ایران - ترکیه و افزایش تبادلات فرهنگی و هنری

رئیس جهاد دانشگاهی هنر با تاکید بر افزایش تبادلات فرهنگی و هنری میان ایران و ترکیه، گفت: تبادل تجربه‌ها، ایده‌ها و طرح‌های مشترک می‌تواند به غنای فرهنگی هر دو کشور کمک شایانی نماید؛ به ویژه در سال ۲۰۲۵ که سال فرهنگی ایران و ترکیه نام‌گذاری شده است. 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه خوشنویسی اشعار مولانا که روز ۲۴ دی‌ماه با نمایش آثاری از هنر خوشنویسی، تذهیب و نگارگری برگزار شد، امین مختاری ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت علی (ع)، با قرائت بیانیه‌ای تأکید کرد: این نهاد هدف‌گذاری ویژه‌ای برای معرفی فرهنگ و هنر ایرانی-اسلامی در سطح بین‌المللی دارد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: از مهم‌ترین اولویت‌های جهاددانشگاهی در حوزه هنر، حمایت از توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و ایجاد مسیرهایی دوجانبه برای شکوفایی این مهم است. 

مختاری همچنین اظهار کرد: این نمایشگاه فرصتی ارزشمند برای نمایش هنر خوشنویسی ایرانی و معرفی اشعار جاودانه مولانا، شاعر و عارف بزرگ ایرانی به جهانیان است.

وی افزود: این رویداد می‌تواند به عنوان نقطه‌ای برای گسترش تبادلات فرهنگی و هنری میان ایران و ترکیه عمل کرده و زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتر میان دو کشور در حوزه فرهنگ و هنر باشد. 

به گفته مختاری، جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی و غیردولتی پیشرو است که در حوزه‌های فرهنگ، پژوهش و آموزش فعالیت می‌کند. واحد هنر این نهاد همواره کوشیده است بستری پویا و خلاق برای پرورش استعدادهای هنری و امکان رشد و شکوفایی فراهم آورد.

ایران - ترکیه و افزایش تبادلات فرهنگی و هنری

وی افزود: نمایشگاه حاضر، ثمره‌ ماه‌ها تلاش خستگی‌ناپذیر هنرمندان دانش‌آموخته واحد هنر جهاددانشگاهی است که با عشق و تعهد توانسته‌اند اشعار جاودانه مولانا، شاعر و عارف بزرگ ایرانی، را در قالب هنر خوشنویسی ایرانی به زیباترین شکل ممکن به تصویر بکشند. از میان بیش از ۱۰۰ اثر ارزشمند، ۴۰ اثر منتخب در سبک‌های نستعلیق، شکسته‌نستعلیق، نقاشی‌خط، سیاه‌مشق و نگارگری، امروز در معرض دید شما قرار گرفته است. این آثار نشان‌دهنده عمق پیوند عرفان ایرانی و هنر اسلامی و همچنین توانایی بالای هنرمندان ما در بهره‌گیری از سبک‌ها و تکنیک‌های مختلف است. 

مختاری تاکید کرد: این رویداد نه تنها فرصتی برای معرفی هنر خوشنویسی ایرانی و اشعار عرفانی مولانا است، بلکه می‌تواند نقطه‌ای برای آغاز تبادلات فرهنگی و هنری بیشتر میان ایران و ترکیه باشد. در همین راستا، جهاددانشگاهی آمادگی خود را برای گسترش همکاری‌های دوجانبه با دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبا آنکارا اعلام می‌کند. ما معتقدیم که تبادل تجربه‌ها، ایده‌ها و طرح‌های مشترک می‌تواند به غنای فرهنگی هر دو کشور کمک شایانی نماید؛ به ویژه در سال ۲۰۲۵ که سال فرهنگی ایران و ترکیه نامگذاری شده است. 

در ادامه این مراسم سید قاسم ناظمی _ رایزن فرهنگی ایران در ترکیه _ نیز با تأکید بر اهمیت روابط فرهنگی میان ایران و ترکیه، بیان کرد: یکی از حوزه‌های مهم و تأثیرگذار برای تقویت این روابط، حوزه هنر است. در این زمینه، ایران و ترکیه اشتراکات فراوانی دارند، به‌ویژه در هنرهایی همچون خوشنویسی، تذهیب، نگارگری و سایر هنرهای سنتی. برگزاری این نمایشگاه، که به همت جهاد دانشگاهی هنر و با همکاری دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا صورت گرفته است، جلوه‌ای روشن از این همکاری‌های ارزشمند فرهنگی است. 

وی افزود: امیدواریم این تعاملات فرهنگی میان دو کشور با طراحی دقیق برنامه‌ها و برگزاری رویدادهای مشترک، در سال‌های آینده نیز در ایران و ترکیه ادامه پیدا کند و زمینه‌ساز ارتقای روابط فرهنگی و هنری بین دو ملت شود. 

ایران - ترکیه و افزایش تبادلات فرهنگی و هنری

همچنین پروفسور دمیرچی _ معاون دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا _ ضمن خوشامدگویی به هیئت اعزامی جهاد دانشگاهی، رایزن فرهنگی و نمایندگان سفارت ایران در ترکیه، اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی این دانشگاه تربیت آکادمیک هنرمندان است. در همین راستا، برگزاری رویدادهایی مانند نمایشگاه حاضر نیز جزو برنامه‌ها و اولویت‌های مکمل این مسیر به شمار می‌آید. 

وی با قدردانی از هنرمندان جهاد دانشگاهی، افزود: از شما سپاسگزارم که دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا را برای برگزاری نمایشگاه خوشنویسی آثار مولانا انتخاب کردید و این فرصت را فراهم ساختید تا شاهد این آثار ارزشمند باشیم. 

پروفسور دمیرچی همچنین ابراز امیدواری کرد که برگزاری چنین رویدادهایی در بازه‌های زمانی نزدیک‌ ادامه یابد و این تعاملات هنری میان دو کشور توسعه پیدا کند. 

بنابر اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی هنر نمایشگاه شامل ۴۰ اثر از ۱۶ خوشنویس برجسته با درجات فوق ممتاز و استادی در خطوط نستعلیق، شکسته و شکسته نستعلیق، به همراه هنرمندان ممتاز در زمینه نگارگری و تذهیب است که همگی در مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت جهاد دانشگاهی هنر پرورش یافته‌اند. این آثار، که تحت سرپرستی و مشاوره هنری استاد حمیدرضا جمشیدی خلق شده‌اند، در طی بیش از شش ماه با دقت و ظرافت به رشته تحریر درآمده‌اند.

فضای نمایشگاه با عطری ویژه به نام «مولانا» که به ابتکار جهاد دانشگاهی هنر طراحی و تولید شده، عطرآگین شده است. این عطر که با الهام از رایحه‌های لطیف و آرام‌بخش خلق شده، تجسمی از عمق معنویت و عرفان اشعار مولانا را در فضای نمایشگاه به ارمغان آورده است. رایحه این عطر، که به‌طور ویژه برای این رویداد طراحی شده، به‌گونه‌ای هنرمندانه حس آرامش و تمرکز را در بازدیدکنندگان برمی‌انگیزد و فضایی روحانی و هماهنگ با حال و هوای آثار خوشنویسی و اشعار عرفانی مولانا ایجاد می‌کند.

علاوه بر این، گزیده‌ای از اشعار عارفانه مولانا به زبان‌های فارسی و ترکیه استانبولی، همراه با موسیقی آرام‌بخش و دل‌نشین، در فضای نمایشگاه پخش می‌شود. این ترکیب هنری، مخاطبان را به سفری معنوی و درونی در ژرفای اندیشه‌ها و پیام‌های عرفانی این شاعر بزرگ دعوت می‌کند. این مهم، فضایی بی‌بدیل و خاطره‌انگیز خلق کرده و تجربه‌ای متفاوت از یک نمایشگاه هنری را برای بازدیدکنندگان رقم می‌زند؛ تا مخاطبان، علاوه بر مشاهده و تحسین آثار خوشنویسی، با عمق احساسات و مفاهیم اشعار مولانا پیوندی عمیق‌تر برقرار کنند. چنین فضایی به‌خوبی روح هنر و عرفان ایرانی _ اسلامی را منعکس کرده و نمایشگاهی به‌یادماندنی و تاثیرگذار پدید می‌آورد. 

ایران - ترکیه و افزایش تبادلات فرهنگی و هنری

نمایشگاه خوشنویسی اشعار مولانا به همت جهاد دانشگاهی هنر و مشارکت و حمایت‌های مادی و معنوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی و رایزنی فرهنگی ایران در ترکیه و به میزبانی دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا از ۲۴ تا ۲۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ (۱۳ تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵) در کشور ترکیه برگزار می‌شود.

۲۴۴

کد خبر 2010582

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =