قانون تامین و توزیع انرژی در آلمان 50سال است که تغییر نکرده و اجازه تغییر تبصره ای هم ندارد چه برسد به تغییرات ماده و قانون.

آذرجزایری: جایگاهداران CNG در ایران معتقدند در صورت آنکه دولت بخواهد این صنعت را توسعه دهد باید به ازای 40 تومان کارمزد فروش CNG حدود 80 تومان به جایگاهداران اختصاص دهد تا چرخ های این صنعت بچرخد و سرمایه گذاران نیز راغب به سرمایه گذاری بیشتر شوند.
بررسی ها نشان می دهد منطقه ای بودن قیمت CNG و ثبات قوانین دراین صنعت عامل اصلی توسعه آن در کشورهای فعال در عرصه CNG بوده است.
درحال حاضر در اکثر کشورهای فعال در صنعت CNG، قیمت این سوخت در مناطق مختلف شناور است و براساس تحولات روز بین المللی نیز این ارقام تغییر می کنند. درحالیکه در ایران قیمت سوخت ثابت تعیین می شود و درحال حاضر پس از هدفمندی یارانه ها قیمت CNG تغییر نکرده است.
شاید برای همین باشد که در حال حاضر حضور بخش خصوصی دراحداث جایگاه های CNG به شدت کاهش یافته است.
براساس اظهارات رئیس انجمن جایگاه داران CNG، یک جایگاه سی.ان.جی ماهانه حدود دو تا سه میلیون تومان درآمد دارد در حالی که دکه روزنامه ماهانه پنج تا شش میلیون سود می‌کند. هم‌چنین درآمد ناچیز جایگاه‌های سی.ان.جی در حالی است که هزینه‌های تعمیرات و نگهداری از تجهیزات بسیار بیشتر از درآمد کسب شده است.
به گفته دادرس، اگر به‌طور متوسط درآمد یک جایگاه در ماه حدود 36 میلیون تومان باشد، هزینه‌های نگهداری و تعمیرات آن حدود 60 میلیون تومان خواهد بود.
پاکستان
قیمت فروش گاز CNG، در جایگاه ها به صورت منطقه ای تقسیم بندی شده است. براساس بررسی های صورت گرفته قیمت فروش CNG متناسب با منطقه 1، از 92.54 به 61.64 روپیه برای هر کیلوگرم تغییر پیدا کرده است. تغییر قیمت برای منطقه 2نیز،از 84.54 به 54.16 روپیه برای هر کیلوگرم CNG بوده است.
برهمین اساس هزینه نهایی هر کیلوگرم CNG در جایگاه برابر با 20.80 روپیه است.
باتوجه به هزینه نهایی هر کیلوگرم CNG در جایگاه، مقدر کارمزدی که برای جایگاهداران در نظر گرفته شده، مقدار6تا7 روپیه به ازای هر کیلوگرم است.این مقدار کارمزد برابر با 10 درصد هزینه فروش و تقریبا 30 درصد هزینه نهایی CNGدر جایگاه است.
براساس این گزارش با احتساب هر روپیه پاکستان 36 تومان در حال حاضر هر کیلوگرم CNG در این کشور بین 1944 تومان تا 3024 تومان بفروش می رسد که 252 تومان از این رقم به بخش کارمزد جایگاهداران اختصاص دارد.
هند
هند در حال حاضر دارای 22 میلیون خودرو در برابر 45 هزار جایگاه است. براساس برآوردهای صورت گرفته، قیمت فروش گاز CNG در هند نیز به صورت منطقه ای انتخاب می شود.
میانگین قیمت هر کیلوگرم CNG درسال 2012 در این کشور بین 35 تا 50 روپیه بوده است که حدود 12 روپیه آن به کارمزد جایگاه ها اختصاص داده شده است.

 

 

 


براین اساس در صورت احتساب هر روپیه هند 63 تومان در حال حاضر هر کیلوگرم CNG در این کشور بین 2205 تومان تا 3150 تومان بفروش می رسد که 733 تومان از این رقم به بخش کارمزد جایگاهداران اختصاص دارد.
مطابق بر گزارش های منتشرشده، برای محاسبه نهایی CNG، 16درصد مالیات ویژه و 3 درصد مالیات محلی به قیمت پایه CNGافزوده شده و قیمت نهایی برای مصرف کننده تعیین می شود.
براساس این گزارش، مقدار کارمزد جایگاه(روپیه/کیلوگرم گاز)، از اختلاف قیمت پایه CNGبا قیمت فروش گاز لوله محاسبه شده است و برای محاسبه میزان درصد، مقدار کارمزد بر قیمت فروش گاز لوله تقسیم شده است.
چین
آمارها نشان می دهد در چین 57 میلیون خودرو گازسوز در برابر 98 هزار جایگاه وجود دارد.
در این کشور به هر صنعت جدید در بخش انرژی که بیش از 20 میلیارد گردش مالی توسط بخش خصوصی ایجاد کند یک کرسی و صندلی در اتاق وزارتخانه مربوطه برای بخش خصوصی تخصیص می گردد.
ترکیه
در حال حاضردرترکیه 12 هزار و 800 جایگاه در مقابل 8 میلیون خودرو با مدیریت 8 شرکت ایجاد شده است.
زمانیکه ترکیه با کمبود جایگاه در یک دهه گذشته برخورد کرد نخست وزیر این کشور همه جایگاهداران را فراخواند و از انها سوال کرد که از چه راهی می توانند بدون فشار مالی به دولت سود جایگاهداران را دو برابر کنند. درحال حاضر 15 تا 22 درصد کارمزد با 30 درصد کاربری تجاری رایگان و معافیت بیمه و مالیات برای کل جایگاه ها در ترکیه اعمال می شود.
آلمان
آلمان یکی از کشورهای فعال در توسعه استفاده از خودروهای گازسوز در دنیا محسوب می شود. این کشور با داشتن 45 میلیون خودرو و 14 هزار و 500 جایگاه به زای هر 3000 خودرو در کشورش یک جایگاه دارد.
قانون تامین و توزیع انرژی در آلمان 50سال است که تغییر نکرده و اجازه تغییر تبصره ای هم ندارد چه برسد به تغییرات ماده و قانون.
روشی دیگر در دیگر کشورها
در بسیاری از کشورهای دیگر سیستم مبتنی بر بازارمحوراست. به این معنی که با تنظیم مالیات بر سوخت CNG یک فرمول کلی اعمال می شود که در واقع سودآوری جایگاهها را تضمین می کند و آنها در موقعیت رقابتی با جایگاههای سوخت قرار می دهد.
دراین کشورها اغلب برای جایگاهداران CNGیا مالیات بسیار پایین درنظر گرفته می شود و یا معافیت مالیاتی می خورند. در عین حال نرخ مالیاتی طوری تنظیم می شود که سودآوری جایگاه CNG رقابتی باشد. همچنین قیمت فروش CNGبا توجه به تحولات بین المللی سوخت می تواند تغییرکند.

 

/31221

کد خبر 267836

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهران IR ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۲
    20 1
    آن کارشناس محترمی که این موضوع را بیان فرموده اند به این نکته هم توجه داشته باشد که در هر کشوری با توجه به وفور یک نعمت خدادادی و یا حتی انسانی، قیمت گذاری ها نیز متاثر میشود . مثلا قیمت گوشت و لبنیات در اروپا یا میوه در پاکستان و ... باید با یران هماهنگ شود ؟ اگر این طور باشد که به نظر من سیاست اشتباهی است
  • بدون نام IR ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۳
    11 0
    با سلام اقای کارشناس لطفا در مورد سرانه درامد مردم ایران را با المان مقایسه کنید بعد نظر بدهید
  • بدون نام IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۴
    9 0
    کمی هم در مورد سطح دستمزد در ان بلاد و قیمت خودرو در ان جا بگویید