بهروز زارع - با نگاهی به تاریخچه مدیریت کلان دراستان خوزستان مشاهده میشود مدیران ما آنقدر که درگیر طرح های مطالعاتی بوده و هستند درگیر اجرای پروژه ها نبوده و نیستند . مدیران ما باید بپذیرند در یک استان با ظرفیت های بالقوه و بالفعل فراوانی زندگی می کنند اما روش های مدیریت منابع آنها بنحوی است که گویی ظرفیت های کاری خود را در این استان نمیشناسند و با انها غریبه هستند.
اگر سری به بایگانی طرح های مطالعاتی در ادارات دولتی مختلف در مرکز و سایر شهرستان های استان خوزستان بزنید متوجه حجم بسیار بالای طرح های مطالعاتی خواهید شد که در حال خاک خوردن هستند.
ما در این برهه حساس فارغ از سرمایه گذار یا مدیر دولتی، نیازمند افرادی هستیم که بتواند در نقش یک تمام کننده ، بازی خیره کننده ای را از خود نشان داده تا مردم نیز با دیدن عملکرد آنها ،تغییرات را مشاهده کرده و رضایت نسبی آنها تامین گردد.
نرخ بالای زنان سرپرست خانوار و افزایش افراد تحت پوشش بهزیستی و چک های برگشتی ، تعطیلی بنگاه های کوچک خانگی و متوسط و بزرگ صنعتی طی سالهای اخیر ، نشان دهنده عدم تاثیر و اشتباه بودن سیاست های اقتصادی دولت های گذشته و حال بوده است.
در نگاهی دیگر می توان به نقش مخرب تسهیلات بانک های مختلف که برای ایجاد اشتغال داده میشدند اشاره کرد و از انها به عنوان اهرمی قوی در جهت افزایش هرچه بیشتر تورم یاد کرد.
اگر از مدیران ارشد استان و مدیران سازمان ها و ادارات سرمایه گذاری دولتی طی سالهای اخیر سوال کنیم که در زمان تصدی خود چقدر به سرمایه گذاران و موضوع سرمایه گذاری بها داده شد و چند پروژه سرمایه گذاری در استان خوزستان اجراشد قطعا پاسخی نخواهند داشت.
نکته بسیار جالب در بودجه وزارتخانه های دولتی و به طبع آن ادارات کل آن در استان ها ،خودنمایی اعداد و ارقامی بزرگ است که با موضوع جذب سرمایه گذاری خارجی و داخلی نگاشته شده است. عدم فعالیت قسمت سرمایه گذاری در سایت های ادارات دولتی یا غیر فعال بودن آن از دیگر معضلات این حوزه می باشد.
مساله ساده است، مدیران ما نه خودشان عملکرد قابل قبولی دارند و نه عرصه را برای عرض اندام بخش خصوصی مهیا کرده اند و این مساله تا دو یا سه سال دیگر به دلیل فرسودگی زیرساخت های کشور به معضلی غیر قابل حل تبدیل خواهد شد
قطعا اگر چرخ اقتصاد و صنعت و سرمایه گذاری بچرخد مشکلات ورزش ، فقر و فحشا و میزان جرم و جنایت که با افزایش تورم ارتباط مستقیم دارند تا حدود زیادی حل میشوند
و اما راهکارهای مشخص و عملیاتی برای بهبود این مکانیزم :
- تشکیل شورای تخصصی نظارت بر انتصابات مختلف مرتبط با صنعت ، اقتصاد و سرمایه گذاری
- تشکیل شورای نظارت و تصمیم گیری در مورد چگونگی تخصیص بودجه مسئولیت اجتماعی شرکت و مراکز مختلف که اگر به درستی هزینه شود در بخش های مختلف شاهد تحول خواهیم بود
- و در نهایت تسهیل در امور مربوط به جذب سرمایه گذار – برخلاف تصور خوزستان به اندازه کافی جذابیت های سرمایه گذاری دارد و افرادی چه در داخل و چه در خارج از کشور تمایل به سرمایه گذاری داشته و دارند که متاسفانه همگی فراری داده شدند دلایلش را هم همه میدانند. بماند که برخی افراد بجای فرش قرمر پهن کردن برای سرمایه گذاران از آنها سهم خواسته اند . صفر تا صد جذب سرمایه گذار تا عقد قرارداد همگی قابل انجام هست و تنها انتظاری که از حاکمیت داریم این است که فرآیند معرفی تا دعوت و همه مراحل با برنامه و سبک درست مد نظر کارشناسان انجام شود.
در پایان نیز مدیران ارشد استان و کشور درهرعزل و نصبی به یاد داشته باشند طبق فرمایش حضرت رسول از همان دری که فقر وارد می شود ایمان خارج می شود ، پس حداقل بخاطر فرستادن مردم به بهشت هم که شده ، اقتصاد را سیاسی نکنید و آن را به درستی دریابید.
46
نظر شما