده‌های قضایی ثبتی گفت: گاهی وقت‌ها در پرونده‌ها لازم است سوالاتی پرسیده شود و استعلام شود که اینها زمان می‌برد و بر این اساس ممکن است افراد محدودی تخلف کنند. سازمان ثبت دنبال این است که همه این موارد را در سیستم وارد کند، تا جلوی سوء استفاده افراد را هم در بیرون سازمان ثبت و هم در داخل آن بگیرد.

اژه‌ای گفت: شما شاهد بودید که در طول یکی دو سال اخیر با فعال‌تر شدن حفاظت، بعضی افراد که در خود دستگاه قضایی دارای تخلف بودند دستگیر و بازداشت شدند. من امروز یک گزارش را نگاه می‌کردم که بر اساس آن تعدادی از افراد از سازمان ثبت، تعدادی از قضات دادسرا، برخی از کارمندان و برخی از وکلا دستگیر شدند، لذا تلاش می‌شود. اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم که باید تلاش خودمان را انجام دهیم.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: در این مدت شاید بیش از 30 نفر از مجموعه خودمان تحت تعقیب قرار گرفته‌اند. همین الان بعضی‌ها بازداشت هستند، بعضی‌ها دادگاه رفتند، بعضی‌ها آزاد شده و منتظر محاکمه هستند که افرادی از اداره ثبت هم در بین اینها هستند.
47232

کد خبر 312275

برچسب‌ها

خدمات گردشگری