۰ نفر
۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۰
آیا انتخاب جنسیت فرزند به دست انسان است؟

آیه ۴۹ سوره شوری بیان می‌کند که خداوند مالک هستی است و هرگونه نعمت و رحمتی از جانب اوست. اوست که به هر کس بخواهد فرزند دختر یا پسر می‌دهد و یا برخی را عقیم می‌سازد. این آیه نشان می‌دهد که تعیین جنسیت فرزند و توانایی فرزندآوری، نشانی از قدرت و حاکمیت خداوند است و انسان در این زمینه محدودیت دارد.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، قدرت خداوند در خلقت و اداره جهان نامحدود است و تعیین جنسیت فرزندان به اراده اوست، که این امر محدودیت انسان را در مقابل قدرت مطلق الهی نشان می‌دهد.

بنابر روایت حوزه، در پرسش و پاسخ پیش رو به بررسی این نکته خواهیم پرداخت که تعیین جنسیت فرزندان به اراده خداوند وابسته است نه انسان.

پرسش:

آیا انتخاب نوع فرزند بدست انسان است؟

پاسخ اجمالی:

آیات صراحت دارد بر اینکه دختر یا پسر شدن اولاد تنها با اراده الهی است. علیرغم تمام تلاش ها حتی علوم پیشرفته عاجز از قدرت انتخاب در این مسأله اند و ناتوانی انسان در چنین مواردی نشانه مالکیت، حاکمیت و خالقیت خداوند است.

پاسخ تفصیلی:

پاسخ این سؤال را می توان با توجه به آیه ۴۹ سوره «شوری» بدست آورد. خداوند برای نشان دادن این واقعیت، که هر گونه نعمت و رحمت در این عالم از سوی او است و کسی از خود چیزی ندارد، به یک مسأله کلی و یک مصداق روشن آن اشاره کرده، می فرماید: (مالکیت و حاکمیت آسمان ها و زمین برای خدا است و هر چه بخواهد می آفریند) «للهِ مُلْکُ السَّماوَاتِ وَ الأرْضِ یَخْلُقُ مَا یَشاءُ».

نمونه روشنی از این واقعیت که هیچ کس از خود چیزی ندارد و هر چه هست از ناحیه اوست این که: (به هر کس اراده کند دختر می بخشد و به هر کس بخواهد پسر)؛ «یَهَبُ لِمَنْ یَشاءُ ءناثاً وَ یَهَبُ لِمَنْ یَشاءُ الذُّکُور» (یا اگر بخواهد پسر و دختر هر دو به آنها می دهد و هر کس را بخواهد عقیم و بی فرزند می گذارد)؛ «أَوْ یَزَوِّجُهُمْ ذُکراناً وَ إناثاً وَ یَجْعَلُ مَنْ یَشاءُ عَقِیماً».(۱)

عجب این که هیچ کس نه در زمان های گذشته، و نه امروز که علوم و دانش ها پیشرفت فراوان کرده، قدرت انتخاب در این مسأله را ندارد، و علی رغم تمام تلاش ها و کوشش ها، هنوز کسی نتوانسته است، عقیمان واقعی را فرزند ببخشد، و یا نوع فرزند را طبق تمایل انسان، تعیین کند گر چه نقش بعضی از غذاها و داروها را در افزایش احتمال تولد پسر یا دختر نمی توان انکار کرد، ولی باید دانست که اینها فقط احتمال را افزایش می دهد، و نتیجه هیچ یک قطعی نیست. و این، یک نمونه بارز از عدم توانایی انسان از یکسو و نشانه روشن از مالکیت و حاکمیت و خالقیت خداوندی از سوی دیگر است.(۲)

پی نوشت:

(۱). سوره شوری، آیه ۵۰.
(۲). گرد آوری از کتاب: تفسیر نمونه، آیت الله العظمی مکارم شیرازی، دار الکتب الإسلامیه، چاپ بیست و ششم، ج ۲۰، ص ۵۰۸.
 
منبع: آیین رحمت - سایت دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی

کد خبر 2053726

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار