به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، پنجمین دوره جشنواره داستان کوتاه زاینده رود در اصفهان به شکل منطقه ای، اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار می شود.
حامد سیار خلج سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان امروز مصادف با روز ملی زاینده رود، در نشست خبری پنجمین جشنواره منطقه ای دانشجویی داستان کوتاه زاینده رود اظهار کرد: در مسایل اجتماعی موضوعات گوناگونی مطرح است که از مهم ترین آنها موضوع آبی است که بخشی از مشکلات این حوزه از جمله پیامدهای تغییر اقلیم و خشکسالی است؛ زاینده رود برای اصفهان دارای اهمیت ویژه است که مشکلات آن به مسایل مختلف برمی گردد.
وی با بیان اینکه در این راستا ضرورت پرداختن به زاینده رود به عنوان هویت و قلب تپنده اصفهان بسیار حایز اهمیت است، افزود: درباره زاینده رود می توان با زبان علمی، ادبی، هنر و فیلم به آن پرداخت اما هنر، زبان نرم و تاثیرگذاری است که می تواند ما را دور هم جمع کند.
سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان تصریح کرد: از سویی زاینده رود می تواند گفتمانی ایجاد کند که دلها را به هم نزدیک کند تا با تغییر در نگرشها و بینشها، منشا اثرگذاری در این زمینه باشیم.
وی با تاکید بر اینکه جشنواره داستان کوتاه زاینده رود یک جشنواره دانشجویی است، تاکید کرد: جشنواره داستان کوتاه زاینده رود کمک می کند تا دانشجویان با دغدغه زاینده رود در کنار هم، به سهم خود منشا همبستگی میان استانهای حوضه زاینده رود باشند.
سیار خلج با اشاره به اینکه وفاق و همدلی و نزدیک کردن نگرشها برای زاینده رود بسیار مهم است، گفت: برای تقویت این گفتمان رویدادهایی نیز برگزار خواهد شد تا پیام خود در این ارتباط را به شکل ملی ابلاغ کنیم.
در ادامه سیاوش گلشیری دبیر علمی جشنواره داستان کوتاه «زاینده رود» با بیان اینکه اردیبهشت سال آینده پنجمین دوره جشنواره داستان کوتاه زاینده رود برگزار می شود، اظهار کرد: سال ۹۳ فراخوان اولین دوره جشنواره اعلام و در سال۹۴ برگزار شد و در طول سالهای مختلف به تدریج بخش هایی به آن اضافه شد.
وی با بیان اینکه این جشنواره از مهم ترین جشنواره های دانشجویی در زمینه داستان کوتاه و ادبیات دانشجویی است، بیان کرد: پیش از این جشنواره به شکل ملی بود اما در دوره پنجم به دلیل سیاست گذاریهای خاص امسال تصمیم بر آن شده است که این جشنواره به شکل منطقه ای برگزار شود و دانشجویان استانهای حوضه آبریز زاینده رود شامل اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد می توانند در این جشنواره شرکت کنند.
احتمال تمدید مهلت ارسال آثار
دبیر علمی جشنواره داستان کوتاه «زاینده رود» با اشاره به اینکه مهلت ارسال آثار تا پایان بهمن ماه امسال است ممکن است تمدید شود، بیان کرد: این جشنواره در دو قالب داستان کوتاه، کوتاه کوتاه، و دو بخش آزاد و ویژه برگزار می شود.
وی اضافه کرد: در بخش آزاد هیچ محدودیت موضوعی برای هر دو قالب وجود ندارد اما بخش در بخش ویژه به آثار در قالب داستان کوتاه و با موضوع زاینده رود اختصاص دارد.
گلشیری با تاکید بر اینکه داستانهای کوتاه باید حداقل پنج هزار کلمه و داستانهای کوتاه کوتاه باید حداکثر یک هزار کلمه باشند، بیان کرد: هر دانشجو می تواند در تمامی بخشها با یک اثر منتشر نشده شرکت کند ضمن اینکه داستانهای ارسالی نباید پیش تر در هیچ جشنواره ای برگزیده شده باشد.
وی با اشاره به چوایز داستان کوتاه بخش آزاد گفت: به نفر اول ۷۰ میلیون ریال به همراه تندیس و لوح یادبود، نفر دوم ۵۰ میلیون به همراه تندیس و لوح یادبود و نفر سوم ۳۰ میلیون ریال به همراه تندیس و لوح یادبود اهدا می شود.
گلشیری با اشاره به اینکه جایزه داستان کوتاه بخش ویژه ۵۰ میلیون ریال به همراه لوح یادبود است، ابراز کرد: در بخش داستان کوتاه کوتاه نیز به نفر اول، ۲۰ میلیون ریال به همراه تندیس و لوح یادبود اهدا خواهد شد.
برگزاری سلسله کارگاه ها و نشستهای کتابخوانی
وی گفت: در طول برگزاری جشنواره سلسله کارگاه ها، نشستهای مختلف و جلسات کتابخوانی برگزار می شود و هفته گذشته نیز شاهد نخستین نشست کتابخوانی با خوانش کتاب آقای علی خدایی بودیم.
دبیر علمی جشنواره داستان کوتاه «زاینده رود» با بساناینکه آثارگزیده در قالب کتابی چاپ خواهد شد، تصریح کرد: این امکان وجود دارد که اثرات یک نفر در چند بخش پذیرفته شود وسال گذشته یک نفر در دو بخش حایز رتبه شده بود.
منطقه ای شدن جشنواره ناشی از بی مهری برخی مسئولان
وی منطقه ای شدن این جشنواره را ناشی از بی مهری برخی مسئولان دانست وگفت: این جشنواره حرفه ای است و در طول چهار دوره همواره در سطح ملی و با حضور سرآمدان ادبیات ایران برگزار شده است و امیدواریم در تصمیم گیری های بعدی این مشکل رفع شود.
46
نظر شما