سلول‌های بنیادی ۸۰ نوع بیماری را درمان می‌کند

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان گفت: پتانسیل درمان ۸۰نوع بیماری ازجمله انواع سرطان‌ها، تالاسمی و نقص ایمنی توسط سلول‌های بنیادی وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «مرتضی ضرابی» مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات جهاد دانشگاهی استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: شرکت «فناوری بن‌یاخته‌های رویان» با همت مرحوم کاظمی آشتیانی در سال ۱۳۸۴ با هدف تامین سلول های بنیادی مورد نیاز مراکز پیوند راه اندازی شد.

وی با بیان اینکه این شرکت دارای ۴۵دفتر نمایندگی در سراسر کشور است گفت: در قزوین یک نمایندگی وجود دارد و از سال ۱۳۹۳ که مرکز خون بند ناف در قزوین راه اندازی شد تا به امروز ۵هزار نمونه خون در شهر قزوین به عنوان یک مرکز فعال در کشور ذخیره سازی شده است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان با اشاره به اینکه پتانسیل درمان ۸۰نوع بیماری توسط سلول‌های بنیادی وجود دارد عنوان کرد:  تا امروز ۱۴بیمار دارای انواع سرطان خون، پنج بیمار دارای انمی آپلاستیک، پنج بیمار تالاسمی، دو بیمار انمی فانکونی، پنج بیمار دارای نقص ایمنی، ۵۰بیمار فلج مغزی و سه بیمار اوتیسم با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بند ناف پیوند و درمان شده است.

وی توضیح داد: سلول های بنیادی شامل دو نوع سلول های بنیادی غیرخونساز( مزانشیمی) و سلول بنیادی خونساز است و باید همزمان دو ویژگی خود نوزایی و تمایز و تخصصی شدن را داشته باشند.

ضرابی یادآورشد: سلول های خونساز در انواع سرطان های خون، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی و کم خونی مادرزادی کاربرد دارند همچنین سلول های غیرخونساز در افراد مبتلا به فلج مغزی و اوتیسم، آرتروز قلبی کاربرد دارد.

این مسئول اضافه کرد: ذخیره‌سازی خون بندناف روشی بسیار ساده و مهم است که بین سه تا پنج دقیقه پس از زایمان فرصت طلایی است تا خون بندناف جمع‌آوری شود.

ذخیره سازی بیش از۲۳۰هزار نمونه خون بندناف در کشور

مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان با اشاره به اینکه خون بند ناف قابلیت ذخیره سازی تا ۳۰سال را دارد گفت: در بانک خصوصی خون بند ناف تاکنون ۵هزار نمونه و در بانک دولتی خون بندناف بالغ بر ۲۳۰هزار نمونه خون بندناف در کشور ذخیره‌سازی شده که ایران بزرگترین بانک خون بند ناف در خاورمیانه است.

ضرابی افزود: یازده میلیون تومان هزینه ذخیره سازی در بانک خون است که از طریق بانک‌های قرض الحسنه امکان قسطی کردن وجود دارد و خانواده ها می‌توانند از این ذخیره سازی استفاده کنند.

وی بااشاره به امکانات دیگر بانک سلول های بنیادی بیان کرد: در سلول‌های پالپ دندان شیری که یکی از بانک‌های سلول‌های بنیادی جهاد دانشگاهی است، پتانسیل درمانی بالقوه و امکان ذخیره دندان شیری (سالم) در کودکان ۵ تا ۱۲ سال و دندان عقل (سالم )ترجیحاً افراد زیر ۲۵ سال وجود دارد.

انجام بیش از ۴۰۰ کارآزمایی بالینی

مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان با اشاره به انجام بیش از ۴۰۰ کارآزمایی بالینی با خون و بافت بند ناف در دنیا افزود: این کارآزمایی بر روی بیماری‌های اوتیسم، ناهنجاری قلبی و در اطفال نیز کارآزمایی بالینی از جمله روی فلج مغزی، ناهنجاری‌های قلبی و در بالغین نیز روی بیماری‌هایی نظیر ام اس، آلزایمر، پارکینسون و سکته‌های مغزی در دنیا در حال انجام است.

وی با بیان اینکه کارآزمایی بالینی بیماری فلج مغزی در سال جاری شروع شده و دارای سه فاز است افزود: کارآزمایی بالینی بیماری اوتیسم و آرتروز در سال ۱۴۰۱ و بیماری ALS در سال ۱۴۰۲ انجام شد که تا سه سال آینده نتایج آن اعلام خواهد شد.

سلول‌های بنیادی ۸۰ نوع بیماری را درمان می‌کند

دخیره بیش از ۴هزارو ۵۰۰ نمونه خون بندناف در قزوین

«فاطمه دولتخواه» مدیر بانک خون‌ بندناف جهاد دانشگاهی قزوین در ادامه اظهارکرد: نمایندگی شرکت بن یاخته های رویان در استان قزوین از خرداد ماه۱۳۹۳ شروع به کار کرده و تا کنون بیش از ۴هزارو ۵۰۰ نمونه خون بندناف ذخیره شده است.

وی افزود: در قزوین مرکز پیوند نداریم و اغلب خانواده ها مراحل درمان را در استانهای دیگر به ویژه تهران طی می کنند.

دولتخواه عنوان کرد: به طور میانگین تقریباً ۱۰درصد موالد شهری شهر قزوین، ذخیره سازی خون بند ناف را انجام می دهند.

مدیر بانک خون‌ بندناف جهاد دانشگاهی قزوین تصریح کرد: بزرگترین چالش ما عدم آگاهی خانواده ها است و سعی کردیم از طریق پزشکان متخصص زنان و جامعه پزشکی در این زمینه اطلاع رسانی لازم انجام شود.

46

کد خبر 2003443

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =