سریع القلم ومقایسه ایران با کشورهای عرب خلیج فارس در فناوری / اجرای برنامه چشم انداز ایران توسط عرب‌ها / امارات ششمین کشور جهان در توسعه هوش مصنوعی

اگر حکمرانی در ایران با همین نگرش های موجود استعدادها، این حجم و این ظرفیت از دانشگاه ها، و علاقه شدید بخش خصوصی به کار  و فعالیت، کشور را اداره بکند، مشاهده می کنید که چه شکاف عمیقی بین ایران و همسایگان جنوبی اش در ۲۰ سال آینده اتفاق خواهد افتاد

گروه اندیشه: برنامه چشم انداز، در یک از بندهای خود برای ایران چنین آینده ای از منظر توسعه یافتگی در نظر گرفته بود: «دست‌یافته به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقهٔ آسیای جنوب غربی (شامل آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهای همسایه) با تأکید بر جنبش نرم‌افزاری و تولید علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقاء نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل.» اما به نظر می رسد کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، به این برنامه بیشتر عمل کرده اند، تا ایران. گزارشی که دکتر محمود سریع القلم در باره برنامه توسعه فناوری های نوین در کشورهای عربی مطرح می کند شگفت انگیز است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین سخنان این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، حکایت از آن دارد که در ۲۰ سال آینده شکاف عمیقی میان ایران و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس هم از منظر میزان ذخیره ارزی، و هم از منظر توسعه  فناوری ایجاد خواهد شد. سریع القلم در گفتاری که صوت و تصویر آن در یوتیوب منتشر شده، ابتدا به میزان ذخیره ارزی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اشاره کرده ، می گوید: «در حوزه عربی خلیج فارس، ۴ تریلیون دلار صندوق ذخیره ارزی وجود دارد،  الآن حوزه عربی خلیج فارس در دنیا به عنوان مهمترین بانک محسوب می شود. و همه شرکت های به خصوص فناوری و انرژی رو آورده اند که سهمی از این صندوق ارزی این منطقه داشته باشند. در صندوق های ارزی در ابوظبی ۹۶۸ میلیارد دلار، عربستان  ۹۲۵ دلار،کویت ۸۴۶ میلیارد دلار قطر ۵۱۰ میلیارد دلار، دبی ۳۶۰ میلیارد دلار، و یک مجموعه ای به نام مبادله، ۳۰۲ میلیارد دلار وجود دارد.»

سریع القلم در ادامه با اشاره به این که «عربستان و امارات، اعلام کرده اند که به تدریج می خواهند به سوی متنوع سازی و تکثر در GDP ملی شان بروند، در باره سرمایه گذاری این دوکشور در حوزه تولید تراشه می گوید: « عربستان و امارات پیش بینی می کنند که تا سال ۲۰۳۰ عربستان  ۱۲ درصد از GDP  اش در تولید تراشه باشد. همچنین برنامه ریزی کرده اند که تا سال ۲۰۲۵ در عربستان ۵۰۰ شرکت غربی و آسیایی را بیاورند تا هم فاینانس کنند، و هم آموزش بدهند تا از این طریق پرسنل زیادی را به کار بگیرند و بتوانند ۱۰۰ میلیارد دلار فقط در حوزه تراشه سرمایه گذاری بکنند.» 

این استاد دانشگاه در باره گفت و گوهایش با رئیس دانشگاه فناوری و تکنولوژی هنگ گنک گفت: «دو هفته پیش که در داووس چین حضور داشتم،  شخصی را که از دور می شناختم و از نزدیک با او آشنا شدم،  رئیس دانشگاه فناوری و تکنولوژی هنگ کنگ بود که  این شخص در حال حاضر در عربستان حضور دارد، و تشکیلات عظیمی را با حدود ۴۰ میلیارد بودجه اداره می کند. در مجموعه ای که در اختیار این شخص است، نزدیک به ۶ هزار نفر در عربستان، در استم، صرفا در science engineering  و مدیریت، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات آموزش بدهند.»

او در ادامه می افزاید: «در حال حاضر عربستان ۱۰۰ مگاوات سرور دارد و همچنین  ۱۰۰ مگاوات هم در این کشور دارند می سازند،برای ۴۰۰ مگاوات هم برنامه ریزی کرده اند. امارات ۲۲۰ مگاوات، سرور دارد، همچنین ۱۵۰ مگاوات هم در حال ساخت هستند. برای ۲۰۰ مگاوات هم برنامه ریزی کرده اند.» 

سریع القلم در ادامه به شکافی که در آینده میان ایران و کشورهای عرب خلیج فارس با توجه به میزان سرمایه گذاری این کشورها، ایجاد خواهد شد گفت: «با توجه به این میزان تصور کنید در ۲۰ سال آینده، در حوزه عربی خلیج فارس چه اتفاقاتی می خواهد رخ بدهد و یک شهروند اماراتی، یا عربستانی در چه شرایطی می خواهد زندگی بکند.» 

او در ارتباط به میزان دیجیتالیزه شدن در زندگی شهروندان عربستانی گفت: «من به منزل یکی از دوستان عربستانی ام در ریاض رفته بودم که استاد دانشگاه در عربستان است، وقتی وارد منزل اش شدم، گفت یک بار به این دوربین نگاه بکن، تا  بتوانی در منزل من هرجا خواستی بروی. یعنی همه زندگی عربستانی ها برخلاف آن چه ما تصور می کنیم، دیجیتال است. حتی برخی اوقات، سطح دیجیتالی شدن زندگی در این کشورها، از اروپاو آمریکا هم بالاتر است.» 

او تاکید کرد: «این را به این صورت می خواهم مطرح بکنم که اگر حکمرانی در ایران با همین نگرش های موجود استعدادها، این حجم و این ظرفیت از دانشگاه ها، و علاقه شدید بخش خصوصی به کار  و فعالیت، کشور را اداره بکند، مشاهده می کنید که چه شکاف عمیقی بین ایران و همسایگان جنوبی اش در ۲۰ سال آینده اتفاق خواهد افتاد.»

سریع القلم در ادامه به نحوه پیشرفت چین و تجدیدنظر طلبی این کشور در سیاست های کلان اشاره کرد و گفت: «حرفی که یکبار نخست وزیر چین حدود ۲۰ سال پیش به من زد. به  او گفتم چطور شد شما این تحول را ایجاد کردید، او گفت، که ما پیش خودمان گفتیم که دارای یک میلیارد نفر جمعیت هستیم، به ژاپن و کره نگاه کردیم، و گفتیم اگر ما همین  گونه جلو برویم، باید همه ما مردم چین، پشت خانه خود لوبیا و برنج بکاریم، و در فقر و بدبختی زندگی بکنیم. این است که متوجه شدیم که ۱-باید صنعتی بشویم، ۲-اما صنعتی شدن چین یک پیش نیاز داشت، و آن نرمال شدن روابط خارجی ما با دنیا بود. مادامی که روابط خارجی ما نرمال نیست، و مراودات عادی با جهان نداریم، در حوزه اقتصاد هیچ تحرکی نمی توانیم داشته باشیم.»

او سپس به دیگر برنامه ریزی های انجام شده، در امارات اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر در امارات برای ماه نوامبر برنامه ریزی شده تا کنفرانس بسیار بزرگی را برگزار کنند. در این کنفرانس می خواهند دو بخش  را در کنار هم قرار بدهند، یکی بخش هوش مصنوعی و دیگری بخش انرژی را می خواهند با هم مطرح کنند. در حال حاضر انرژی های پاک، حدود ۳۶ درصد مصرف انرژی در امارات را تشکیل می دهد. البته امارات ، خود دارای ۱.۵ میلیون نفر جمعیت است، ۱۰ میلیون نفر هم خارجی در این کشور حضور دارند، جمعیت خودش خیلی زیاد نیست، ولی با توجه به این که مصرف انرژی خود را تا ۳۶ درصد به انرژی پاک اختصاص داده، بسیار حائز اهمیت است.  این رقم حاکی از آن است که عزمی وجود دارد که این کشور می خواهد در این حوزه یعنی انرژی های پاک می خواهد پیشرو باشد.»

او سپس به طبقه بندی استفاده از هوش مصنوعی در جهان اشاره کرد و افزود: «اگر دوستان به گزارش دانشگاه استنفورد، از نظر طبقه بندی نوآوری و مطالعات هوش مصنوعی، نگاه بکنند،  مشاهده می کنند که در این طبقه بندی ابتدا آمریکا ، سپس با یک فاصله بسیار زیاد چین، سپس انگلستان و بعد امارات قرار دارد. سپس خیلی پایین تر فرانسه، و ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی و در آخر ژاپن قرار دارند. اما امارات چرا به سمت هوش مصنوعی رفته است؟ ابتدا به دلیل که دارای سرمایه ای که دارد، ضمن این که مسئولان این کشور تصمیم گرفته اند در این حوزه توسعه پیدا کنند.  آن تصمیم این است که بتوانند مغز و مهارت و استعداد در جهان را در این کشور در کنار همدیگر جمع بکنند.»

بیشتر بخوانید:

سریع القلم ومقایسه ایران با کشورهای عرب خلیج فارس در فناوری / اجرای برنامه چشم انداز ایران توسط عرب‌ها / امارات ششمین کشور جهان در توسعه هوش مصنوعی
ایران دوستی پزشکیان درگرو عمل به این توصیه سریع القلم / عدم مشخص بودن اولویت های وفاق در نگاه رئیس جمهور / بزرگترین جراحی در دولت چهاردهم
افرادِ حیله‌گر را چگونه بشناسیم؟

216216 

کد خبر 1966540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 8
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    1 25
    حالا از غرب گدایی به عرب گدایی رسیدین

    پاسخ سایت: اگر اخلاق انسانی یا پیامبرانه نداشته باشید، نمی توانید نقاط قوت مخالفان و حتی دشمنانتان را ببینید. و این خود یعنی شکست. زمانی غربی ها از تمدن اسلامی آموختند، و پیشرفت کردند، امروز نقطه قوت ما خواهد بود نسبت به نقاط قوت آنان که در آن قدرتمند شده و پیشرفت کرده اند درس بیاموزیم. این اخلاق پیامبرانه است که علم را بیاموزید ولو در چین باشد.

  • رضا IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    15 0
    جناب دکتر سریع القلم، بنده بالاتر از ۱۰ ساله که میبینم شما قلم میزنید، واقعا زیبا، علمی و عالی، متاسفانه سیستم کشور ما از لحاظ انتخاب افراد علمی ، خوب عمل نمی کنه، بجای اینکه افراد قوی و شایسته و همینطور علمی رو انتخاب کنن، از افراد ضعیف استفاده می کنن. مطمئن باشین این قلم شما مثل دیگر قلم ها به فراموشی سپرده خواهد شد. ولی بازهم ممنون از قلم زیبای شما.
  • DE ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    28 0
    کشوری که دومین ذخایر گازی جهان و چهارمین منابع نفتی جهان را دارد با سیاست‌های بدون تدبیر حاکمان آن مردمشان به فلاکت دچار شده اند.
  • IR ۱۹:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    15 0
    با چنین شکافی در جامعه در اندیشه ها و دوقطبی سازی ها و عملکردها و جبهه گیریها و قدرت و رسانه در دست برخی بنظر نمی رسد به نتیجه مطلوب برسیم .
  • مهرداد صراطی اسکویی IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    1 16
    علم و فناوری کشور ما هرچند کم ولی وارداتی نیست حتی در بعضی از علوم نوین کشور ما جزو پنج رتبه اول است
  • مرتضی US ۲۲:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    14 0
    با فرمایشات سریع القلم نتیجه میگیرم که در چند سال دیگر ،آنقدر فاصله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با ما زیاد می‌شود که مشابه کره شمالی در مقابل کره جنوبی،که جای بسیار تاسف دارد با پتانسیل موجود کشور ،چه از لحاظ منابع وچه نیروی انسانی می‌توانستیم با توجه امکانات به ارث رسیده حکومت پهلوی مادر جایگاهی باشیم که نه تنهااز همه کشورهای همسایه سر آمد باشیم بلکه در جهان اقتصاد وفن آوری ورفاه پیش تاز باشیم اما در حال حاضر درتضاد طبقاتی وفقر گیر کرده ایم
  • IR ۲۲:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    9 1
    به واقعیات تلخی اشاره کرده اید
  • محمد IR ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    22 0
    با این نگرشی که مسئولین ما دارند حداقل یک قرن از کشورهای همسایه عقبیم خدا به دادمون برسه در آینده
  • محفوظ IR ۲۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    0 22
    باید بدانید این انقلاب و این نظام بدست یک ابر مرد از جنس انبيا الهی بوجود آمد و تا هدف نهایی خودش یعنی وصل به قیام انقلاب حضرت مهدی (عج) به راه خودش ادامه خواهد داد ان شاءالله ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه تست عرض خود میبری و زحمت ما می دارید
  • شهروند US ۲۳:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    0 12
    چرا ایشان اندکی در باره نقش DAVOS و بیلدربرگ ها که در آن تخصص دارند تحلیل نمی‌دهند ،چکار به کشورک های پاساژی حوزه خلیج همیشه فارس دارند !؟
  • IR ۲۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    0 9
    توسعه فناوری با دست کی؟ پول که نیست . فناوری و دانش اگر درون زا نباشه فوایدش عمر کوتاهی خواهند داشت
  • امیرخان IR ۰۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
    0 9
    درامدسرانه عربهاکجاوایران کجا؟!محاصره همه گونه ایران چه نسبتی باعربهاداره؟!ایران هراندازه پیشرفت داشته داخلی بوده اماعربهاازبیگانگان خریده اندو....
  • IR ۰۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
    46 1
    وضعیت ایران کاملا نمایانگر ناکارآمدی حکمرانی کشور است.
  • افشین IR ۰۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
    2 15
    شخصا دو دهه هست که از این حرفها دارم می‌شنوم و در آخر با تمام تحریمها این ما هستیم که جلوتر در فناوری بومی حرکت میکنیم. ضمنا کشوری با بیش از هشتاد میلیون جمعیت رو نباید با کشوری با سه میلیون جمعیت و همان درآمد و یا بیشتر مقایسه کرد. فناوری و علم استیجاری مثل خانه اجاره ای هست جناب استاد دانشگاه.
  • ابراهیم عبدالهی IR ۰۶:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
    2 2
    امید است با چرخش دیدگاه از رییسی به پزشکیان در زمینه سیاسی و باورها، ایران بتواند از رادیکالیسم دست بردارد و با رابطه خوب با همسایگانش باعث تجربه رفاه و آرامش برای شهروندان خود و منطقه شود. امید است صحنه شبه جنگی کنونی که بدست فرماندهان تمامیت خواه نتانیاهو -لیکهود خلق شده به آرامش برسد.
  • مرتضی رضایی دهکردی IT ۰۶:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
    4 0
    باسلام امیدواریم که با جذب نخبگان علمی و پژوهشی در تمام سطوح مختلف اداری وطن عزیزمان مشکلات اقتصادی و,,,,,, سریعا حل شود.امین
  • آرش CA ۰۶:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
    13 0
    ماهم رتبه خوبی داریم البته ریخت وپاش پولی که از سفره مردم بدبخت برداشته شده وقسمتی بادزدی واختلاس وقسمتی هم خرج دشمن سازی کرده ایم
  • ایران ما IR ۰۶:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
    9 0
    این چیزها رو مستقیم برا تندروها بفرستین، مردم این چیزها رو می‌دونن ...
  • IR ۰۷:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
    0 6
    ولی نخواهند گذاشت ما قدرت بلامنازع شویم اگر برای منافع ما احترام قائل باشند آن زمان رشد اقتصادی باثبات خواهیم داشت
  • هادی IR ۰۸:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
    1 13
    ۴۵ساله که نمیگذارندمامسیرخودمان روبرویم چراچون برحقیم میخواهیم خودمان برای خودمان تصمیم بگیریم فرزندان خودمان ازسرمایه ای کشورمان برای ابادانیه کشورمان استفاده کنندنه اینکه هوش مصنوعی یاسایرتکنواژی وارداتی روبرای خودمان پیشرفت بحساب بیاریم که هرزمان نخواستن برای ماگربه رقصانی بکنند.