به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مشروح خاطرات آیت الله هاشمی در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۰ را بخوانید؛
آقای تقی قرائتی، [رئیس مؤسسه مسجد]، همراه با [۴۰ نفر] جمعی از محققان مسجد آمدند. گزارشی از عملکردشان در مورد اصلاح وضع مساجد و تحقیقها و آموزشها دادند و از کمی بودجه گفتند. به اخوی محمد، [معاون اجرایی رئیسجمهور] گفتم که کمکشان کنند؛ کار خوبی دارند. سخنرانی مبسوطی دربارۀ سابقه معبد و مسجد در همه ادیان آسمانی و نقش مسجد و روحانیت در تحولات مثبت جامعه ایراد کردم.
اخوی محمد، [رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی] آمد. گفت، در محافل سیاسی، برای نامزدشدن آقای [علی] شمخانی، [وزیر دفاع]، تحلیلهای گوناگونی دارند و جناح دوم خرداد هم منفعل شده است. بعضی ایشان را از سوی شما و بعضی از سوی رهبری میدانند. گفتم، به هیچیک از ما مربوط نیست و شخصاً با مشاوره فرماندهان سپاه، به این تصمیم رسیده است و بعد از نامنویسی به ملاقات من آمد و علل اقدام خود را توضیح داد. از رهبری هم فقط پرسیده و ایشان مثل سایر افراد گفتهاند، مخالفتی ندارم. به آقای خاتمی هم همین را گفتهاند.
عصر آقای فیدل کاسترو، رئیسجمهور کوبا و همراهان آمدند. یک ساعت و نیم مذاکره کردیم. شروع به حرفزدن در هر موضوعی که میکند، دیگر متوقف نمیشود و به حاشیه میرود. چند باری دوستانه با سؤالاتی صحبت را قطع کردم؛ دربارۀ روابطشان با روسیه، چین و کشورهای آمریکای لاتین و آمریکا و نیاز به سوخت و برنامه ساخت نیروگاه هستهای و چند مورد سوءقصد به جانش و اهمیت انقلاب اسلامی ایران حرف زدم. گفت، ایران، چین، هند و روسیه، میتوانند از یکقطبیشدن جهان جلوگیری کنند. از کارها و برنامههای ایران تجلیل کرد و برای رفتن به کوبا دعوتم کرد. من هم از روحیات انقلابی او و مردم کوبا و مقاومت آنها قدردانی کردم. تهران را شهر عظیمی یافته است. با نحوه صحبتکردنش، فهمیدم که چرا سخنرانیهای چندساعته دارد.
آقای [محمدرضا] مخبر [دزفولی، عضو کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام] آمد. پیشنویس آییننامه نظارت مجمع را آورد و تحلیلی از روند انتخابات [میاندورهای] مجلس و احتمال تقلب در انتخابات داد. گفت، با توجه به دادههای افکارسنجیها، علیرغم اینکه نامزد نیستم، من را از بقیه جلوتر میدیدند.
امروز هم یک کودک سهماهه در فلسطین شهید شده و با توجه به شهیدشدن کودک چهارماههای در دیروز، عواطف را تحریک کرده است.
۲۷۲۷