مثلث نوشت:

مسعود پزشکیان، وزیر دولت اصلاحات  با تاکید بر این مطلب که در مملکت ما جناح‌بندی‌ها بیشتر سیاسی است تا حزبی می‌گوید: «اصلاح‌طلبان خودشان 72 ملت هستند. وقتی یک عده از این طیف گفتند از خاتمی عبور می‌کنیم، قطعاً از سید‌حسن خمینی هم عبور می‌کردند.» این نماینده مجلس تاکید می‌کند: «سید‌حسن جزو هیچ حزب و گروهی نبوده که بخواهد اصلاح‌طلبان را به اجماع برساند.» وی معتقد است: «درون اصلاحات یک نگاه روشن سیاسی وجود ندارد که اگر کسی آمد و از آن دیدگاه دفاع کرد همه پشت‌سر آن فرد قرار بگیرند.»
آقای دکتر! لطفا تحلیل خودتان را درباره علت انصراف سید‌حسن خمینی از کاندیداتوری بفرمایید؟
بنده تحلیل خاصی در این خصوص ندارم و نمی‌دانم چرا چنین تصمیمی گرفته‌اند.
به نظر شما آیا ایشان برای به اجماع رساندن اصلاح‌طلبان گزینه مناسبی نبودند؟
نمی‌دانم، چون من بین اصلاح‌طلبان نیستم که بدانم چه سلایقی دارند، در واقع اصلاح‌طلبان خودشان 72 ملت هستند. وقتی یک عده از این طیف گفتن از خاتمی عبور می‌کنیم، قطعاً از سید‌حسن خمینی هم عبور می‌کردند و این، برای آنها کاری ندارد.
یعنی اصلاح‌طلبان معتقد به عبور از شخصیت‌هایی چون خاتمی و سید‌حسن خمینی هستند؟
در زمان دولت اصلاحات برخی نمایندگان مجلس ششم می‌گفتند باید از خاتمی عبور کنیم، حتماً شما این موضوع را فراموش کرده‌اید؟
من هم این موضوع را به خاطر دارم، اما می‌خواهم شما توضیح بیشتر در این خصوص بفرمایید؟
جزئیات بیشتری از آن را به خاطر ندارم، اما می‌خواهم بگویم اینگونه نیست که گروه‌ها و جناح‌های سیاسی حاضر در کشور یکدست باشند و یک تفکر خاص و مشخص داشته باشند. گروه‌های سیاسی در کشور ما هیات‌رئیسه ندارند، به عبارت دیگر اعضای آنها هم مشخص نیستند، از این رو هرکس برای خودش یک حرفی می‌زند و چیزی می‌گوید.
فکر می‌کنید کدام بخش از اصلاح‌طلبان بیشتر مخالف کاندیداتوری سید‌حسن خمینی در انتخابات بودند؟
 بنده در این موضوع دقت نکرده‌ام زیرا معتقدم در مملکت ما جناح‌بندی‌ها بیشتر سیاسی است تا حزبی. من حزبی نمی‌بینم؛ البته متأسفانه در کشور ما بستر به‌وجود آمدن حزب وجود ندارد در نتیجه هرکس طوری صحبت می‌کند که پایش گیر نیفتد.
بین اصلاح‌طلبان افراد مستقلی چون آقای کواکبیان هم حضور دارند؛ آیا این چهره‌های مستقل با نامزدی سید‌حسن خمینی در انتخابات موافق بوده‌اند؟
موافق یا مخالف بودن این افراد تفاوتی در اصل موضوع ایجاد نمی‌کند. این موضوع بستگی به دیدگاه‌های سید‌‌حسن در صورت کاندیدا شدن داشت؛ به عبارت دیگر مواضعی که ایشان مطرح می‌کند مهم است، از این رو نمی‌توانیم درباره فردی که هنوز مواضعش را نشنیده‌ایم قضاوت کنیم.
بار دیگر سوال خودم را مطرح می‌کنم. از نظر شما سید‌حسن می‌تواند اصلاح‌طلبان را به اجماع برساند؟
نمی‌دانم. در واقع مشخص نیست اصلاح‌طلبان چه برنامه‌ای دارند و می‌خواهند چه کسانی را به عنوان کاندیدا معرفی کند که سید‌حسن بتواند این طیف را به اجماع برساند یا نرساند.
زیرا درون اصلاحات یک نگاه روشن سیاسی وجود ندارد که اگر کسی آمد و از آن دیدگاه دفاع کرد همه پشت‌سر آن فرد قرار بگیرند، سلایق و نظرات مختلفی در این طیف وجود دارد، در نتیجه اگر کسی با سلیقه آنها جور در نیاید طبیعتاً با او همراهی نمی‌کنند، مثل همین اتفاقی که در اصولگرایان افتاده است و آنها سه یا چهار دسته شده‌اند.
یعنی شخصیت سید‌حسن خمینی به گونه‌ای هست که بتواند این طیف سیاسی را به اجماع برساند؟
سید‌حسن جزو هیچ حزب و گروهی نبوده که بخواهد اصلاح‌طلبان را به اجماع برساند.
فکر نمی‌کنید همین تحلیلی که شما دارید از وضعیت اصلاح‌طلبان که این طیف به اجماع نمی‌رسد موجب شده تا سید‌حسن از کاندیداتوری اعلام انصراف کند؟
جو اینگونه است که نشود اجماع کرد، یعنی افراد شاخص انگ خورده‌اند و افرادی که خیلی شاخص نیستند طبیعی است اگر کاندیدا شوند هرکس خود را ازدیگری برتر ببیند، بنابراین در این وضعیت سخت است افراد شاخص رفته باشند و غیر شاخص‌ها بخواهند اجماع کنند.
سید‌حسن خمینی را جزو افراد شاخص می‌دانید؟
ایشان جزو این حزب‌ها نبوده است. من سید‌حسن را جزو گروه‌ها نمی‌شناسم. بنده می‌گویم درون خود این گروه‌ها افراد شاخص انگ خورده‌اند.
ولی خیلی‌ها اعتقاد دارند ایشان جزو اصلاح‌طلبان هستند؟
از آنجایی که من معنای اصلاح‌طلبی و اصولگرایی را نمی‌دانم، بنابراین نمی‌توانم در این خصوص نظر بدهم. در واقع بنده معتقدم امکان ندارد کسی بخواهد اصلاح‌ کند ولی اصول نداشته باشد. در واقع مگر می‌شود بدون اصول اصلاحات انجام داد. بالاخره اصلاح یعنی یک چارچوبی مشخص سر جای خود قرار دارد و ما می‌خواهیم نحوه چینش این فضا را صلاح کنیم؛ بنابراین اصول را از قبل پذیرفته‌ایم. ما می‌گوییم اصولگراییم مگر می‌شود اصولگرا نبود، اما در شرایط امروز باید این اصول اصلاح‌ شود به عنوان مثال اجتهاد به معنای اصلاحات است، بنابراین کسی که با اصلاحات مخالف است نباید به مجتهد اعتقاد داشته باشد زیرا مجتهد به معنای اصلاح کردن وضعیت موجود است که فرد مجتهد نظری مطابق با زمان می‌دهد؛ این می‌شود اصلاحات بنده نمی‌دانم چرا برخی با اصلاحات مخالف هستند.
30123

کد خبر 273168

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۷
    9 4
    ببخشيد قصد اهانت به هيچ كس را ندارم ولي جامعه ما اكنون ظرفيت بزرگواري چون سيد حسن خميني را ندارند
    • یک اصلاح طلب IR ۰۱:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۸
      3 7
      سد حسن چه رزومه ای دارد که او را در این حد بالا می برید. جز یک نسب خانوادگی، چه مدیریت قوی ای داشته است؟ هنوز حتی به سن 40 سالگی هم نرسیده است اما عده ای الکی شروع به قهرمان سازی میکنند. من به عنوان اصلاح طلب به او رای خواهم داد اما نه به خاطر لیاقت بلکه به این دلیل که او باعث بازگشت اصلاحات به کشور شود و گرنه خودش چندان مهره ی خاصی نیست. اصلا رزومه ای ندارد که بخواهم از آن دفاع کنم یا نقدش کنم.
  • محمد IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۷
    2 1
    بحث سر اصول گرایی اصلاحطلبی به معنای خود کلمه نیست چون همه اصولگراها هم به اصلاحات معتقدند و همه اصلاحطلب ها به اصولی بلکه بحث یر آن اصول و اصلاحات است. مثل دموکراتها در امریکا که جمهوری خواه هستند ولی دموکراتها در آمریکا اعتقادات چپی و جدا از مذهب بیشتری دارند
  • بدون نام IR ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۷
    12 4
    آقاي پزشكيان شما مرد باسواد و محترمي هستيد مبادا حرفي بزنيد دور از انصاف و عدالت باشد لابد فراموش كرده ايد كه يكي از دولت مردان اصلاحات بوديد. اين حق طبيعي شماست كه جناح سياسي خود را خود انتخاب كنيد ولي از شما بعيد است طوري حرف مزنيد كه از الفباي سياست چيزي نمي دانيد. آيا شما واقعا اصولگراي و اصلاح طلبي رايج در ايران را نمي شناسيد؟! از شما بعيد است نيم نگاهي به قدرتمداران و نيم ديگر به سمت احتمال در اينده قدرتمدار داشته باشيد!!
  • حاتمی IR ۲۱:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۷
    8 5
    افرین دکتر

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین