سه حرف نخست عنوان شهر نئوم(Neom) از کلمه neo- در یونانی گرفته شده که به معنای جدید است و حرف «m» آن نیز برگرفته از واژه عربی مستقبل به معنای آینده است.
نئوم در کجا قرار دارد؟
نئوم مساحتی در حدود ۱۰۲۰۰ مایل مربع(۲۶۵۰۰ کیلومتر مربع) در شمال غربی عربستان سعودی را در بر میگیرد که تقریباً به اندازه کشور آلبانی است. این منطقه از جنوب به دریای سرخ و از غرب به خلیج عقبه محدود میشود.
بیشتر بخوانید:
نئوم از ۱۰ پروژه (منطقه) تشکیل خواهد شد و تاکنون جزئیات آن چهار مورد از مناطق اعلام شده است که شامل «لاین»(The Line) که معروفترین آن است و همچنین اگزاگون(Oxagon)، تروجنا(Trojena) و سنداله(Sindalah) میشود.
«لاین» یک شهر خطی ۱۷۰ کیلومتری است که ۹ میلیون نفر را در خود جای خواهد داد و از شرق تا غرب در سراسر منطقه نئوم اجرا خواهد شد. به گفته سازنده، این شهر از دو آسمان خراش خطی موازی به ارتفاع ۵۰۰ متر تشکیل خواهد شد که در فاصله ۲۰۰ متری از هم قرار دارند. ساختمانها با نماهای آینه کاری پوشیده خواهند شد. «اگزاگون» به عنوان یک شهر بندری هشت ضلعی در نظر گرفته شده است که در دریای سرخ در منتهی الیه جنوب منطقه نئوم ساخته خواهد شد. این بندر قرار است بزرگترین سازه شناور جهان باشد.تروجنا به عنوان پیست اسکی در کوههای سروات در نزدیکی شمال منطقه نئوم برنامهریزی شده است.
نئوم چه زمانی ساخته میشود؟
ساخت نئوم جدولهای زمانی بلندپروازانهای دارد و بسیاری از پروژهها تا سال ۲۰۳۰ ساخته میشوند. تصاویر هوایی جدید منتشر شده نشان میدهد حفاری برای فونداسیون کلان شهر ۴۴۰ میلیارد پوندی «لاین» عربستان سعودی آغاز شده و حفاران را در سایتی به طول ۱۷۰ کیلومتر نشان میدهد. در این فیلم، حفاریهایی دیده میشوند که در حال ایجاد زیربنای این شهر هستند و انتظار میرود که این حفاری پایههای شهر را در داخل خود نگه دارد.
محمد بن سلمان اعلام کرده است که میخواهد شهر را تا سال ۲۰۳۰ آماده کند، اگرچه مهندسان گفتهاند ساخت آن ممکن است ۵۰ سال طول بکشد! طبق جدول زمانی اعلام شده، اولین بخشی که برای تکمیل برنامهریزی شده، جزیره مجلل «سنداله» است که توسعه دهنده پروژه نئوم قصد دارد از اولین مهمانان خود در اوایل سال ۲۰۲۴ در این جزیره استقبال کند.
همکاری بریتانیا و عربستان سعودی برای آوردن انرژی از فضا به زمین
بریتانیا و عربستان سعودی قصد دارند برای جذب انرژی خورشیدی از فضا و انتقال آن به زمین، طی پروژه جدیدی با یکدیگر همکاری کنند. یک طرح پیشگام بریتانیا برای جذب انرژی خورشیدی در فضا و انتقال آن به زمین در ۲۴ ساعت شبانهروز، از حمایت مالی دولت عربستان سعودی برخوردار شده است.
این پروژه که توسط شرکت بریتانیایی «اسپیس سولار»(Space Solar) انجام میشود، شامل قرار دادن پنلهای خورشیدی در مدار زمین است که توسط رباتها مونتاژ میشوند و الکتریسیته را به امواج رادیویی با فرکانس بالا تبدیل میکنند تا به سطح منتقل شود.
همه پنلهای ماهوارهای حدود یک مایل عرض و ۲۰۰۰ تن وزن خواهند داشت. روی زمین، یک آنتن شبیه به شبکه که مایلها عرض دارد و بین قطبها قرار میگیرد، امواج را دوباره به برق تبدیل میکند.
قرار دادن پنلهای خورشیدی روی یک ماهواره میتواند بر مشکلی که پنلهای خورشیدی روی زمین با آن روبهرو هستند، غلبه کند زیرا آنها همچنان میتوانند اشعههای خورشید را هنگام شب و در هر شرایط آب و هوایی جذب کنند.
ایده جمعآوری الکتریسیته از پنلهای خورشیدی در فضا و ارسال آن به زمین، ایدهای با قدمت بیش از یک قرن است. این ایده هنوز به واقعیت تبدیل نشده است اما بین کشورهایی مانند چین، آمریکا و ژاپن که روی پروژههای مشابه کار میکنند، رقابت وجود دارد.
پنلهای خورشیدی در مدار زمین قرار میگیرند و الکتریسیته را به امواج رادیویی با فرکانس بالا تبدیل میکنند.
شرکت «اسپیس سولار» اعلام کرده است که با شهر جدید سعودی موسوم به «نئوم»(Neom) کار میکند که هزینه ساخت آن در صحرا ۴۰۸ میلیارد پوند برآورد میشود. این طور در نظر گرفته شده است که نئوم، شهرها، ورزشها، مقاصد گردشگری و مراکز تفریحی را در بر داشته باشد. علاقه به نئوم در این پروژه، به خاطر تامین برق بدون کربن برای شهر جدید است. به گزارش تایمز، نئوم و دولت بریتانیا به طور مشترک ۳.۵ میلیون پوند را به توسعه این پروژه اختصاص دادهاند.
5858
نظر شما