آخرین وضعیت تامین آب شهرک‌های صنعتی استان سمنان

شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان در اجرای مفاد قانون تاسیس شرکت شهرک های صنعتی ایران در سال ۱۳۶۴ به عنوان یک شرکت سهامی خاص تاسیس و فعالیت خود را آغاز کرد.

 به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،این شرکت در حال حاضر تابع سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران می باشد و وظایف عمده آن عبارتند از: ایجاد، تکمیل و توسعه زیر ساخت های فیزیکی مورد نیاز برای استقرار واحدها در شهرک ها و نواحی صنعتی استان-ایجاد هماهنگی در احداث، اجرا و اداره امور شهرک‌های صنعتی و نظارت بر آن‌ها به‌منظور استفاده مطلوب از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده-ساماندهی و پشتیبانی از توسعه کارآفرینی، تأمین منابع مالی، توسعه فنآوری، بهبود روش‌های تولید، کاهش ضایعات، ارتقاء بهره‌وری و کیفیت و رعایت ضوابط زیست‌محیطی در صنایع کوچک به‌منظور رقابت‌پذیر کردن آن‌ها-ساماندهی و پشتیبانی از ایجاد پیوند مناسب بین صنایع کوچک، متوسط و بزرگ، توسعه شبکه‌ها، خوشه‌های صنعتی و توسعه مراکز اطلاع‌رسانی و تجارت الکترونیک برای آن‌ها- حمایت و پشتیبانی از تحقیقات کاربردی، توسعه‌ای و ارتقاء سطح فنآوری در واحدهای کوچک صنعتی و حمایت و پشتیبانی از انجام آموزش‌های تخصصی و برنامه‌های مربوط به ارتقاء مهارت کارکنان و داوطلبان ایجاد و توسعه صنایع کوچک است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان در گفتگو اختصاصی با خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان  گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان در حال حاضر دارای ۲۷ شهرک و ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی مصوب و حدود ۷ هزار هکتار اراضی و یک هزار و ۴۲۶ واحد صنعتی با اشتغال ۳۳ هزار و ۲۱۹ نفر در این مناطق است.

محمد رضا باقری با بیان اینکه اراضی ۲۰ شهرک، ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی در حال واگذاری است، گفت: ۳۶۰۰ قرارداد سرمایه‌گذاری در این مناطق منعقد شده و از این تعداد بالغ بر ۱۴۰۰ واحد صنعتی به بهره‌برداری رسیده و حدود ۳۰ هزار اشتغال در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سمنان ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی ادامه داد: ۱۹۶۰ طرح صنعتی از مرحله تخصیص زمین تا نصب ماشین‌آلات قرار دارند و حدود ۱۱۵۰ طرح پیشرفت فیزیکی مطلوبی دارد که بیانگر رشد صنعتی استان سمنان است.

وی،اضافه کرد: علاوه بر این، خارج از شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان، شهرک‌های صنعتی خصوصی و در لکه‌های صنعتی دیگر استان نیز عدد قابل توجهی از واحدهای صنعتی و تولیدی به کار تولید و صنعت اشتغال دارند.

باقری، با بیان اینکه استان سمنان به نسبت جمعیتش، صنعتی‌ترین استان کشور است، گفت: استان سمنان از نظر راه‌های ارتباطی وضعیت بسیار مطلوبی دارد، ضمن اینکه بهره‌مندی استان از دو فرودگاه بین‌المللی و مهمتر از آن، دسترسی استان به خط آهن، شرایط مساعدی برای سرمایه‌گذاری در این استان فراهم کرده است.

باقری، تنوع بالای مزیت‌های ارتباطی در استان را یکی از عوامل موثر در زمینه اقبال سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در بخش صنعت استان ارزیابی و اظهار کرد: در گذشته، قوانینی در کشور وضع شده که سبب شده یک تحرک بسیار خوب صنعتی در استان سمنان ایجاد شود. با وضع قانون محدودیت ایجاد صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران، شهرک‌های صنعتی در سمنان و مناطق مرکزی استان رونق بسیار بالایی گرفته است. در ادامه نیز وضع قانون محدودیت ایجاد واحدها در ۶۰ کیلومتری پایتخت به رشد و رونق بالای صنعت در شهرک‌های صنعتی متعدد ایوانکی و گرمسار در غرب استان انجامیده است.

باقری، به طرح های افتتاحی این شهرک در دهه فجر امسال اشاره کرد و گفت: چهار هزار و ۱۳۴ میلیارد ریال در قالب ۱۶ طرح عمرانی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان همزمان با دهه فجر امسال بهره‌برداری و کلنگ‌زنی شد.

وی افزود: از این تعداد ۱۵ طرح عمرانی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سمنان با هدف ارتقای زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری و افزایش زمینه‌های تولید و اشتغال در شهرک‌های صنعتی در دهه فجر افتتاح و یک طرح عمرانی نیز آغاز شد.

باقری بیان کرد: اجرای خط انتقال پساب شهری، عملیات خاکی و جدول‌گذاری، شبکه آب، فاضلاب، احداث واحدهای کارگاهی، مخزن هوایی و فیبر نوری از جمله طرح‌های افتتاحی شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سمنان در دهه فجر امسال بوده است.

به گفته وی، عملیات اجرایی طرح خط انتقال پساب از تصفیه‌خانه شهر به شهرک صنعتی سمنان آغاز ‌شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان یادآور شد: طرح‌های آماده افتتاح در دهه فجر مربوط به شهرک‌های صنعتی دامغان، سمنان، ایوانکی، آرادان، شاهرود و ناحیه صنعتی تویه‌دروار و منطقه ویژه اقتصادی سمنان بوده است.

باقری در توضیح آغاز اجرای طرح خط انتقال پساب شهری به صنایع سمنان، اظهار کرد: این طرح به عنوان بزرگ‌ترین طرح شهرک صنعتی استان، در بازه زمانی ۱۸ ماهه تعریف شد که تکمیل زودتر از موعد آن نیز دور از انتظار نیست.

باقری، افزود: این طرح با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریال آغاز شد و بازه زمانی ۱۸ ماهه برای تکمیل این طرح برای پیمانکار تعریف شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان با اشاره به جزییات اجرای این طرح خاطرنشان کرد: در مجموع ایجاد ۲۹ کیلومتر خط انتقال و یک مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی برای انتقال سه‌ونیم میلیون متر مکعب پساب در سال تعریف شد.

وی بیان کرد: بعد از تکمیل این طرح، پساب شهر سمنان جمع آوری و به جنوب شهر برای استفاده صنعت منتقل می‌شود.

باقری با تاکید بر اینکه پساب واحدهای صنعتی و خروجی فاضلاب وارد تصفیه‌خانه شهرک صنعتی سمنان می‌شود، توضیح داد: بعد از تصفیه پساب، آب به چرخه برای آبیاری فضای سبز شهرک صنعتی سمنان به مساحت ۳۰۰ هکتار بازمی‌گردد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان اضافه کرد: پساب در نقاط مختلف تا بالاترین نقطه شهرک لوله‌کشی شده و رها نمی‌شود بلکه برای آبیاری فضای سبز این شهرک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان گفت: برای تصفیه‌خانه سمنان ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعبی جدید در حال ایجاد است که ظرفیت کل تصفیه‌خانه را ۲ برابر افزایش می‌دهد و پیش‌بینی این است تا ۱۵ سال آینده جواب‌گوی نیاز صنایع در شهرک صنعتی سمنان خواهد بود.

باقری افزود: با توجه به مشکلاتی که در کمبود آب وجود دارد، یکی از راهکارهای تامین آب استفاده مجدد از پساب خود واحدها است تا پساب با تصفیه دوباره به چرخه تولید بازگردد.

وی از تامین منابع آبی به‌عنوان مهمترین ماموریت و اولویت کاری شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان نام برد و اظهار کرد: به‌دلیل خشکسالی‌های پیاپی شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان در سرجمع تامین منابع آبی، دچار مشکل هستند. کل منابع آبی در اختیار شرکت شهرک‌های صنعتی استان کمتر از یک درصد است و کل منابع آبی در اختیار بخش صنعت در استان حدود سه درصد است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان، با اشاره به چالش کم‌آبی شهرک‌های صنعتی ایوانکی و گرمسار گفت: صنعت در کنار بخش کشاورزیِ شهرستان گرمسار است و طبق برنامه ریزی‌ها مقرر شد تا صنعت نیز بتواند از سرریز منابع آبی ایجاد شده، بدون آنکه آسیبی به بخش کشاورزی وارد کند، بهره‌مند شود.

باقری افزود: برای رفع موانع تولید در منطقه غرب استان تخصیصی از آب سد نمرود در نظر گرفته شد و عملیات اجرایی خط انتقال آب هم‌راستا با طرح آب منطقه‌ای آغاز شد.

وی ادامه داد: بازچرخانی پساب در شهرک‌ها و استفاده از آب‌های نامتعارف برای بخش صنعت از جمله راهکارهایی است که شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان برای جبران بخشی کمبود منابع آبی صنعت آن را پیگیری می‌کند.

وی اضافه کرد: تخصیص پساب تهران برای منطقه غرب سمنان به ویژه شهرک صنعتی ایوانکی، با کمک استاندار سمنان و نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، از جمله اقدام‌های در دست انجام است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان با بیان اینکه آب آشامیدنی نیاز حتمی مردم است و بخش کشاورزی نیاز ضروری به آب دارد، گفت: بخش صنعت هرگز نمی‌خواهد چرخه زندگی مردم و یا بخش کشاورزی شهرستان گرمسار مختل شود، اما برای تامین آب صنایع نیز باید تلاش کرد و از تخصیص‌های لازم در حوزه صنعت استفاده شود.

باقری، از تامین آب برای واحدهای مستقر در شهرک‌ها به‌عنوان اولویت اول این شرکت نام برد و از تشکیل یک کمیته در شرکت شهرک‌های صنعتی استان خبر داد و گفت: هدف‌گذاری اصلی شرکت شهرک‌های صنعتی این استان در حوزه تامین آب، اجرای چهار پروژه بزرگ خط انتقال پساب‌ شهری در شاهرود، دامغان و سمنان و به صورت کلی غرب استان است و با اجرایی شدن این پروژه‌ها، منابع آبی افزون بر ۴۰۰ لیتر بر ثانیه برای واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی استان تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان با بیان اینکه پروژه‌های مربوط به استفاده از پساب در استان سمنان در حال پیشرفت است و پروژه دامغان به زودی افتتاح خواهد شد، افزود: امیدواریم تا هفته دولت سال آینده پروژه‌ انتقال پساب شاهرود به بهره‌برداری برسد و ۵۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آبی شهرک‌ اضافه خواهد شد.

 باقری، با بیان اینکه ظرفیت تصفیه‌خانه‌های شهرک‌های صنعتی استان ۴۵۰۰ مترمکعب بوده، گفت: اکنون معادل همین مقدار یعنی چهار هزار و پانصد مترمکعب مدول توسعه در شاهرود، سمنان و  ایوانکی در حال اجرا است.

 وی، از همکاری شرکت‌های دانش بنیان برای مدیریت بهتر منابع آبی و استفاده از فناوری‌های نوین در این زمینه دعوت کرد و گفت: ما به دنبال این هستیم که با همکاری همه دستگاه‌ها و رعایت استانداردهای زیست محیطی بتوانیم از پساب به بهترین نحو استفاده کنیم.

 باقری در ادامه سخنان خود به اهمیت همکاری و همفکری بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: باید بگویم که برای حل مشکلات موجود، نیازمند همکاری و همفکری بیشتر بین دستگاه‌ها و همه دستگاه‌های اجرایی، از جمله محیط زیست و آب، باید به عنوان همکار در کنار یکدیگر فعالیت کنند و راهکارهای اجرایی ارائه دهند.

 وی با اشاره به توفیقات شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان در ۳ سال اخیر، اظهار کرد: از سال ۱۳۶۸ که اولین شهرک صنعتی در استان راه‌اندازی شده تا سال ۱۴۰۰ در مجموع ۴۲۰ لیتر آب در هر ثانیه به شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان تخصیص یافته است اما در ۳ سال اخیر ۵۴۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آبی شهرک‌های صنعتی اضافه شد که ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آن پساب بوده است.

عضو کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، از ایجاد دیگر زیرساخت‌ها و از جمله تامین برق و انرژی به‌عنوان دیگر اولویت کاری در شرکت شهرک‌های صنعتی استان یاد کرد و با بیان اینکه عمده اقدامات تقویتی شرکت شهرک‌های صنعتی به غرب استان سمنان معطوف شده است، تاکید کرد: رشد زیر ساختی همتراز با رشد سرمایه‌گذاران در صنایع انجام نشده و این مساله نیازمند تلاش مضاعف برای توسعه زیر ساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی است.

وی با اشاره به اقدامات توسعه‌ای این شرکت در صنایع غرب استان ابراز کرد: توسعه صنایع بهره‌ور و دانش بنیان در گرمسار و ایوانکی به عنوان یک رویکرد جدی در توسعه اقتصادی استان سمنان دنبال می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان با تاکید بر اینکه صنایع از خسارت‌های بحران کم‌آبی و ناترازی انرژی بی نصیب نیستند، اضافه کرد: طرح انتقال پساب برای استفاده شهرک‌های صنعتی و احداث تصفیه خانه فاضلاب واحدهای صنعتی و احداث پست برق با همکاری شرکت برق منطقه‌ای در شهرک ایوانکی از طرح‌هایی است که برای تامین و توسعه زیرساخت‌ها در دستور کار قرار دارد.

باقری، ناترازی انرژی و کمبود سوخت جایگزین را از جمله مشکلات واحدهای تولیدی استان عنوان کرد و گفت: تعدادی از واحدهای صنعتی سمنان با هدف اجرای مدیریت مصرف برق در ساعات اوج بار، مجهز به «دیزل ژنراتور» شده‌اند، اما تهیه این دستگاه برای همه‌ واحدهای تولیدی، از جنبه هزینه‌ای، مقدور نیست. از طرفی واحد ها برای استفاده از این دیزل نیازمند سوخت جایگزین هستند که در مقاطعی با مشکلاتی در این حوزه مواجه هستند و این دستگاه ها هم تا زمان مشخصی جوابگو هست و اگر زمان قطعی برق افزایش یابد دیزل هم پاسخگوی نیاز واحد ها نیست.

به گفته باقری، موضوع ناترازی انرژی مسئله ای کشوری و مختص استان نیست و مسئولان استان نیز به دنبال کاهش فشار بر روی صنایع هستند و شرکت های برق و گاز هم تا جایی که امکان داشته همکار و همیار واحد ها بوده اند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان، با عذرخواهی از بخش صنعت بابت قطعی‌های مکرر برق، گفت: ۳۰۰ هکتار زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی مهیاست و امکان تولید ۳۷۰ مگاوات انرژی خورشیدی در این استان وجود دارد.

 باقری افزود: برای احداث نیروگاه خورشیدی درخواست واگذاری ۵۶۰ هکتار زمین ثبت شد.

به گفته وی، واحدهای صنعتی که بیش از یک مگاوات مصرف برق دارند باید بخشی از درآمد خود را برای سرمایه‌گذاری در تولید برق هزینه کنند و انتظار می‌رود بخشی از سهمیه نیروگاه‌های برق از نیروگاه شهید باکری سمنان به بخش صنعت سمنان اختصاص یابد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان همچنین از عقد قرارداد اجرای طرح رمپ ورودی و خروجی منطقه ویژه اقتصادی این شهر به ارزش ۲۵۰ میلیارد ریال خبر داد و افزود : مدت زمان اجرای این طرح عمرانی شامل زیرسازی، آسفالت، جدول و احداث پل، ۱۲ ماه پیش‌بینی شده است.

وی خاطرنشان کرد: پس از اجرا و تکمیل این طرح تردد وسایل نقلیه که مقصدشان منطقه ویژه اقتصادی سمنان است، می‌توانند با ایمنی کامل از این رمپ تردد کنند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان تصریح کرد: طرح‌های عمرانی و زیربنایی همچون خط انتقال پساب، دیوارکشی، حصارکشی و احداث اورژانس در منطقه ویژه اقتصادی سمنان در حال اجرا است.

منطقه ویژه اقتصادی سمنان دارای یک‌هزار و ۱۷ هکتار مساحت است که در گام نخست ۱۷۸ هکتار زمین صنعتی عملیاتی شد و هفت قرارداد حق انتفاع و بهره‌برداری با سرمایه‌گذاران به مساحت ۲۵ هکتار در آن منعقد شده است.

باقری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اقدامات شرکت شهرک‌ها برای تامین خودرو آتش نشانی، اظهار داشت: شرکت شهرک‌های صنعتی وظیفه ساخت آشیانه و تامین خودروهای آتش نشانی را بر عهده دارد که تقریبا در ۸ شهرک استان اقدامات لازم انجام و خودروهای آتش‌نشانی هم در اختیار داریم.

وی افزود: در خصوص شهرک صنعتی سمنان باید اعلام کنم در سنوات قبل و در سال ۷۵ قراردادی بین شهرداری و مدیران وقت شرکت شهرک‌های صنعتی منعقد و هزینه‌هایی هم پرداخت شده بود که  شهرداری خدمات را انجام دهد و تابلوی آتش نشانی شهرداری سمنان هم نصب شده بود ولی اخیرا مباحثی پیش آمده   که با ورود استاندار در حال رایزنی برای رفع این مشکل و ادامه تعامل هستیم.

باقری، از فعال سازی ایستگاه شماره دو آتش نشانی شهرک صنعتی سمنان خبر داد و گفت: در حال حاضر پیمانکار این ایستگاه انتخاب و در حال راهبری و ارائه خدمات است.

وی اضافه کرد: تکمیل پل روگذر شهرک صنعتی، گرفتن کد گمرکی منطقه ویژه اقتصادی، تحویل پست برق شهرک صنعتی دامغان، و رفع مشکلات اسناد مالکیت تک برگی همه شهرک‌های صنعتی، از جمله تلاش‌های شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان است.

وی بیان کرد: ساخت ۷۶ واحد کارگاهی، ایجاد و توسعه خطوط ریلی در بخش خصوصی و امضای قرارداد انتقال پساب شهری به شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان، دامغان، شاهرود و منطقه ویژه اقتصادی سمنان، از دیگر تلاش‌های شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان گفت: اعتبارات این شرکت در راستای تقویت زیرساخت‌های حمایت از تولید به ۱۰ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۳ افزایش یافت که ۸۰ درصد این اعتبار در بخش تامین زیرساخت‌ها از جمله آب، برق و گاز هزینه می‌شود.

» گفتگو از علیرضا عربی (خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان)

کد خبر 2029842

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =