رسانه‌ها بازوان توانمند دانشگاه علوم پزشکی در ارتقاء سلامت جامعه هستند

دکتر شریفی با اشاره به اهمیت والای سلامت به عنوان بزرگترین نعمت الهی، اظهار داشت: تحقق رسالت‌های حوزه بهداشت بدون همراهی افراد نجیب و بزرگی چون خبرنگاران میسر نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین:  دکتر مهرداد شریفی، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز و رئیس مرکز بهداشت خوزستان، در نشست خبری که به مناسبت آغاز هفته سلامت برگزار شد، نقش رسانه‌ها را در ارتقاء شاخص‌های بهداشتی جامعه بی‌بدیل خواند و تأکید کرد: اصحاب رسانه همواره یار و یاور صدیق حوزه سلامت بوده‌اند.

دکتر شریفی با اشاره به اهمیت والای سلامت به عنوان بزرگترین نعمت الهی، اظهار داشت: تحقق رسالت‌های حوزه بهداشت بدون همراهی افراد نجیب و بزرگی چون خبرنگاران میسر نخواهد بود.

وی با تقدیر از نگاه سلامت‌محور رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، افزود: خوشبختانه رویکرد پیشگیرانه که اساس بهداشت است، به پشتوانه نگاه کارشناسانه و عمیق ریاست دانشگاه، در بالاترین سطوح مدیریتی تقویت شده است.

 سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز، پیشگیری را رویکردی کم‌هزینه‌تر، آسان‌تر و مؤثرتر از درمان دانست و هشدار داد: اگر در مرکز بهداشت نگاه پیشگیرانه وجود نداشته باشد، جامعه به سمت بیماری سوق پیدا می‌کند و بار سنگین درمانی بر دوش نظام سلامت تحمیل می‌شود. متأسفانه در شرایط تحریم‌های ظالمانه، پیوند شوم فقر و بیماری بیش از پیش نمایان شده و هزینه‌های بالای درمان، بیماران را فقیرتر می‌کند.

دکتر شریفی در ادامه به سه محور اصلی برنامه‌های تحول در حوزه بهداشت شهری و روستایی اشاره کرد و گفت: نخستین اولویت ما، کاهش هزینه‌های سلامت از جیب مردم است و تحقق این مهم بدون مشارکت فعال رسانه‌ها و آگاهی‌بخشی عمومی امکان‌پذیر نیست. رسانه‌ها می‌توانند با تغییر نگاه جامعه از درمان‌محوری به بهداشت‌محوری، بزرگترین خدمت را به نظام سلامت ارائه دهند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان، عدالت در سلامت را دومین محور برنامه‌ها برشمرد و با اعلام اینکه بیش از یک‌هزار واحد بهداشتی شامل خانه‌های بهداشت، پایگاه‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت با بیش از ۶ هزار پرسنل بهداشتی در دورترین نقاط استان مشغول خدمت‌رسانی هستند، این مهم را نماد عدالت در سلامت توصیف کرد.

 شریفی افزود: ارتقاء کیفیت خدمات، سومین محور مورد تأکید معاونت بهداشت دانشگاه است. وی با اشاره به بازدیدهای گسترده و تغییر رویکرد ارزیابی‌ها از کمی به کیفی، بر اهمیت همکاری بین‌بخشی در ارتقاء خدمات تأکید و ابراز امیدواری کرد که با حمایت‌های رئیس دانشگاه، معاونین، همکاران بهداشت و همراهی رسانه‌ها، اهداف انسانی، اخلاقی و الهی این حوزه محقق شود.

رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به شعار جهانی سازمان بهداشت جهانی برای هفته سلامت با عنوان "شروعی سالم، آینده‌ای امیدبخش" و شعار ملی این هفته با عنوان "سرآغازی سالم، آینده‌ای سرآمد"، از آغاز برنامه‌های هفته سلامت از دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: فردا زنگ سلامت در یکی از مدارس اهواز به صدا درخواهد آمد تا با مشارکت آموزش‌وپرورش، فرهنگ سلامت را از کودکی در خانواده‌ها نهادینه کنیم.

رئیس مرکز بهداشت استان در ادامه، روزشمار هفته سلامت را تشریح کرد و عناوین روزهای مختلف را شامل "محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم"، "سواد سلامت، مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند"، "فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت"، "ورزش همگانی، سلامت همگانی"، "مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده‌ای امیدبخش" و "نه به تصادف، آری به زندگانی" اعلام کرد.

 دکتر شریفی با ابراز نگرانی از آمارهای مربوط به دیابت، فشار خون، مصرف بالای نمک و نوشابه و مصرف پایین میوه، سبزیجات و لبنیات در استان خوزستان، بر ضرورت آموزش همگانی تأکید کرد و گفت: رسانه‌ها با افزایش سواد سلامت می‌توانند رفتارهای غلط را اصلاح و الگوهای صحیح را جایگزین کنند.

در پایان این نشست خبری، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز خواستار مطالبه‌گری رسانه‌ها در زمینه توسعه سرانه‌های ورزشی، ایجاد فضاهای ورزشی محله‌ای و مشارکت سایر سازمان‌ها در ارتقاء سلامت عمومی شد و خاطرنشان کرد: با ارتقاء سواد سلامت و نهادینه کردن فرهنگ پیشگیری، می‌توانیم شاهد جامعه‌ای سالم‌تر، پویاتر و آینده‌ای روشن‌تر برای خوزستان باشیم.

کد خبر 2052694

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار