دکتر رسول جعفریان در مطلب تازه خود در خبرآنلاین به موضوع تحول در حوزه علمیه قم و معرفی فعالیت‌های علمی آقای مهدوی راد پرداخته است.

استاد دانشگاه تهران در مطلبش می‌نویسد: «به احترام دوست دانشمندم جناب آقای مهدوی راد، جشن نامه‌ای حاوی 25 مقاله پژوهشی به قلم نویسندگان و پژوهشگران معاصر فراهم آوردم ... در حوزه علوم قرآنی، منهای امر تولید اندیشه، ورود به عرصه تعلیم و تربیت کار مهمی است که از الزامات ناشی از شرایط جدید و تحول در حوزه و نیز دانشگاه‌هایی که به علوم قرآنی می‌پرداختند، به شمار می‌آید. این کاری است که پس از شروع اقدامات مربوط به تخصصی شدن علوم دینی در قم صورت گرفت.
از این زاویه است که می‌توانیم نگاهی به فعالیت‌های استاد مهدوی‌راد در زمینه کار تخصصی ایشان در حوزه علوم قرآنی داشته باشیم. این که در چنین شرایط سختی، کسی بدون آموزش، و صرفا با تکیه بر نبوغ، پشت کار و مطالعه فراوان، بتواند در حوزه فکری و پژوهشی، ورودی عمیق داشته باشد، و نه تنها آثاری را پدید آورد، که صدها دانشجو را آموزش داده و پایان‌نامه ارشد و دکتری آنان را در این سمت و سو هدایت کند، و تولید علم قابل توجه در این حوزه داشته باشد، کاری بس قابل تأمل و ستایش است.»
این عضو فعال وبلاگ نخبگان خبرآنلاین در ادامه مطلب خود می‌نویسد: «این تنها یک بُعد از فعالیت‌های علمی آقای مهدوی در سمت و سوی نوآوری در حوزه قم است. فعالیت وی به همراه جمعی از طلاب مشهدی در مجله حوزه، در آن مرحله زمانی، قدم بلندی بود که برداشته شد. بعدها این نوآوری در حوزه نقد کتاب نیز که او یکی از معدود افرادی بود که می‌توانست پدید آورد، ادامه یافت و مجله آینه پژوهش متولد شد و اکنون بیش از 22 سال است که همچنان با مدیریت وی به فعالیت خود ادامه داده است.
آقای مهدوی را باید در این مقطع از تاریخ حوزه ... از افرادی دانست که حوزه را از یک دوره برزخی عبور داده و از دوره سنت گرایی وارد عرصه‌ای کردند که در عین وفاداری به بخش های مهمی از سنت، وارد عرصه نوگرایی شد. ... افزون بر آنچه گذشت، یکی از مهم‌ترین زمینه‌های کاری وی، اهمیت دادن به مفهوم «کتاب» و «نقد کتاب» و «کتابخانه سازی» و گسترش مطالعه بود که روی شاگردان وی نیز تأثیری قابل ملاحظه داشت.»
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفا اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 279357

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =