خروج نهنگ ها از بازار دلار /خریدار طلا و سکه نایاب شد

بر اساس ادعای برخی از معامله‌گران؛ بازار ارز، طلا و سکه این روزها تقریباً از خریداران بزرگ یا همان نهنگ‌ها خالی شده و خریداران کوچک یا ماهی‌ها با نوسانات جزئی در حال نوسان‌گیری هستند.

آرمان زارعی: بازیگران بازار ارز تهران امروز، یکشنبه ۳۱ فروردین در حالی فعالیت‌کاری خود را آغاز کردند که تمایل به خرید ارز بسیار کم است. برخی از معامله‌گران معتقدند که در حال حاضر، بازار ارز با کمبود تقاضا مواجه است و اکثر آنها در حالت انتظار یا فروش قرار دارند.

به گفته دسته ای از معامله گران یکی از عواملی که در حال حاضر در بازار ارز نقش مهمی ایفا می‌کند، تأثیر خبرهای مثبت از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا است. این اخبار باعث ریسک خرید دلار شده و در نتیجه تقاضا برای ارز کاهش یافته است. به‌ویژه اینکه اخبار مثبت مذاکرات، حتی اگر به‌طور مستقیم به توافق منجر نشود، توانسته است اعتماد عمومی را در بازار بهبود بخشد. این به نوبه خود موجب شده تا برخی از سفته‌بازان که پیش‌تر به‌عنوان خریداران عمده در بازار فعالیت می‌کردند، از خرید خودداری کنند.به عقیده فعالان اقتصادی، بازار به شدت به خبرهای مذاکرات حساس شده و ممکن است هر لحظه جهت حرکتی خود را تغییر دهد.

از سوی دیگر، در حالی که بازار ارز به‌طور کلی با کمبود تقاضا روبرو است، این شرایط به کاهش بازدهی دلار در کوتاه‌مدت منجر شده است. برخی از تحلیلگران معتقدند که بازارساز به‌واسطه عرضه سنگین ارز، موفق شده سقف‌های قیمتی را شکسته و بازار را از حالت بحران نوسانی خارج کند. این عرضه سنگین از سوی بانک مرکزی و دیگر نهادهای دولتی باعث کاهش نوسانات صعودی روزانه شده است.

نهنگ‌ها دلار را رها کردند/ جولان ماهی ها در بازار ارز؟

در این بین، کاهش تقاضا در میان سفته‌بازان و حضور کم‌رنگ خریداران عمده باعث شده تا در بازار ارز، «ماهی‌ها» یا همان خریداران خرد بیشترین فعالیت را داشته باشند. این خریداران، که معمولاً در پی نوسانات کوتاه‌مدت و کوچک هستند، تنها به‌دنبال کسب سود از تغییرات قیمتی کوچک می‌باشند. در واقع، نوسان‌گیری از جانب این گروه به‌طور معمول موجب افزایش تکانه‌های قیمتی در کوتاه‌مدت می‌شود، هرچند که این تغییرات نمی‌تواند تأثیر زیادی بر روند کلی قیمت‌ها در بلندمدت بگذارد.

در ادامه، برخی از تحلیلگران بر این باورند که وضعیت فعلی بازار ارز می‌تواند مقدمه‌ای برای یک ثبات نسبی باشد. اما در صورتی که اخبار مذاکرات به سمت توافق نهایی پیش برود، احتمالاً قیمت دلار با کاهش مواجه خواهد شد، چرا که کاهش ریسک سیاسی و اقتصادی معمولاً به کاهش تقاضای ارزی منجر می‌شود. این وضعیت ممکن است به رونق سایر بازارها از جمله بازار سهام و املاک نیز منجر شود، زیرا در این حالت منابع مالی بیشتری به سمت این بازارها هدایت خواهند شد.

در عین حال، برخی دیگر از کارشناسان اقتصادی هشدار می‌دهند که به‌رغم اخبار مثبت از مذاکرات، همچنان برخی از موانع ساختاری در اقتصاد ایران وجود دارند که می‌توانند بر بازار ارز تأثیر منفی بگذارند. از جمله این موانع می‌توان به تحریم‌های باقی‌مانده، نبود توافقات کامل و وضعیت داخلی اقتصادی اشاره کرد که می‌تواند همچنان بر کاهش ارزش پول ملی و نوسانات بازار ارز تأثیرگذار باشد.

با توجه به این نکات، پیش‌بینی می‌شود که در صورت استمرار روند فعلی و در صورتی که توافقات بیشتری در مذاکرات حاصل نشود، بازار ارز در ماه‌های آتی همچنان در حالت نوسان و عدم ثبات باقی بماند. به‌ویژه در صورتی که ریسک‌های سیاسی به‌طور کامل از میان نرود، حضور «ماهی‌ها» در بازار و نوسان‌گیری آن‌ها می‌تواند به ادامه تغییرات قیمتی کوچک و ناپایدار منجر شود.

صف فروش دلار سنگین شد 

در این شرایط، قیمت دلار که در معاملات عصر روز شنبه با ۸۶ هزار تومان بسته شده بود، در بازار پشت خطی شب گذشته به حدود ۸۲ هزار و ۹۰۰ تومان کاهش یافت. صبح امروز نیز با افت ۳ هزار تومانی نسبت به قیمت بسته شده دیروز، با ۸۳ هزار تومان آغاز به کار کرد و در زمان نگارش این گزارش، ظهر امروز، در حال معامله با قیمت ۸۱ هزار تومان بود.

تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که دلار حمایت کلیدی ۸۵ هزار و ۵۰۰ تومان را از دست داده و اکنون به سمت حمایت بعدی در محدوده ۸۰ هزار و ۲۰۰ تا ۸۰ هزار و ۵۰۰ تومان در حال حرکت است. در صورت شکسته شدن این سطح، احتمال کاهش قیمت به کانال ۷۹ هزار تومان و حتی نیمه کانال ۷۷ هزار تومان وجود دارد.

این گروه از فعالان بازار پیش‌بینی می‌کنند که در کوتاه‌مدت، دلار در بازه ۸۰ هزار تا ۸۴ هزار تومان نوسان خواهد داشت. با این حال، برای بازگشت به روند صعودی، بازار به یک محرک قوی سیاسی یا اقتصادی نیاز دارد، مانند شکست مذاکرات یا افزایش نقدینگی در اقتصاد داخلی.

خریدار طلا و سکه نایاب شد!/ رمزگشایی از مرزهای مهم در بازار طلا و سکه 

امروز بازار طلا و سکه در ایران کاهش قابل توجهی در قیمت‌ها را تجربه کرده است. به نظر می‌رسد که با کاهش نرخ ارز، تقاضا برای طلا و سکه نیز کاهش یافته و این بازار با کمبود خریدار مواجه شده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی سایت اتحادیه فروشندگان طلا و سکه، قیمت هر قطعه سکه امامی در زمان نگارش این گزارش ۷۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام شده است.

برخی از فعالان بازار سکه معتقدند که اولین نقطه حمایتی در محدوده ۷۲ میلیون تومان قرار دارد. به نظر آن‌ها، این سطح یک نقطه روانی مهم است و در صورت شکسته شدن، احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ها افزایش می‌یابد. همچنین، نقطه حمایتی دوم در محدوده ۷۰ میلیون تومان قرار دارد که به عنوان حمایت کلیدی بازار شناخته می‌شود و از دست دادن آن می‌تواند آغاز یک موج فروش جدید را به همراه داشته باشد.

به گفته این فعالان، اولین نقطه مقاومتی در محدوده ۷۴ میلیون تومان است که بازگشت به این سطح نشان‌دهنده افزایش تقاضا در بازار خواهد بود. از سوی دیگر، نقطه مقاومتی دوم ۷۵میلیون  و ۵۰۰ هزار تومان است که به عنوان سقف کوتاه‌مدت اخیر شناخته می‌شود و عبور از آن می‌تواند به پایان روند اصلاحی فعلی منجر شود.

بر اساس اطلاعات موجود، قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار امروز به ۶ میلیون و ۴۳۱ هزار تومان رسیده اس ت که سبت به روز قبل نوسان کاهشی ار نشان می دهد. برخی از تحلیلگران تکنیکال اشاره کرده‌اند که سطح حمایت اول در ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار دارد و اگر بازار به این نقطه واکنش مثبت نشان دهد، احتمال افزایش تقاضا وجود دارد. همچنین، حمایت دوم در ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان تعیین شده است که این سطح به عنوان کف نوسانات اخیر و نقطه‌ای حیاتی برای حفظ روند صعودی میان‌مدت به شمار می‌آید.

از طرف دیگر، مقاومت اول در ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان  است که در هفته‌های گذشته چندین بار نتوانسته است شکسته شود و برای بازگشت به روند صعودی، عبور از این سطح ضروری است. همچنین، مقاومت دوم در ۶ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان قرار دارد که سقف ماه گذشته محسوب می‌شود و عبور از آن می‌تواند بازار را به مرحله جدیدی از رشد وارد کند.

۲۲۳۲۲۴

کد خبر 2052384

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین