فارس نوشت:

رامین مهمان پرست سخنگوی وزارت خارجه و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت خارجه کشورمان چهارشنبه شب در برنامه ارتباط نزدیک شبکه جهانی جام جم به تشریح تحولات اخیر در عرصه سیاست خارجی پرداخت. 

اهم اظهارات وی به شرح زیر است:
سناریوسازی اخیرآمریکا علیه کشورمان

* این یکی از بی پایه و اساسی ترین مطالبی بود که ادعا کردند و نه افکار عمومی ما و منطقه پذیرفت و نه افکار عمومی مردم آمریکا.

* زمانی که موج بیداری اسلامی در منطقه به راه افتاد، آمریکایی ها ادعا می کردند این موج وارد کشورهای دیگر از جمله ایران خواهد شد و دولت و نظام جمهوری اسلامی را تحت الشعاع قرار می دهد. ما که نگران نبودیم، به آنها هم می گفتیم ما از حرکت مردم استقبال می کنیم. شما چرا نگران هستید؟ اگر کسی احساس کند خطری ممکن است آن را تهدید کند باید ابراز نگرانی کند. ما که از این حرکت ها استقبال کرده و فکر می کنیم استقلال کشورهای منطقه به معنای قطع وابستگی آنها به غرب است و به معنای این است که کشورهای منطقه ما قدرتمندتر می شوند و ما می توانیم همکاری بیشتری در منطقه داشته باشیم.

*ادعای اخیر کاملا بدون ارائه مستندات قانونی صرفا در جهتی صورت می گیرد که بین ما و عربستان تنش را ایجاد و با طراحی این فتنه سعی کنند یک موضوع  جدید در منطقه حاکم کنند که همه فراموش کنند رژیم صهیونیستی دشمن و تهدید اصلی است.

اتهامات وارده به تهران در خصوص نقض حقوق بشر

* این کشورها واژه های مقدسی را برای مردم کشورها تعریف کرده اند که مردم ما معنی آن را متوجه نمی شوند. رفتارهای دوگانه و متناقض توسط این کشورها وجود دارد وازاین واژه ها به عنوان ابزار سیاسی استفاده می کنند. وقتی می گویند حقوق بشر بدین معناست  که باید کرامات انسانی مورد توجه قرار گیرد، فرقی نمی کند حقوق بشر کجا نقض شود. باید همه برای دفاع از حقوق بشر تلاش کنند.

* این چه حقوق بشری است که آمریکایی ها اعلام می کنند برای مبارزه با تروریسم باید به افغانستان لشکرکشی کرد؟ 110 هزار نفراز مردم افغانستان را در طول این سال ها کشتند با ادعای اینکه با تروریسم مبارزه می کنند ولی گروهای تروریستی فعالتر شده اند. در عراق این همه جنایت کردند. در زندان گوانتانامو این همه شکنجه های غیرانسانی انجام دادند هنوز اوباما نتوانسته به وعده خود عمل کند و جلوی این زندان را گرفته و در آن را ببندد. در زندان ابوغریب به صورت غیرانسانی رفتارهای زشتی داشتند. در زندان بگرام افغانستان همین طور. اینها بشر نبودند یا حقوقشان متفاوت بود؟
 
*  چگونه است در ایران پرونده خانمی که به همسرش خیانت کرده و با کمک افرادی که با آنها ارتباط داشته همسرش را به قتل رسانده را به پرونده حقوق بشری تبدیل کردند در صورتی که هزاران پرونده شبیه این ممکن است در همه جای دنیا به وجود بیاید. ادعا می کردند این خانم باید آزاد شود. برخی عنوان می کردند که باید به آن پناهندگی سیاسی داده شود. در برخی از کشورهای اروپایی عکس این خانم را ماه ها از ساختمان نخست وزیری آویزان کرده بودند. 

* از یک طرف  می گویند حقوق بشر بدین معناست که باید از یک خیانتکار و جنایتکار حمایت کرد، از طرف دیگر 5 هزار نفر از زنان و مردان بیگناه و بی پناه در غزه توسط رژیم صهیونیستی کشته می شوند و بعد کار به جایی می رسد که خودشان گزارشگری از سازمان ملل را می فرستند که گزارشی تهیه کند و آن گزارشگر یعنی  قاضی گلدستون عنوان می کند که یک جنایت جنگی رخ داده است. گزارش به سازمان ملل ارائه می شود تا رژیم صهیونیستی را محکوم کنند، ولی آمریکایی ها و کشورهای غربی حاضر نمی شوند که محکوم کنند.

* اصلا تعبیر حقوق بشر و ادعای دفاع از حقوق بشر توسط کشورهای غربی به هیچ وجه در ذهن مردم ما و مردم کشورهای منطقه جا نمی افتد. ما ادعای آنها را واقعی نمی دانیم و احساس می کنیم بحث حقوق بشر به عنوان یک فشار سیاسی برای محدود و محروم کردن یک ملت مستقل از حقوق و هویتش است.

*گزارشاتی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران تهیه شده که معلوم نیست بر پایه چه مستنداتی بوده است. افرادی که مخالف نظام هستند مطالبی را می گویند و آنها را جمع بندی می کنند. نکته جالب تر اینکه خیلی از این گزارشات توسط منافقین تهیه می شود. یک گروه تروریستی که در کشور ما بیش از 16 هزار نفراز مردم را ترور کرده و در دوران جنگ تحمیلی و با کمک صدام بر علیه مردم ما و به کمک صدام علیه مردم عراق جنگیدند و کار به جایی رسید که آمریکایی ها و اروپایی ها اینها را در لیست گروه های تروریستی  قرار دادند و بعد اروپایی ها اینها را کم کم از فهرست گروه های تروریستی خارج کردند و به آنها اجازه فعالیت دادند و الان هم زمزمه هایی به پا کردند که در آمریکا نیز چنین کنند.

*گزارشاتی حتما پایه و اساس ندارد. هیچ کشوری به اندازه کشورهای اسلامی و به اندازه جمهوری اسلامی ایران به کرامات انسانی وشأن و جایگاه زنان توجه نمی کند. ما فکر می کنیم براساس اعتقاداتمان و ارزش های اسلامی درباره آن چیزی که باید برای حفظ حقوق بشررعایت شود در کشور ما بیشترین تلاش صورت می گیرد.

* کاری که  آنها انجام می دهند دو جنبه دارد. یک جنبه آن این است که به صورت رسمی و از طریق مراجع بین المللی یک طرحی را مطر ح کنند که مسلما پاسخ داده و مستندات خود را ارائه می دهیم و گزارشات خود را در سازمان ملل به ثبت می رسانیم و ادعای آنها را زیر سوال می بریم. زمانی که در بحث حقوق بشر نوبت گزارش آمریکایی ها رسید مشکلات بسیار جدی داشتند و قرار شد مواردی را جمع آوری و بعد توضیح دهند. 


* ولی یک جنبه دیگر کار اینها که بیشتر بر آن متمرکز شده اند این است که به کمک رسانه هایشان یک فضای تخریبی ایجاد کنند. کاری ندارند مطالبی که مطرح می کنند واقعیت دارد یا خیر. مهم این است که در یک جنگ نرم یک فضای تخریبی علیه یک کشور ایجاد کنند.

/212 212

کد خبر 180541

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =