گزارش بانک مرکزی از شاخص بهای تولید کننده نشان از رسیدن تورم هزینه های تولید به 32.5 درصد دارد.

علی پاکزاد: رشد سریع هزینه تمام شده بخش تولید همچنان ادامه دارد، روند رو به رشد هزینه های بخش تولید که با اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها به شکلی انفجاری آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد.
براساس آخرین گزارش بانک مرکزی از شاخص بهای تولید کننده که در واقع شاخص تورم در بخش هزینه های تولید محسوب می شود، نشان می دهد طی فروردین ماه سال 91 این نرخ به 32.4 درصد رسیده است. این نرخ نشان می دهد همچنان هزینه های بخشهای تولیدی بسیار فراتر از بخش مصرف است.
بانک مرکزی در فروردین ماه امسال نرخ تورم را (براساس شاخص بهای مصرف کننده) معادل 21.8 درصد اعلام کرده بود و در مقایسه با شاخص بهای تولید کننده می توان گفت افزایش هزینه های بخش تولید بیش از 10 درصد افزون تر از بخش مصرف بوده است.
در این بین بیشترین فشار به بخش صنعت وارد شده است، در بین تمامی بخشهای تولیدی که در گزارش شاخص بهای تولید بانک مرکزی مورد بررسی قرار می گیرد، رشد هزینه های بخش صنعت در فروردین ماه سال جاری رکورددار بوده و به 49.6 درصد رسیده است.
بعد از بخش صنعت، ماهیگیری و شیلات با 37 درصد بالاترین رشد هزینه ها را تجربه کرده است، پایین ترین نرخ رشد شاخص بهای تولید به بخش حمل و نقل و ارتباطات بوده که در حدود 12.1 درصد اعلام شده است.
البته نکته جالب آنکه در بین گروههای اختصاصی صنعت، کشاورزی و خدمات، کمترین میزان رشد هزینه ها مربوط به بخش خدمات با 12.1 درصد بوده است، یعنی گروهی که به تبع باید در بین سیاستهای حمایتی دولت بعد از هدفمندسازی یارانه ها کمترین حمایت را جذب می کرد ولی به دلیل ساختار بخش خدمات می بینیم که این بخش با انعطاف بیشتری در قبال هدفمندی عمل کرده است.

/22231
 

کد خبر 218201

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۶
    10 0
    ببخشید چرا به این نکته توجه نمی کنید که بخشهای مختلف تولیدکننده می بایست در طول یکسال ثبات قیمت می داشتند وفقط سوبسید دریافت می کردند اما در این "هرج ومرج سوء مدیریت و عدم نظارت دولت" همه بخشها افزایش قیمت غیر قانونی داشته اند اون هم در تولید که قطعا این شاخص تورم تولیدکننده حداکثر یک ماه بعد در تورم مصرف کننده خودش رو نشون میده - شاخص ماههای اردیبهشت وخرداد رو ببینید تا ببینید چقدر این شاخص ها به شاخص فلاکت شبیهه... ضمنا از سایت شما انتظار اینه که لااقل درمباحث اقتصادی نویسنده رو معرفی کنید ومهمتر از اون مطالبتون کیفی تر باشه مثل مصاحبه با آقای تاجگردون در خصوص بیمه ...
  • محسن IR ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۶
    23 1
    بیچاره حقوق بگیره که افزایش درآمدش هیچ تناسبی با این تورم نداره :(
  • خسته IR ۰۰:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۶
    18 2
    ای بابا یک چیزی بزارید بخندیم! به خدا دیگه حوصله (توان عصبی) خوندن این خبرا برای من یکی نمونده!!!!!!!
  • سعید IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۶
    11 0
    نه که حالا تولید کننده ها زیر بار تورم قیمتا رو روز به روز برای مردم پایینتر میارن!!!!
  • بدون نام DE ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۶
    5 0
    نویسنده اش که اقای علی پاکزاد است و منبع هم بانک مرکزی.