مدیرعامل هما با اشاره به اینکه متوسط تأخیرهای هما در پروازهای رفت حجاج تاکنون 17 دقیقه بوده است، گفت: ایستایی هواپیما در فرودگاههای عربستان و بار اضافه حجاج بیشترین دلایل بروز تأخیر در پروازهای برگشت است.
فرهاد پرورش در حاشیه بازدید از هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در سال جاری عملیات انتقال حجاج عمره توسط شرکت هواپیمایی ایرانایر و شرکت ماهانایر انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه هما وظیفه جابهجایی 52 هزار نفر زائر را در سال جاری برعهده دارد، اظهار داشت: این رقم نسبت به سال گذشته حدود 20 هزار نفر افزایش یافته است.
مدیرعامل هما با بیان اینکه جابهجایی زوار بیتاللهالحرام توسط این ایرلاین از طریق هواپیماهای بوئینگ 747 و ایرباس انجام میشود، اظهار داشت: عملیات رفت زوار از 10 استان کشور انجام میشود و طبق تنظیم برنامه، زوار به جده یا مدینه منتقل میشوند، در صورتی که سال گذشته پروازها تنها به جده انجام میشد.
مدیرعامل هما با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 41 هزار و 500 نفر زائر حج عمره توسط هما منتقل شدهاند، اظهار داشت: حدود 9 هزار و 500 نفر دیگر نیز در روزهای آتی از طریق 23 پرواز به بیتالله الحرام منتقل میشوند.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه این شرکت هواپیمایی تاکنون 107 پرواز برای انتقال زوار انجام داده است، خاطرنشان کرد: عملیات رفت حجاج تا این لحظه به بهترین وجه و با کمترین تأخیر انجام گرفته است و این بدان دلیل است که فرودگاههای ایران به خوبی عمل کردهاند، بنابراین انتظار داریم در عملیات برگشت نیز فرودگاههای جده و مدینه همانند فرودگاههای ایران به بهترین وجه ما را یاری کنند.
پرورش با بیان اینکه عملیات رفت حجاج عمره 9 آبانماه سال جاری توسط هما به اتمام میرسد، خاطرنشان کرد: انجام عملیات رفت حجاج عمره از شهرهای تهران، تبریز، کرمانشاه، گرگان، بندرعباس، مشهد و اصفهان کماکان ادامه دارد و به زودی نیز عملیات رفت حجاج یزد و اردبیل آغاز خواهد شد.
مدیرعامل هما با اشاره به اینکه عملیات بازگشت حجاج نیز از 19 آبانماه جاری آغاز خواهد شد، اظهار داشت: 11 آذرماه روز پایانی انجام عملیات برگشت زوار است.
پرورش با اشاره نسبت به ابراز رضایت سازمان حج و زیارت به انجام بهموقع و دقیق پروازهای حجاج، اظهار داشت: هما در حالی تمامی پروازهای حجاج را به طور کامل و دقیق انجام میدهد که در قبال این افزایش پروازهای خود هیچیک از پروازهای داخلی و یا پروازهای بینالمللی را کنسل نکرده است.
*دو دلیل اصلی تاخیر در پروازهای برگشت
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه متوسط تأخیرها در پروازهای رفت تاکنون 17 دقیقه بوده است،اظهار داشت: سال گذشته تأخی پرواز حجاج حدود 50 دقیقه بود که به دلایل مشکلات فرودگاه ایران، نامناسب بودن آب و هوا، مشکلات فنی و مشکلات فرودگاه مدینه و عدم فعالیت فرودگاه جده، رخ داد.
پرورش در خصوص دلیل بروز تأخیر در پروازهای برگشت حجاج، اظهار داشت: زائران پس از اتمام مناسک حج همگی همزمان قصد بازگشت دارند،اما فرودگاههای جده و مدینه به اندازه کافی مجوز پرواز نمیدهند.
مدیرعامل هما یادآور شد: به دلیل مسائل حفاظتی انتقال حجاج در فرودگاه مدینه و جده، مسئولان آن کشور مجوز پرواز زیادی صادر نمیکنند و اگر به اندازه کافی مجوز پرواز میدادند، هما سعی میکرد حتی با اعزام هواپیماهای بیشتر، عملیات بازگشت حجاج را سریعتر انجام دهد.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره یه اینکه یکی دیگر از مشکلات در بروز تأخیر پروازهای برگشت، انتقال بار حجاج است؛ خاطرنشان کرد: حجاج سعی کنند در حد ظرفیت استاندارد با خود بار به همراه داشته باشند تا بار آنها با همان هواپیما منتقل شود و به پروازی دیگر موکول نشود.
پرورش افزود: عمده مشکل پروازهای برگشت در فرودگاههای مدینه و جده علاوه بر بار حجاج، ایستایی هواپیما در فرودگاههای جده و مدینه است که این مورد تأخیرات عکسالعملی را به پروازهای دیگر نیز منتقل میکند.
*راهاندازی پرواز اصفهان ـ کرمانشاه از هفته آینده
مدیرعامل هما با اشاره به اینکه پرواز اصفهان ـ کرمانشاه در هفته آینده همین ماه از سوی هما راهاندازی خواهد شد، اظهار داشت: این در حالی است که مسیر تهران ـ خرمآباد نیز چندی پیش به مسیرهای داخلی هما افزوده شد.
پرورش با بیان اینکه هماکنون روزانه 4 پرواز بین ایران و بغداد انجام میشود، افزود: برنامه داریم طی هماهنگی با سازمان حج و زیارت، از استانهای داخلی دیگری نیز مسیر بغداد را برقرار کنیم.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: مسیر یزد ـ بغداد نیز جدیداً به مسیرهای بینالمللی هما افزوده شده است.
/39/39
نظر شما