این استاد دانشگاه و عضو وبلاگ نخبگان خبرآنلاین، ابتدا به مرور نتایج آمار رسمی کشور درباره جمعیت ایران پرداخته و نگرانی خود را از تبدیل شدن ایران جوان به سرزمین زنان و مردان کهنسال و ناتوان بیان می کند و در ادامه راهکارهایی را جهت جلوگیری ازآیندهی تیره و ترسناک ایران پیر پیشنهاد می کند که عبارتند از:
• شناخت دقیق عوامل اقتصادی، اجتماعی؛ فرهنگی مسأله (پدیدهی کاهش فرزندآوری)
• برنامهریزی علمـی، همه جانبه و واقع بینانه برای مقابله با این مشکل
• اجرای برنامههای تدوین شده به عنوان طرحهای مهم ملی، به دور از برخوردهای مقطعی، کوتهنظرانه و جناحی.
• نظارت بر برنامهها، از طرف عالیترین مقامها و نهادهای قانونی کشور.
دکتر گلزاری، در ادامه یادداشت خود، به واکنش های شتاب زده مسئولان پس از اعلان رسمی نتایج سرشماری و بعد از هشدار مقام معظم رهبری اشاره کرده و برخی از اظهارات مسئولان را عیناً نقل کرده و در نقد آنها می نویسد: « علاقهمند کردن مردم به فرزندآوریِ بیدغدغه، در گرو ساماندهی اقدامهای عملی دولت و فرهنگسازی عالمانه و پایدار است. کارهای اجرایی یا اقدامهای عملی دو جنبه ی ایجابی و سلبی دارند. ایجابی یعنی کارهای مثبت و ترغیب کننده و سلبی یعنی فعالیتهای بازدارنده. هنوز مدیرانی که با رسانهها مصاحبه کردهاند و دیگر مسئولان، سخنی دربارهی فعالیتهای ایجابی و تشویقی به زبان نیاوردهاند...»
برای مطالعه متن کامل این یادداشت، لطفااینجا را کلیک کنید.
دکتر محمود گلزاری، روانشناس و مدیرگروه روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، در مطلب تازه خود در وبلاگ خبرآنلاین به نقد راه حل های شتاب زده مسئولان برای رشد جمعیت کشور پرداخت.
کد خبر 238712
نظر شما