امید کریمی: از سه چهار روز پیش تعدادی از دستیاران و فوق تخصصان خون و سرطان در سه بیمارستان دولتی دست از کار کشیده اند. دلیل؛ مصوبه شورای گسترش آموزش پزشکی برای اصلاح دوره آموزشی رادیوتراپ ها و دادن مجوز شیمی درمانی بیماران سرطانی به آنهاست.
پزشکان فوق تخصص خون و انکلوژیست ها می گویند این مجوز یعنی موازی کاری با یکی از وظایف درمانی آنها. چه اینکه تاکنون و براساس پروتکل های درمانی، شیمی درمانی در وظیفه آنهاست. چون هم درسش را خوانده اند و هم سالهاست خبره این کار شده اند.
آنها می گویند ۷ سال درس می خوانند تا بتوانند شیمی درمانی کنند. اما اکنون قرار است با یک مجوز، رشته جدید درست شود به اسم رادیوتراپی انکلوژی. یعنی یک رشه فوق تخصصی را حذف می کنند تا یک رشته تخصصی ایجاد شود.
رادیوتراپی (پرتو درمانی) البته یکی از شیوه های درمان سرطان است. گاهی همراه با شیمی درمانی و گاهی به طور مستقل برای درمان بیماران سرطانی به کار می آید.
عده ای از انکلوژیست ها و فوق تخصصان خون از سه روز پیش به دلیل همین تصمیم وزارت بهداشت در بیمارستان های امام خمینی، شریعتی و طالقانی دست از کار کشیده اند و فقط بیماران اورژانسی را پذیرش می کنند. آنها حتی دو روز به وزارت بهداشت رفتند تا درباره این تصمیم که دخالت در وظیفه شان می دانند هم اعتراض کنند و هم با مسوولان وزارت بهداشت مذاکره کنند. هرچند تاکنون بی نتیجه بوده است.
همچنین انجمن مدیکال اونگولوژی به سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری هم برای این تصمیم وزارت بهداشت شکایت کرده اند.
از سوی دیگر برخی دستیاران انکلوژی هم حتی می گویند اگر این تصمیم وزارت بهداشت سرجایش بماند، از ادامه تحصیل انصراف می دهند.
شهریاری: ایرادی ندارد
این مخالفت ها درحالی است که حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می گوید تغییر در پروتکل های آموزشی رادیوتراپی و دادن مجوز به تحصیل کرده های آن برای شیمی درمانی ایرادی هم ندارد.
او دراین باره به خبرآنلاین می گوید: در بسیاری از کشورهای دنیا چنین اتفاقی می افتد. چون رادیوتراپ ها در دور تحصیل برای شیمی درمانی هم آموزش می بینند. این اتفاق نادری نیست.
رییس کمیسیون بهداشت درمان مجلس اشاره می کند در نظام اموزش پزشکی ایران هم تغییراتی که به درمان کمک می کند سابقه داشته است: در هیچ جای دنیا متخصص عفونی و قلب نداریم، فوق تخصص عفونی و قلب داریم. آنها ابتدا تخصص داخلی می گیرند بعد فوق تخصص عفونی و قلب می گیرند. اما وزارت بهداشت در سال های گذشته با تغییراتی در پروتکل های آموزشی و درمانی، کمبود پزشک عفونی و قلب را با این روش جبران کرده است.
شهریاری معتقد است با توجه به افزایش بیماران سرطانی و لزوم درمان آنها، تغییر در پروتکل های آموزشی رادیوتراپ ها می تواند صف بیماران محتاج به درمان سرطان را کوتاه کند.
۴۷۴۷
نظر شما