نوزادانی که تنها چند ساعت از تولدشان می‌گذرد، می‌توانند بین زبان مادری خود و زبان‌های خارجی، تمایز قایل شوند و نشان بدهند که این تفاوت را تشخیص داده‌اند. ظاهرا از 10 هفته قبل از تولد، ‌یادگیری زبان شروع می‌شود.

بهنوش خرم‌روز: همه ما می‌دانیم که کودکان، از سنین بسیار کم، کم‌کم شروع به یادگیری زبان می‌کنند. آن‌ها به طور معمول از آموختن زبان مادری خود شروع می‌کنند و رفته رفته در آن بسیار ماهر می‌شوند. اما از چه زمانی واقعا کودک انسان شروع به یادگیری زبان می‌کند؟ اصلا از چه زمانی می‌تواند زبان را بشنود و آن را تشخیص بدهد تا بتواند شروع به یاد گرفتن کند؟ به نظر می‌رسد انسان، حتی قبل از تولد، تحت تاثیر زبان است.
محققین پیش از این نشان داده‌اند که انسان‌‌ها از حدود 6 ماهگی کم‌کم شروع به دریافت مهارت‌های لازم برای صحبت کردن می‌کنند. اما مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که نوزادان تازه متولد شده، از قبل‌ تا حدی با زبان آشنا شده‌اند و می‌توانند بین زبان مادری و زبان‌های خارجی تمایز قایل شوند. آن‌ها حتی می‌توانند نشان بدهند که این تفاوت را تشخیص می‌دهند، آن هم در سنی خیلی کم‌تر از آن‌چه تصورش را می‌کنید.
به گزارش پاپ‌ساینس، محققین در مطالعه تازه خود، 40 نوزاد را شرکت داده‌اند که بین 7 تا 75 ساعت از تولد آن‌ها می‌گذشته است. نوزادان،‌ در دو گروه در تاکوما واقع در واشنگتن آمریکا و استکهلم سوئد متولد شده بودند. گروه محققین از یک روش عجیب و غریب برای سنجش واکنش نوزادان استفاده کرده‌ است: پستانک ویژه‌ای که به یک رایانه متصل است و میزان و نحوه مکیدن پستانک توسط نوزاد را اندازه می‌گیرد.
در ابتدا، محققین هر دو دسته نوزادان آمریکایی و سوئدی را به دو گروه تقسیم کردند. سپس پستانک‌هایی را در اختیار هر دو گروه قرار دادند که به رایانه متصل شده بود. بعد، برای گروه‌ها، صدای حروف صدادار را پخش کردند. نیمی از نوزادان، ‌حروف صداداری را می‌شنیدند که در زبان مادری خودشان به کار می‌رود و نیم دیگر، حروف صدادار مربوط به یک زبان بیگانه را می‌شنیدند.
نتیجه بسیار جالب بود. نوزادان به طور ثابت، هنگام شنیدن حروف صدادار مربوط به زبانی غیر از زبان مادری خود،‌ سریع‌تر پستانک را می‌مکیدند. به گفته محققین، این رفتاری است که نشان می‌دهد آن‌ها از همان ساعت‌های اولیه بعد از تولد برای فراگرفتن چیزهای تازه آماده هستند.
صداهای مربوط به حروف صدادار در زبان، در واقع بلندترین بخش‌های صحبت کردن هستند و در نتیجه چنان‌ که محققین می‌گویند، احتمال بیشتری دارد که در طول دوران جنینی، از درون رحم شنیده شوند، مثلا وقتی که مادر در حال صحبت کردن است. تا به حال مطالعات دیگری از روش‌های مشابه برای بررسی این که آیا نوزاد عبارت‌های خاص یا موسیقی را تشخیص می‌دهد یا نه استفاه کرده‌‌اند، اما تشخیص حروف صدادار، خیلی پایه‌ای‌تر است، چون نمی‌توان تنها از روی ریتم یا لحن بیان شدنشان، آن‌ها را تشخیص داد، ‌امکانی که در مورد عبارت‌ها یا موسیقی وجود دارد.
به گفته محققین، جنین طی 10 هفته آخر بارداری، شروع به دریافت این صداها و مهارت‌های زبانی پایه می‌کند. پس، بهتر است اطراف یک خانم باردار، ‌مراقب حرف زدن خود باشید!
 53272

کد خبر 268250

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =