اقامتگاههای 5 دیکتاتور معروف جهان، موجبات رونق صنعت گردشگری کشورهایشان را فراهم کرده است. در شرایطی که کشورهای مختلف تلاشهای فراوانی را برای جذب گردشگر انجام میدهند، مقامات صنعت گردشگری چهار کشور «آلمان»، «عراق»، «تونس»، «لیبی» و «رومانی»، برای رونق صنعت گردشگری کشورهایشان اقامتگاههای دیکتاتوریهای سابق این کشورها را به مقاصد گردشگری تبدیل کردهاند.
آشیانه عقاب «هیتلر» در آلمان
اقامتگاه زیبای «آدولف» هیتلر»، دیکتاتور نازی که «آشیانه عقاب» نام دارد و بر بالای کوه «کهلشتاین» در منطقه «باواریا» آلمان واقع شده، هر ماه به طور متوسط میزبان 30 هزار گردشگر است.
«آشیانه عقاب» در پنجاهمین سالروز تولد هیتلر بهعنوان تولد از سوی مقامات ارشد حزب نازی ساخته شد. هدف اصلی آنها از ساخت چنین مکانی برای هیتلر این بود که وی در آنجا بتواند به دور از مشغلههای همیشگی و باتوجه به موقعیت استثنایی محل، به استراحت بپردازد.
در اتاق اصلی پذیرایی آشیانه عقاب یک شومینه مرمرین ایتالیایی قرار دارد ک توسط دیکتاتور ایتالیا – موسولینی – به هیتلر هدیه داده شده بود.
هیتلر با وجود علاقهای که به آشیانه عقاب داشت،اما تنها حدود 10 بار و هر بار کمتر از نیمساعت در آنجا اقامت گزید و به همین دلیل آشیانه عقاب با وجود حملات مخرب جنگ جهانی دوم، سالم و دست نخورده باقی ماند. تا سال 1960 میلادی آشیانه عقاب در دست نیروهای آمریکایی قرار داشت تا اینکه در نهایت به استان بایرن آلمان باز پس داده شد و به یک مقصد گردشگری تبدیل شد.
قصر رومی «صدام حسین» در عراق
قصر رومی «صدام حسین»، دیکتاتور عراق که بر فراز تپههای در نزدیکی شهر «هیلاه» در 60 مایلی غرب «بغداد» به سبک قصرهای رومی ساخته شده، از مدتی قبل به یک هتل بسیار مجلل و جاذبه گردشگری تبدیل شده و روزانه پذیرای صدها گردشگر است.
هزینه یک شب اقامت در این قصر که بسیار مورد علاقه صدام بود، 220 دلار شده است، هرچند که بازدید از آن رایگان است.
دولت عراق همچنین قصد دارد 9 قصر دیگر صدام را که در کنار محوطههای تاریخی مشهور عراق از جمله شهر تاریخی بابلیان، یا مشرف به رود فرات قرار دارند، به هتلهای بسیار مجلل تبدیل کنند. این در حالی است که لوازم و مبلمان بخش اعظم این قصرها در سال 2003 میلادی و در زمان حمله آمریکا به عراق توسط مردم عراق غارت شده، به دلیل نگهداری نامناسب به شدت صدمه دیده است.
قصر زیبای «بنعلی» در تونس
قصر زیبای «زینالعابدین بنعلی»، دیکتاتور تونس موسون به قصر «سیدی بوسعید» که در حومه شمالی پایتخت این کشور واقع شده یکی از زیباترین قصرهای قاره آفریقا به شمار میرود و قرار است در آینده نزدیک به تبدیل شدن به یک موزه، به یک مقصد گردشگری تبدیل شود. در این قصر پس از فرار دیکتاتور تونس به عربستان سعودی، مقادیر زیادی از آثار تاریخی کشف شده است که در آینده نزدیک به نمایش گذاشته میشود.
اقامتگاه اسرارآمیز «قذافین در لیبی
اقامتگاه اسرارآمیز «معمر قذافی»، دیکتاتور لیبی در «بابالعزیزیه» شهر طرابلس، پایتخت کشور آفریقایی لیی واقع شده و در داخل آن نقاشیهای انتزاعی بر روی دیوارها ومبلهای چرمی قابل مشاهده است. این اقامتگاه همچنین دارای باغی بزرگ و زیبا، دو رستوران، سالنهای ورزشی، چندین چادر و یک بیمارستان مجهز است. این اقامتگاه که با سقوط طرابلس از سوی انقلابیون کشف شد، توسط قذافی و خانوادهاش در جهت حفظ امنیت شخصی آنها بنا شده بود، این در حالی است اقامتگاه اسرارآمیز قذافی و همچنین قصر دخترش «عایشه»، روزانه میزبان صدها گردشگر است.
قصر بزرگ «چائوشسکو» در رومانی
قصر بزرگ «نیکلای چائوشسکو، دیکتاتور رومانی در شهر بخارست، پایتخت کشور اروپایی رومانی، که مقر فرماندهی او بود، یکی از بزرگترین قصرهای جهان است که در سالهای اخیر به یکی از جاذبههای گردشگری رومانی تبدیل شده و روزانه میزبان گردشگران جهان است.
این قصر مکانی است که چائوشسکو آخرین سخنرانیاش را در بالکن اصلی آن انجام داده، اما جالب آن است که در آیندهای نزدیک، محل اعدام وی و همسرش به جاذبههای گردشگری تبدیل خواهد شد.
در این راستا، تور ویژهای برای جذب گردشگران راهاندازی میشود که با بازدید از دهکدههای محل تولد چائوشسکو آغاز میشود و با بازدید از قصر بزرگ وی و یک پادگان نظامی که دیکتاتور رومانی و همسرش در 25 دسامبر 1989 در آن اعدام شدند پایان یابد.
وی در جریان یک حرکت اعتراضی مردمی، سرنگون و پس از یک جلسه دادگاه دو ساعته تلویزیونی به همراه ه همسرش تیرباران شد.
45301
هفته نامه سیاحت و تجارت نوشت:
کد خبر 194499
نظر شما