وزیر خارجه ترامپ سوگند خورد/ اولین مواضع روبیو به رابطه با ایران، روسیه و کره شمالی

مارکو روبیو وزیر خارجه جدید آمریکا که پس از سوگند دونالد ترامپ چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور، از مجلس سنا رای اعتماد گرفت، روز سه شنبه به وقت محلی سوگند یاد کرد تا جانشین آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت دموکرات بایدن برای چهار سال آینده شود.

به گزارش خبرآنلاین، مارکو روبیو وزیر خارجه جدید آمریکا در اظهاراتی در مقابل کمیته روابط خارجی سنا درباره اولویت های وزارت خارجه این کشور در دوره ریاست جمهوری ترامپ با بیان اینکه اولویت خود آمریکا خواهد بود، مدعی شده است: «در مسکو، در تهران، در پیونگ یانگ، دیکتاتورها - دولت های سرکش - اکنون هرج و مرج و بی ثباتی را گسترش می دهند و با گروه های تروریستی افراطی همسو می شوند و از آنها حمایت مالی می کنند، و سپس پشت حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل یا تهدیدات جنگ هسته ای پنهان می شوند.»

به گزارش ایرنا، دیپلمات ارشد دولت ترامپ در این اظهارات که وزارت خارجه آمریکا آن را منتشر کرده، افزوده است: نظم جهانی پس از جنگ نه تنها منسوخ شده است، بلکه اکنون سلاحی است که علیه ما استفاده می شود.

روبیو همچنین ادعا کرده است: «چهار سال پیش، من معتقدم که ما خطوط کلی را در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ مشاهده کردیم. قدرت آمریکا یک عامل بازدارنده برای دشمنان ما بود و به ما اهرمی در دیپلماسی داد. هیچ جنگ جدیدی وجود نداشت. داعش متلاشی شد، (سردار قاسم) سلیمانی کشته شد (به دستور ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری او به شهادت رسید) ، پیمان تاریخی ابراهیم (پیمان صلح سازش با اسرائیل) متولد شد و آمریکایی‌ها در نتیجه امن‌تر بودند.»

وزیر خارجه جدید آمریکا معتقد است: اکنون ترامپ با یک دستور غیرقابل انکار از رای دهندگان به قدرت بازگشته است. آنها یک آمریکای قوی می خواهند – یک آمریکایی قوی که در جهان مشارکت داشته باشد، اما با هدف روشنی برای ترویج صلح در خارج، و امنیت و رفاه در داخل هدایت شود.

روبیو مدعی شده است: اما در نهایت، تحت رهبری رئیس‌جمهور ترامپ، اولویت اصلی وزارت امور خارجه ایالات متحده، خود ایالات متحده خواهد بود. راهنمایی او برای اجرای سیاست خارجی ما روشن است. هر دلار که هزینه می‌کنیم، هر برنامه‌ای که تأمین مالی می‌کنیم، هر سیاستی که دنبال می‌کنیم باید با پاسخ به یکی از این سه سوال توجیه شود: آیا این آمریکا را ایمن‌تر می‌کند؟ آیا این آمریکا را قوی‌تر می‌کند؟ آیا این آمریکا را مرفه‌تر می‌کند؟

او ادامه داده است: تحت رهبری رئیس‌جمهور ترامپ، دلارهای مالیات‌دهندگان آمریکایی همیشه به طور خردمندانه هزینه خواهند شد و قدرت ما همیشه با دقت و در راستای بهترین منافع آمریکا و آمریکایی‌ها به کار گرفته خواهد شد، پیش از هر چیز دیگری.

روبیو در عین حال تاکید کرده است: محتاط بودن در اجرای سیاست خارجی، ترک ارزش‌های ما نیست. این یک درک عقلانی است که در حالی که ما هنوز ثروتمندترین و قدرتمندترین کشور روی زمین هستیم، ثروت ما هرگز نامحدود نبوده است و قدرت ما هیچ‌گاه نامتناهی نبوده است. و قرار دادن منافع ملی اصلی خود در اولویت، انزواطلبی نیست؛ این درک عقلانی است که یک سیاست خارجی که بر اساس منافع ملی ما متمرکز است، یک یادگار منسوخ نیست. از زمان ظهور دولت ملت مدرن بیش از دو قرن پیش، کشورها بر اساس آنچه که می‌پندارند منافع ملی آن‌ها است، عمل کرده‌اند – این اصل است، نه استثنا. و برای کشور ما، قرار دادن منافع آمریکا و آمریکایی‌ها در اولویت بیش از هر زمان دیگر اهمیت دارد و ضروری است.

او همچنین با اشاره به تاریخ ایالات متحده آمریکا گفته است: از پیروزمندی پایان جنگ سرد طولانی، یک اجماع دو حزبی پدید آمد، و این اجماع این بود که ما به پایان تاریخ رسیده ایم و اکنون همه کشورهای جهان به عضویت کشورهای دموکراتیک تحت رهبری غرب در می آیند و سیاست خارجی که باید در خدمت منافع ملی باشد اکنون می تواند با سیاستی که در خدمت نظم جهانی لیبرال باشد جایگزین شود و اینکه تمام بشریت اکنون مقدر شده است که حاکمیت ملی و هویت ملی را کنار بگذارد و در عوض تبدیل به یک خانواده انسانی و شهروندان جهان شود. این فقط یک خیال نبود اکنون می دانیم که این یک توهم خطرناک بود.

به گفته روبیو، «تعهد به تجارت آزاد و بدون محدودیت به بهای اقتصاد ملی ما، طبقه متوسط را کوچک کرد، طبقه کارگر را در بحران قرار داد، ظرفیت صنعتی ما را از بین برد و زنجیره های تامین حیاتی را به دست مخالفان و رقبا سوق داد. تاکید غیرمنطقی برای حداکثر آزادی جابجایی مردم منجر به یک بحران تاریخی مهاجرت جمعی شده است.»

وزیر خارجه ترامپ معتقد است: در سراسر غرب، دولت ها اکنون مخالفان سیاسی داخلی را سانسور و حتی محاکمه می کنند. در همین حال، افراطی ها آشکارا در خیابان‌ها راهپیمایی می‌کنند و متأسفانه وسایل نقلیه را به مردم ما می‌زنند. در حالی که آمریکا غالباً نظم جهانی را بالاتر از منافع ملی اصلی خود قرار می‌دهد، سایر کشورها همچنان به رفتاری که همیشه انجام می‌دهند، ادامه داده اند.

او همچنین گفته است: در حالی که آمریکا غالباً نظم جهانی را بالاتر از منافع ملی اصلی ما قرار می‌دهد، سایر کشورها به همان روشی عمل می‌کنند که ملت‌ها همیشه عمل کرده‌اند و همیشه خواهند کرد: آنها بهترین منافع خود را می خواهند. ما از ورود حزب کمونیست چین به نظم جهانی استقبال کردیم و آنها از همه مزایای آن استفاده کردند و همه تعهدات و مسئولیت های آن را نادیده گرفتند.

مارکو روبیو اولین مقام بلندپایه کابینه ترامپ است که از سنا رای اعتماد گرفت.

رای اکثریت دو حزبی (دموکرات ها و جمهوریخواهان)  ۹۹ بر صفر بود و هیچ سناتوری به روبیو رای منفی نداد. نامزدی روبیو به عنوان وزیر امور خارجه با حمایت شدید دموکرات های سنا مواجه شد، به‌طوری که بسیاری از آنها همکار خود را برای این نقش بسیار واجد شرایط دانستند.

روبیو از سال ۲۰۱۱ به عنوان سناتور جمهوری‌خواه از فلوریدا خدمت کرده است و نامزدی او حمایت زیادی از سوی چندین دموکرات سنا به همراه داشت که او را برای این نقش بسیار واجد شرایط دانستند.

روبیو در سال‌های اخیر در یک چرخش سیاسی سریع، از مخالف ترامپ به هم‌پیمان او تبدیل شد و حالا او نقش کلیدی به عنوان یک مقام بلندپایه در دولت جدید ترامپ ایفا خواهد کرد.

 روبیو ۵۳ ساله که یکی از اعضای کمیته روابط خارجی و به طور همزمان عضو ارشد کمیته اطلاعات سنای ایالات متحده بوده است، سیاستمداری در عرصه سیاست خارجی است که به دلیل رویکرد تهاجمی خود نسبت به چین شهرت دارد.

روبیو  اولین شهروند لاتین‌تبار است که در مقام وزارت امور خارجه آمریکا قرار می‌گیرد. او به دلیل رویکرد سرسختانه‌ در عرصه سیاست خارجی مشهور است و از مواضع سرسختانه در قبال چین، کوبا و ایران دفاع می‌کند. او از مخالفان توافق هسته‌ای با ایران (برجام) و رفع تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است.

این سناتور تندروی آمریکایی، با تکرار ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن مدعی شده است که ایران به دلیل  «حمایت از تروریسم» و «کارنامه حقوق بشری» هرگز نباید اجازه پیدا کند تا به سلاح هسته‌ای دست یابد. این در حالی است که سازمان های اطلاعاتی آمریکا نیز اعلام کرده اند که تهران سوی ساخت سلاح هسته ای حرکت نمی کند.

روبیو که در رقابت‌های مقدماتی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا رقیب ترامپ بود، در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری این کشور به یکی از وفادارترین اعضای کارزار انتخاباتی رئیس جمهور منتخب آمریکا تبدیل شد.

این سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا جایگزین آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت دموکرات جو بایدن شد و یکی از ۱۵ سناتور جمهوریخواهی است که با اختصاص بسته کمک نظامی ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین مخالفت کرد.

به گفته تحلیلگران سیاسی، روبیو هرچند طرفدار نظریه انزواگرایی در عرصه سیاست خارجی آمریکا نیست اما انتخابش به عنوان وزیر خارجه دولت جدید آمریکا نشان‌دهنده تغییری جدی در رویکرد واشنگتن در قبال چالش‌های بین‌المللی باشد.

310310

کد خبر 2014006

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =