۱۱ نفر
۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۶
لبنیات فله‌ای چه بلایی سر ما می‌آورد؟

مهر نوشت: علاقمندی مردم به مصرف شیر و لبنیات فله ای که به اشتباه لبنیات سنتی گفته می شود، می تواند سلامت مصرف کنندگان این قبیل محصولات بی نام و نشان را تهدید کند.

شاید مهم‌ترین عامل و انگیزه برای استفاده برخی خانواده‌ها از لبنیات فله‌ای، عدم آگاهی از سلامت محصولات لبنی کارخانه‌ای و همچنین ارزان‌تر بودن قیمت لبنیات فله‌ای در مقایسه با محصولات کارخانه‌ای باشد.

متأسفانه گرایش مردم به مصرف لبنیات فله‌ای، می‌تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری‌های مزمن باشد که در سال‌های آینده شاهد بروز آنها خواهیم بود و همین موضوع می‌تواند علاوه بر اینکه سلامت مردم را تهدید کند، هزینه‌های نظام سلامت را نیز افزایش دهد.

شاید، شایع‌ترین بیماری ناشی از مصرف شیر و لبنیات فله‌ای، تب مالت باشد که هر سال چند هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلا می‌شوند. اما، استفاده از شیر و لبنیات فله‌ای، فقط محدود به تب مالت نمی‌شود و می‌تواند انواع بیماری‌های مزمن و سرطان‌ها را با خود به همراه بیاورد.

گلبن سهراب متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتگو با خبرنگار مهر، به مضرات و خطرات مصرف لبنیات فله‌ای اشاره کرد و گفت: کارخانجات لبنی، شیرهایی را از دامداری‌ها خریداری می‌کنند که بار میکروبی آنها بالا نباشد و آن دسته از شیرها که بار میکروبی بالایی دارند، به سمت مغازه‌هایی می‌رود که لبنیات فله‌ای می‌فروشند.

وی افزود: اصولاً شیرهایی که بار میکروبی بالایی دارند، از دامداری‌های کوچک سر در می‌آورند، زیرا نظارت و کنترل آنها مثل دامداری‌های بزرگ نیست.

این متخصص تغذیه ادامه داد: شیری که آلودگی بالایی دارد، قابلیت استفاده در کارخانجات لبنی را ندارد و در نتیجه، به شکل لبنیات فله‌ای عرضه می‌شود.

سهراب با تاکید بر انجام عمل پاستوریزه و استرلیزه در کارخانجات لبنی، تصریح کرد: در شیرهایی که بار میکروبی بالایی دارند، باکتری وجود دارد که عامل التهاب زانو است که حتی با جوشاندن شیر از بین نخواهد رفت. زیرا لازم است این قبیل شیرها، مراحل استریلیزاسیون را پشت سر بگذارند.

این متخصص تغذیه در عین حال به مضرات جوشاندن شیر فله‌ای اشاره کرد و افزود: جوشاندن شیر فله‌ای باعث می‌شود مقدار زیادی پروتئین در ظرف رسوب کند و ارزش غذایی شیر از بین برود. همچنین جوشاندن شیر، منجر به تخریب ویتامین‌های شیر می‌شود.

سهراب ادامه داد: عملیات پاستوریزه و استرلیزه در کارخانجات باعث می‌شود میکروب‌های بیماری زا از بین بروند. در حالی که در شیر فله‌ای ممکن است آلودگی میکروبی وجود داشته باشد.

وی با عنوان این مطلب که همواره توصیه متخصصان تغذیه بر استفاده از شیر کم چرب است، گفت: هر یک لیوان شیر پاستوریزه ۸ گرم پروتئین دارد که با جوشاندن آن، این پروتئین از بین می‌رود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص مضرات استفاده از شیر پرچرب، افزود: مصرف شیر پرچرب، با احتمال انسداد عروق همراه است. زیرا، اساساً چربی اشباع با بیشتر بیماری‌ها رابطه دارد.

وی افزود: سرطان کلون و سینه، با چربی اشباع رابطه دارد و به طور کلی چربی اشباع، ریسک بیماری‌های مزمن را بالا می‌برد.

سهراب به باورهای اشتباه مردم و برداشت نادرست از لبنیات فله‌ای که تحت عنوان سنتی یاد می‌شود، اشاره کرد و گفت: متأسفانه این تلقی را در افکار عمومی جا انداخته اند که محصولات سنتی، ارگانیک هستند. در حالی که هیچ ارتباطی بین محصول ارگانیک و سنتی وجود ندارد.

وی افزود: همچنین یک اشتباه دیگر که در بین مردم رواج داده اند، این است که بگویند لبنیات کارخانه‌ای مضر است، چون عملیات از مواد نگهدارنده استفاده شده است. در حالی که این موضوع کاملاً اشتباه و نادرست بوده و تمامی مواد مغذی شیر پاستوریزه و استرلیزه، حفظ می‌شود.

بیشتر بخوانید:

ترشی بخوریم یا نخوریم؟

٢٣٣٢٣٦

کد خبر 1772464

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • صمد IR ۰۶:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    78 6
    اره اول بگو چند گرفتی این تیتر چاپ کردی بعدم چون لبنیات فله ای نگهدارنده نداره سلامت مردم بخطر میندازه ،یه نگاه به مردم قدیم بنداز یه نگاهم به جوانان الان بنداز بعد هر اراجیفی رو چاپ کنیین ،یه پیرمرد ۹۰ساله تا موقعی که لبنیات سنتی میخورد مثل بز از گوه بالا میرفت و هر کدوم ۱۲بچه داشت الان جوان امروزی یه بچه داره و هزارتا مرضم داره دخترا که بیشترشون بعد یه بچه دیگه انگار نابود نابودن ،لبنیات سنتی حداقل داخلش وایتکس نیست حداقل روغنش داخلشه نمیان یه مشت آشغال بهش اضاف کنن و به خورد ملت بدن
  • Asad IR ۰۶:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    46 5
    چطور این حرف ومیزنی وقتی نمیدونی ماست بندی های مدرن سری دستگاهاشون هموژیناسیونه چقد پول گرفتی که به این شغل ضربه بزنید بیسوادا . پروسس هموژن ....
  • لاله IR ۰۷:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    44 7
    به نظر می رسه این متن توسط مافیای لبنیات تهیه شده لبنیات سنتی سالها غذای ما بوده.....
  • امید IR ۰۷:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    46 5
    بازم هرچی باشه از صنعتی ها سالم تره
  • متورم IR ۰۷:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    28 1
    لازمه چیزهایی رو عرض کنم. پروتئین شیر از زنجیره آمینو اسیدها تشکیل شده مثل هر پروتئین دیگه ای و فقط تغییر فرم میده. اسیدهای آمینه با جوشاندن از بین نمیره. اینکه لبنیات فله باعث تب مالت میشه باید گفت با قضیه جوشاندن در تضاده. کمتر از دو دقیقه جوشیدن تمام میکروب‌های خطرناک بیماری زا من جمله تب مالت رو از بین می‌بره . در مورد ماست هم که تب مالت قادر به زندگی در محیط اسیدی ضعیف ماست نیست.
  • مستر خراسانی IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    25 1
    لعنت به مافیای غذا و دارو آخه یکی نیست بگه خدا بهتر میدونه یا شما لبنیات سنتی رو از فله ای جدا کردین!! چندسال لبنیات بی ارزش بسته بندی با مواد افزودنی مضر دادین به ملت ؟ حالا طرف بره شیر فله بگیره بجوشونه بیماری داره!!!! من که چند ساله بدون جوشوندن شیر فله هیچیم نمیشه خخخخخ حلالی که قرآن مجید بهش اشاره داره چند هزار سال مصرف شده وخصوصا اختراع ایرانی ماست یا یوغورت بهترین شکل لبینیات هم غذای سهم الهضم هست هم به هضم سایر غذاها کمک میکنه خودتون شیر پرچرب بگیرین ماست کنین روشم یک وجب کره داره خخخ
  • تورج IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    30 1
    به شیرهای بسته بندی هم آب می بندند !
  • جعفر IR ۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    31 2
    حتما شما هم یه چیزی گیرت میاد که سنگ کارخانه ها را به سینه میزنی یا اطلاعات نداری . کارخانه ها شیر خشک از چین کیسه ای وارد می‌کنند و می‌دهند به خورد مردم . حالا لااقل شیر فله ای که تولید ایران هست .یه عمری هم خوردیم طوریمون نشده .
  • عباس IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    31 2
    اره برن جاش لبنیات پاکتی که همه چی هست بجز لبنیات بخرن
  • IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۲
    34 1
    کارخونه ها که شیرخشک .موادنگهدارنده نمیزنن.😁برین توکارخونه دوغ ببینید چطور دوغ درست میکنن که دیگه لب نمیزنید
  • خوش باور IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۳
    33 0
    چرا نگفتی که مقدار زیادی از شیرهای کارخانه ایی اصلا شیر نیست !
  • مهرداد IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۳
    29 1
    یه گزادشی هم از ماست و شیر کارخانه ای تهیه کن اگه راهت بدن تو کارخانه
  • IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۳
    30 3
    ن پس فقط پالم بخوریم یا مواد شیمایی! معلوم اصلا تبلیغ نمی‌کنید
  • شهروند IR ۲۳:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۳
    31 5
    چرت گفته پس عشایر چه خاکی بسر بریزن. یه عمر شیر میجوشندن میخوردن صد سال عمر میکردن؛ پولی از شرکتهای لبنی گرفته که جنسشون نمونه
  • محمدرضا IR ۰۶:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
    25 2
    زیر مقاله اسم شرکت رو بنویس تا ما بدونیم پگاه یا کاله یا هراز ویا... پولش رو داده
  • منتظر عدالت IR ۰۸:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
    16 2
    چقدر خوب چرا یک مطلبی به این مهمی تا حال درموردش یا اصلا یا خیلی کم درباره اش صحبت شده یا اساسا دروغه یاواقعا کسی به سلامت مردم فکر نمکند
  • بینام IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
    26 2
    کدوم کارخونه دار پول داده این تحقیقات بشه و مطالب انتشار پیدا کنه ؟
  • IR ۱۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
    27 2
    لبنیات کارخانه ای بی مزه و ...میباشد چون با مواد افزودنی و .... درست میشه ضررش بیشتر از لبنیات سنتیه لبنیات طبیعی واقعا عالیه کارخانه دارا برای چاپیدن حیب مردم هر کاری رو انجام میدن لبنیات بکنار سایپا و ایران خودرو دو کارخانه برای تولید ماشین هستن آیا واقعا بهاطر مردم کار انجام دادن یا میدن نه بخدا فقط برای پر کردن جیب خود و دست اندرکاران کارخانه تولید لبنیات هم اینجوری هست التماس تفکر تبلیغات الکی نکنید مردم با سواد و باشعورن مثل قدیما نیست
  • IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
    21 1
    بابا نکشیمون دانشمند ،،، پروفسور ،، از کی تا حالا محصولات آشغال و مزخرف لبنی کارخانه ها خوب بهداشتی و مفید بوده و لبنیات سنتی بیماری زا من که یک عمر دارم استفاده میکنم ،،، چشم بسته غیب گفتی مغز متفکر ،،، کاملاً برعکس گفتی آی‌کیو
  • فردین IR ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
    24 1
    بخاطراین‌است‌که.دوغ‌وماست‌کارخانه‌ایی‌بی‌کیفیت.وبی‌مزه‌وطعم‌است‌ وبسیارگران.ماست‌هم‌اصلا‌بدردنمیخوردبی‌طعم‌وبی‌مزه‌انگارکه‌اصلا‌ماست‌ نمیخوری‌.درعوض‌محلی‌کیفیت‌خوب‌وطعم‌داروخوشمزه‌است

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین