دنیا در شوک محبوبیت ترامپ!/ رهبران جهان چه واکنشی نشان دادند؟

دونالد ترامپ پیروز انتخابات ریاست جمهوری امریکا شد. تبریک ها به او از کشورهای شرقی تا غربی ادامه دارد و حامیان هریس در شوک افزایش محبوبیت آراء مردمی او فرو رفتند.از جزئیات نتایج انتخابات چه می دانیم؟

رسول سلیمی:  دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان و رئیس جمهور سابق آمریکا  توانست در انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) این کشور با کسب ۲۷۷ رای الکترال، بر رقیب دموکرات خود پیروز شود و به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا پس از یک دوره غیرمتوالی دوباره به کاخ سفید راه یابد. ترامپ در این دوره از رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، هفت رای الکترال نیز بیشتر از حداقل اعلام شده قانونی، کسب کرد. بر اساس اعلام خبرگزاری آسوشیتدپرس، ترامپ ۲۷۷ رای الکترال و کامالا هریس ۲۲۴ رای الکترال کسب کردند و بدین ترتیب ترامپ پیروز این دوره از انتخابات شد. همزمان جمهوری‌خواهان توانستند با کسب ۵۱ کرسی در سنای آمریکا، اکثریت این مجلس را از آن خود کنند.

رای‌گیری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پایان یافته و در برخی از ایالت‌ها پیروز محرز هم اعلام شده است. ترامپ در این دوره با بیش از ۷۰میلیون رای نسبت به۶۵ میلیون رای کامالا هریس توانسته رکورد رای دور قبلی خود را نیز بشکند. پیروزی ترامپ در سه ایالت چرخشی کارولینای شمالی، جورجیا و پنسیلوانیا محرز شده است. دونالد ترامپ در یک سخنرانی در فلوریدا در میان تشویق انبوه هوادارانش اعلام کرد «پیروزی فوق‌العاده‌ای» داشته است.

دونالد ترامپ در سخنرانی اعلام پیروزی خود از برخی از حامیانش همچون ایلان ماسک و رابرت کندی جونیور تشکر کرده است. او همچنین از آمریکایی‌های عرب‌تبار و از آمریکایی‌های مسلمان تشکر کرد. این بازگشت شگفت‌انگیز ترامپ، او را به عنوان چهره‌ای در آستانه ورود مجدد به کاخ سفید قرار داده که از لحاظ سیاسی آسیب‌ناپذیر به نظر می‌رسد و صفی از وفادارانی دارد که دست از حمایت و پشتیبانی او نمی‌کشند.

دنیا در شوک محبوبیت ترامپ!/ رهبران جهان چه واکنشی نشان دادند؟

تا این لحظه چه مقاماتی پیروزی ترامپ را تبریک گفتند؟

در همین حال کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا از جمله رهبرانی بود که پیش از اعلام نتایج رسمی نهایی به دونالد ترامپ تبریک گفت. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل هم در پیامی به دونالد ترامپ تبریک گفته است. او در متن پیام خود نوشته است: «تبریک برای بزرگترین بازگشت تاریخی! بازگشت تاریخی شما به کاخ سفید نوید آغازی جدید برای آمریکا را می‌دهد و تعهد مجدد قدرتمندی به اتحاد بزرگ بین اسرائیل و آمریکا است. این یک پیروزی بزرگ است؛ با دوستی عمیق.»

پادشاه و ولیعهد عربستان نیز در پیامی پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفتند. در این میان حزب‌الله لبنان به العربی الجدید گفت این حزب صرف‌نظر از اینکه چه کسی رئیس‌جمهور جدید آمریکا باشد از موضع خود کوتاه نمی‌آید.«باسم نعیم» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس نیز به رویترز گفت: انتخاب ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا موضوعی مختص آمریکایی‌ها است و فلسطینی‌ها فقط منتظر توقف فوری تجاوزات علیه ملت ما به ویژه در غزه هستند.

شیگرو ایشابا، نخست‌وزیر ژاپن: از این به بعد دوست دارم از نزدیک با آقای ترامپ کار کنم؛ کسی که رئیس‌جمهور بعدی خواهد شد تا اتحاد و روابط ژاپن و ایالات متحده را به سطح بالاتری برساند.نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند نیز گفت بیایید با هم برای بهبود مردم خود و ترویج صلح، ثبات و رفاه جهانی تلاش کنیم. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه هم گفت در این دوره جدید که امیدوارم با انتخاب مردم آمریکا شروع شود، امیدوارم روابط ترکیه و آمریکا تقویت شود تا بحران‌های منطقه و جهان و جنگ‌ها، در درجه اول مسئله فلسطین و جنگ روسیه و اوکراین پایان یابد. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز در واکنش به پیروزی او نوشت آلمان و ایالات متحده برای مدت طولانی با موفقیت برای ارتقای رفاه و آزادی در دو سوی اقیانوس اطلس همکاری کردند و برای منافع شهروندانمان به آن ادامه خواهیم داد.

دنیا در شوک محبوبیت ترامپ!/ رهبران جهان چه واکنشی نشان دادند؟

این در حالی است که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به دونالد ترامپ تبریک گفته است. او در پیامی که شبکه ایکس منتشر کرده نوشته است: «تبریک، رئیس‌جمهور دونالد ترامپ.» سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا گفت، پکن به روابط با واشنگتن براساس «احترام متقابل و همزیستی مسالمت‌آمیز» ادامه خواهد داد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیگر رهبر یک کشور اروپایی است که به او تبریک گفته و ابراز امیدواری کرده است که تعهد آقای ترامپ به دستیابی به «صلح از طریق قدرت» بتواند به «صلحی عادلانه» منجر شود.

چه آنکه که به تازگی رستم عمرف، وزیر دفاع اوکراین در مصاحبه با شبکه رادیو تلویزیون کی‌بی‌اس کره جنوبی گفت «گروه کوچکی» از سربازان کره شمالی مورد حمله قرار گرفته‌اند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین که پیشترسکوت غرب در واکنش به اعزام سربازان کره شمالی گفته این «درگیری‌های نخست با سربازان کره شمالی فصلی جدید از بی‌ثباتی در جهان را رقم می‌زند.»

دنیا در شوک محبوبیت ترامپ!/ رهبران جهان چه واکنشی نشان دادند؟

او قصد دارد با بازسازی گسترده ساختار بوروکراسی فدرال، کارکنان حرفه‌ای دولتی را با افراد سیاسی وفادار به خود جایگزین کند. و حتی اگر نتواند کنترل کامل کنگره را به دست آورد، می‌تواند از اختیارات موجود رئیس جمهور برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند مانند اینکه محدودیت‌های جدیدی بر مهاجرت اعمال کند، طرح‌های خود را برای اخراج گسترده مهاجران بدون مدرک اجرا کند و تعرفه‌هایی را اعمال کند که هدف از آنها حمایت از اشتغال در آمریکا است، اما هم‌زمان ممکن است هزینه کالاهای وارداتی را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

این در حالی است که بنیانگذاران آمریکا قانون اساسی ایالات متحده را تدوین می‌کردند، آن‌ها به دنبال محدود کردن قدرت رئیس‌جمهوری و دور شدن از سنت نظام سلطنتی بودند. اکنون با گذشت بیش از ۲۰۰ سال، این ساختارها همچنان پابرجا هستند و دولت ایالات متحده به سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه تقسیم شده است.

قوه مقننه شامل کنگره آمریکا می‌شود که از مجلس نمایندگان و مجلس سنا تشکیل شده است، در حالی که قوه قضاییه شامل دیوان عالی و سیستم دادگاه فدرال است. بازوی اجرایی قدرت نیز شامل رئیس جمهور، معاون رئیس جمهوری و کابینه می‌شود.  نقش رئیس جمهوری فراتر از رئیس دولت است و هر کسی که این جایگاه را دارد به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح نیز خدمت می‌کند.

اختیارات رئیس جمهور به همینجا ختم نمی‌شود. کتابچه «اسناد اقدامات اضطراری ریاست جمهوری» (PEAD) که به طور غیر رسمی «کتاب روز قیامت ایالات متحده» نامیده می‌شود، حاوی یک سری فرامین اجرایی، بیانیه‌ها و پیام‌هایی به کنگره است که برای پیش بینی شرایط اضطراری تهیه شده است. باید دید ترامپ با اختیارات وسیع ریاست جمهوری امریکا چه اقداماتی را در روز نخست کار خود در کاخ سفید انجام خواهد داد.

311213

کد خبر 1980673

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =