به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ دکتر «حسن طاهر احمدی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت با حضور معاونان دانشگاه در سالن جلسات این اداره کل برگزارشد اظهارکرد: استان قزوین علیرغم ظرفیتهای بالا در حوزه سلامت با چالش های جدی ازجمله فرسودگی زیرساختها و بیمارستانها، کمبود تخت و پزشک متخصص مواجه است و حرفی برای گفتن ندارد که در این زمینه نیازمند حمایت مسئولان و نمایندگان هستیم.
وی افزود: اگر تا پایان سال، چهار پروژه اصلی تکمیل شود، به فعالیتم ادامه میدهم در غیر این صورت، اگر نتوانم مشکلی برای قزوین حل کنم، دلیلی برای ماندن نمیبینم.
طاهراحمدی عنوان کرد: از ۱۰بیمارستان قزوین، به جز بیمارستان ولایت و تاکستان، باقی بیمارستانها مستهلک شدند و نیاز به بازسازی دارند. مطالبه اصلی ما از مسئولین این است پیگیری کنند تا بازسازی بافت های فرسوده درمانی هرچه سریعتر انجام شود.
کمبود تخت بیمارستانی در قزوین
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطر نشان کرد: از نظر تعداد تختهای بیمارستانی نسبت به متوسط کشوری کمبود داریم که این وضعیت در شأن استان نیست. علاوه بر این، در زمینه تجهیزات هم با مشکلات زیادی مواجه هستیم و نیاز است که علاوه بر بیمارستانها، ناوگان درمانی نیز تجهیز شوند.
وی خاطرنشان کرد: تا پیش از آغاز سال جدید دو همت بدهکاری درخصوص پرداخت حقوق نیروهای شرکتی داشتیم که تاکنون حدود ۵۰۰میلیارد تومان ریال پرداخت شده است و اگر راهکاری در نظر گرفته نشود، ماهانه ۱۰۰میلیارد تومان به این بدهیها افزایش مییابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به اینکه استان قزوین در لیست سیاه جذب پزشکان قرار دارد، افزود: نزدیکی به تهران و تصوری که جامعه از درآمد چند صد میلیونی پزشکان متخصص تازهفارغالتحصیل دارد، از مهمترین علت های آن می باشد.
طاهراحمدی تصریح کرد: در زمینه پژوهش باید پیشرفت کنیم تا رتبه خود را بهبود ببخشیم. حدود ۱۰رشته تخصصی در پزشکی، ۶رشته تخصصی در دندانپزشکی و ۲دوره فلوشیپ و فوقتخصصی داریم و از میان ۶۴پژوهشکده، در رتبه بیستم می باشیم.
این مسئول با اشاره به اینکه درحوزه فرهنگی دانشجویی، ظرفیتهای قابل توجهی وجود دارد افزود: حدود ۳هزارو۲۰۰دانشجو در ۵۰رشته تحصیلی فعالیت میکنند و نزدیک به ۱۰۰دانشجو از کشورهای مختلف در دانشگاه علوم پزشکی در حال تحصیل هستند.
مشکل مسکن پزشکان در قزوین حل نشده است
طاهراحمدی خاطرنشان کرد: مشکل مسکن پزشکان در قزوین همچنان حل نشده باقی مانده است و ۲استان در این زمینه در لیست هستند که متأسفانه یکی از آنها قزوین است.
این مسئول با بیان اینکه تکمیل پروژههای نیمه تمام بهداشت و درمان در استان قزوین به ۸همت اعتبار نیاز دارد افزود: برای حل این مشکلات به تلاش و هماهنگی فرا استانی نیاز داریم تا بتوانیم پروژههای نیمهتمام را تکمیل کنیم و به متوسط کشوری برسیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهارکرد: پروژه بیمارستانی ۷۰۰تختخوابی با ۲۵درصد پیشرفت فیزیکی امروز نیازمند اعتبار سه همت برای تکمیل است.
وی ادامه داد: پروژه الحاقی بیمارستان شهیدرجایی با پیشرفت ۷۰درصدی به ۶۰۰میلیارد تومان اعتبار و پروژه جایگزین بیمارستان ۲۲بهمن با پیشرفت ۶۵درصدی به ۴۰۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
زیرساخت های آموزشی قزوین در وضعیت مطلوبی قرار ندارند
طاهراحمدی با اشاره به اینکه در زمینه کلاسهای آموزشی نیز با کمبودها مواجهیم گفت: سالانه حدود ۳۰۰دانشجوی پزشکی باید در دانشگاه علوم پزشکی قزوین پذیرش شوند، اما متاسفانه زیرساختها در وضعیت مناسبی قرار ندارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآورشد: منابع دولتی محدود است باید بخشی از اعتبار را از طریق مولدسازی تامین کنیم.
وی بیان کرد: استان قزوین با وجود حدود چهار هزار واحد صنعتی کوچک و بزرگ میتواند در این زمینه از حوزه سلامت حمایت کند و بخش قابل توجهی از این اعتبار تامین شود.
به گفته طاهراحمدی استفاده از ظرفیت خیرین حوزه سلامت و طرح نشاندار کردن مالیات از دیگر راهکارهای حل مشکلات است.
این مسئول در خصوص پرداخت معوقات مالی کادر درمان بیان کرد: هر ماه بدهی پرستاران افزایش مییابد، اما تاکنون ۴۳میلیارد تومان از این بدهیها پرداخت شده و تعداد دفعات پرداخت را از ماهی یکبار به دو یا سه بار افزایش دادهایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین همچنین مصرف الکل در استان قزوین را بیش از میانگین کشوری عنوان کرد و افزود: این موضوع نیاز به بررسی علت دارد. همچنین موضوع فروش پلاسما نیز در شورای امنیت کشور مطرح و تاکید شده ضمن حمایت از مراکز تهیه پلاسما؛ نظارتهای لازم صورت گیرد.
نظر شما