به گزارش خبرآنلاین، این درحالی است که نگهداری از حیوان وحشی در خانه ممنوع است مگر گونههایی که از طبیعت جدا شده و امکان بازگرداندن آنها به هیچ وجه به طبیعت وجود ندارد که حتی این موارد هم باید تحت نظارت در باغ وحشها و مراکزمجاز نگهداری محافظت شوند. سوال اینجاست که چرا محیط نسبت به انتشار این دست ویدیوها در صفحات پربازدید سکوت کرده و واکنشی نشان نمیدهد؟
ایسکا نیوز در خبری نوشت:نگهداری از حیوانات وحشی میتواند تبعات متعددی داشته باشند. ایمان معماریان؛ دامپزشک و کارشناس حیات وحش در این خصوص به ایسکانیوزگفت: نگهداری از گونههای حیوان حیات وحش در خانه میتواند مشکلات متعددی داشته باشد. یکی از اصلیترین مشکلات، آسیبهایی است که به جمعیت طبیعی آنها در طبیعت وارد میشود. جدا کردن آنها از طبیعت باعث میشود که جمعیتشان کم شود و توانایی تولیدمثل را از دست بدهند.
وی افزود: علاوه بر این بیماریهای مشترکی میان انسان و حیوان وجود دارد و بیشتر این حیوانات به صورت قاچاق وارد میشوند و میتوانند بیماریهایی به انسان منتقل کنند و در مقابل از انسان هم بیماری بگیرند که بعضی از آنها میتواند خطرناک باشد و مشکلات جدی ایجاد کند.
این کارشناس حیات وحش عنوان کرد: تعارض میان انسان و حیات وحش در این شرایط بیشتر میشود زیرا هر لحظه امکان دارد که این حیوان از محیط خانه فرار کرده و وارد محیط شهری شود. حضور حیوان حیات وحش در محیط شهری باعث ترس مردم میشود و ممکن است که مردم به حیوان آسیب بزنند. علاوه بر این مردم دید بدی نسبت به حیات وحش خواهند داشت زیرا احساس میکنند که ممکن است خطرناک باشند.
وی با اشاره به اینکه قوانین و نظارت کافی درخصوص نگهداری حیوانات حیات وحش در خانه در ایران وجود ندارد، بیان کرد: تمام این موارد و مهمتر از همه آسیبی که به جمعیت این حیوانات در حیات وحش وارد میشود باعث شده که در دنیا اجازه نگهداری حیوانات حیات وحش در خانه را ندهند. در ایران هم قوانینی مبنی بر این داریم اما متاسفانه هم خود قانون کافی نیست و هم نظارت اجرایی درستی وجود ندارد. بعضا برخی افراد با کمک روابطی که دارند، اجازه میگیرند که برخی حیوانات را به صورت خصوصی در خانه نگهداری کنند و شاید این کار احساس قدرت به فرد میدهد که به جای حیوانات خانگی معمول شیر و ببر و پلنگ نگه میدارد. این افراد که در ایران هم تعدادشان کم نیست با استفاده از روابط، مجوزهای اختصاصی میگیرند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این تصور درست است که با نگهداری حیوان حیات وحش از زمانی که کوچک است، این حیوان را اهلی میکند یا خیر، توضیح داد: تعریفی که از اهلی و وحشی جا افتاده، اشتباه است. اهلی از ترجمه کلمه domesticated و وحشی از ترجمه کلمه wildlife وارد فارسی شده است و اهلی به حیواناتی گفته میشود که با دستکاریهای ژنتیکی و انتخابهای مصنوعی انسان تغییر پیدا کردهاند و تبدیل به حیوان دیگری شدهاند که برای انسان سود داشته باشند و اینها حیوانات طبیعی نیستند که بتوانند در حیات وحش زندگی کنند. حیوانات حیات وحش در اثر میلیونها سال تکامل در زیستگاه طبیعی خود به وجود آمده و در چرخههای زیستی متعادلی زندگی میکنند.
معماریان توضیح داد: اگر انسان اینها را رام هم کند، تبدیل به حیوان اهلی نخواهند شد. البته مراحل رام کردن هم در بسیاری از حیوانات با خشونت بسیار زیاد همراه است و از کوچکی از مادر جدا میشوند و مشکلات تغذیهای پیدا میکنند. به هر حال ممکن است که بعد از رام شدن هم خطرات جدی داشته باشند و اذیتهایی که این مدت برای رام شدن تحمل کردهاند را جبران کنند.
به گزارش ایسکانیوز، علاوه بر موضوع نگهداری حیوانات بزرگ و خطرناک مانند شیر و پلنگ و مار و غیره بسیاری از حیوانات کوچکی مانند سنجاب و لاکپشت نگهداری میکنند درحالی که نمیدانند این گونهها در دسته حیوانات خانگی نیستند و نگهداری از آنها میتواند به زندگی این گونه در محیط طبیعی آسیب بزند. از طرفی با افزایش خرید و فروش این حیوانات قاچاقچیان هم ترغیب میشوند که برای سود بیشتر این حیوانات را از طبیعت جدا کنند. علاوه بر این محیط خانه مناسب نگهداری این حیوانات نیست و ممکن است عوارض متعددی برای سلامتی صاحب حیوان و یا خود حیوان به بار بیاورد.
۲۳۳۲۱۷
نظر شما