به گزارش فارس، بامداد روز یکشنبه 1 آبان 1390(خورشیدی) برابر با 23 اکتبر 2011 (میلادی) بود که دفتر پادشاهی عربستان سعودی خبر مرگ "سلطان بن عبد العزیز"، ولیعهد این کشور را اعلام کرد تا پس از کش و قوسهای فراوان "نایف بن عبد العزیز"، در حالیکه رویای سلطنت را در سر میپروراند، به ولیعهدی عربستان منصوب شد.
"نایف بن عبدالعزیز" یکی از 7 عضو باقی مانده از خانواده "السدیری" بود که به اصطلاح همه آنان فرزندان "ملک عبدالعزیز بن سعود" به شمار میآمدند و و مادرشان "حصه"، دختر "احمد السدیری" بود که پنجمین و محبوبترین همسر ملک عبدالعزیز از میان 22 زن دیگرش بود.
بیوگرافی نایف
نایف در سال 1933 در شهر طائف دیده به جهان گشوده و در طول زندگی سیاسی خود سمتها و مناصب زیر را احراز کرد:
- استانداری ریاض از سال 1953 تا سال 1954
- معاونت وزارت کشور در سال 1970
- وزیر مشاور در امور امنیتی عربستان سعودی در 1970 و رئیس شورای عالی اطلاعات.
- وزیر کشور عربستان از سال 1975
نایف بن عبد العزیز از جمله افرادی بود که به دلیل برخورداری از حمایت "فهد بن عبدالعزیز"، پادشاه اسبق عربستان و برادر تنیاش از نفوذ بسیاری در خاندان سعودی برخوردار بود و از او به عنوان مهرهای جهت ایجاد توازن در خاندان سعود به ویژه در زمان اختلافات شدید بین فهد شاه سابق و شاهزاده سلطان، ولیعهد سابق و خنثی کردن فعالیتهای مخفیانه سلطان علیه فهد نقش فعالی ایفاء کرد.
اما سکته قلبی فهد در سال 1995 و پس از آن مرگ وی در سال 2005 موجب شد، قدرت نایف در خاندان آل سعود رو به ضعف بگذارد.
بعد از مرگ فهد در 1 آگوست 2005 و رسیدن به پست پادشاهی توسط "عبد الله"، پادشاه کنونی عربستان، نایف به سومین شخصیت قدرتمند عربستان تبدیل شد.
با این حال در بحث جانشینی او در رتبه پنجم قرار گرفت، ولی نسبت به برادر بیمار و مریضش شاهزاده سلطان، ولیعهد سابق نقش فعالتری در رسیدگی به امور پادشاهی عربستان ایفا کرد. اگرچه در این بین بسیاری از مسئولیتهای وزارت کشور را به برادر و معاونش شاهزاده احمد و پسرش، معاون وی در امور امنیتی شاهزاده محمد بن نایف داد.
به هر روی نایف عبد العزیز پس از یک دوره تحمل بیماری از جمله سرطان پروستات و دست کم دوبار سکته مغزی و قلبی به برادر خود سلطان بن عبد العزیز ملحق شد.
26149
نظر شما